Paweł Bury. 5729 #4501 Napisano 15 Czerwca 2019 Miałbyś spokój z gościami Mało nie wylądowałem na ruskiej granicy - byłem swego czasu funkcjonariuszem straży granicznej na zachodniej ale po otwarciu granic była propozycja wyjazdu na wschodnią bo tu już nie było co robić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11578 #4502 Napisano 15 Czerwca 2019 Siedzę na balkonie i popijam kawkę Zaraz wsiadam na Elektro-Urala i jadę do pracy Piękne tereny, mam słabość do lubelszczyzny. Mój ojciec, babcia i ciotki pochodziły z tamtych rejonów. Moje pierwsze miłości też były stamtąd 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7772 #4503 Napisano 16 Czerwca 2019 Kobitki są tu śliczne rzeczywiście, za to straszne jędze jako mieszkaniec Łysej Góry wiem coś o tym 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haker 13 #4504 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Ja z kolei ponad 4 lata mieszkam na Lubelszczyźnie. Przyjechałem z Podkarpacia, od zawsze mieszkałem na wsi, przyjechałem także na wieś. Nie wiem czy to przypadłość całego terenu czy okolic w których przebywam, ludzie są tu strasznie, łagodnie mówiąc wścibscy (bez urazy dla mieszkańców). Bardzo interesują się życiem innych, próbują ingerować, doradzać, zmieniać coś... ogólnie na początku byłem w szoku, teraz w sumie też jestem i nie jestem w stanie tego zaakceptować. Tam gdzie wcześniej mieszkałem, 'dzień dobry, co słychać sąsiedzie/ kolego, piwko może kiedyś?, do zobaczenia' i tyle. A tutaj, 'a czemu tak często wyjeżdżasz na wakacje, koło domu byś coś porobił, u nas chłopy nie myślą o głupotach; u nas każdy dieslem jeździ czemu kupiłeś benzynę; zamiast siedzieć i patrzeć w ten komputer (programuje z domu, praca zdalna) wziąłbyś się za jakąś robotę'.Do lokalnego sklepu wpadam po 6 rano po chleb i inne zakupy, stoi kilku z piwem i do mnie 'sąsiad walnie browara, mówię nie dzięki, trochę za wcześnie, poza tym w miarę okazjonalnie pije', to komentarze że się mi w d*pie poprzewracało. Kurde obcy dla mnie ludzie, z miejscowości w której mieszkam, ale to jest dla mnie szok. Ja za przeproszeniem w d*pie mam kto gdzie pracuje, co robi i czym jeździ. Jakiś horror to jest, bez kitu. Zwijam stąd żagle w niedługim czasie bo jakiś osaczony się tu czuje. Dobrze że nie przywiązuje się do rzeczy/domów/ludzi to jest mi łatwiej trochę niż mojej drugiej połowie podejmować takie decyzje. S7 Edytowane 16 Czerwca 2019 przez haker 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3742 #4505 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Pokażę się i Ja, niestety troszkę się pogniotłem Edytowane 16 Czerwca 2019 przez bober5264 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67480 #4506 Napisano 16 Czerwca 2019 Cześć @bober ! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7772 #4507 Napisano 16 Czerwca 2019 S7Taką miejscowość trafiłeś, w Twojej rodzinnej okolicy też na pewno są takie. Tu gdzie mieszkam ludzie nie zaglądają sąsiadowi do "ogródka" ale np. w sąsiedniej miejscowości jest tak jak piszesz. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #4508 Napisano 16 Czerwca 2019 Bardzo sympatyczny gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9061 #4509 Napisano 16 Czerwca 2019 To ja. Saksonia 2019. W łapce pyszne drezdeńskie wino i Lange 2207. Z reguły nie publikuję swoich zdjęć, ale i tak szykuję publikację z tym zdjęciem, więc... niech bedzie 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #4510 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Szczerze, to bazując na Twoich postach myślałem, że jesteś starszy. Przyjmij to jako komplement Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Stierlitz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #4511 Napisano 16 Czerwca 2019 Ja z kolei ponad 4 lata mieszkam na Lubelszczyźnie. Przyjechałem z Podkarpacia, od zawsze mieszkałem na wsi, przyjechałem także na wieś. Nie wiem czy to przypadłość całego terenu czy okolic w których przebywam, ludzie są tu strasznie, łagodnie mówiąc wścibscy (bez urazy dla mieszkańców). Bardzo interesują się życiem innych, próbują ingerować, doradzać, zmieniać coś... ogólnie na początku byłem w szoku, teraz w sumie też jestem i nie jestem w stanie tego zaakceptować. Tam gdzie wcześniej mieszkałem, 'dzień dobry, co słychać sąsiedzie/ kolego, piwko może kiedyś?, do zobaczenia' i tyle. A tutaj, 'a czemu tak często wyjeżdżasz na wakacje, koło domu byś coś porobił, u nas chłopy nie myślą o głupotach; u nas każdy dieslem jeździ czemu kupiłeś benzynę; zamiast siedzieć i patrzeć w ten komputer (programuje z domu, praca zdalna) wziąłbyś się za jakąś robotę'.Do lokalnego sklepu wpadam po 6 rano po chleb i inne zakupy, stoi kilku z piwem i do mnie 'sąsiad walnie browara, mówię nie dzięki, trochę za wcześnie, poza tym w miarę okazjonalnie pije', to komentarze że się mi w d*pie poprzewracało. Kurde obcy dla mnie ludzie, z miejscowości w której mieszkam, ale to jest dla mnie szok. Ja za przeproszeniem w d*pie mam kto gdzie pracuje, co robi i czym jeździ. Jakiś horror to jest, bez kitu. Zwijam stąd żagle w niedługim czasie bo jakiś osaczony się tu czuje. Dobrze że nie przywiązuje się do rzeczy/domów/ludzi to jest mi łatwiej trochę niż mojej drugiej połowie podejmować takie decyzje. S7Toś się faktycznie kulturowo "przeniósł" To ja. Saksonia 2019. W łapce pyszne drezdeńskie wino i Lange 2207. IMG_3313.JPG Z reguły nie publikuję swoich zdjęć, ale i tak szykuję publikację z tym zdjęciem, więc... niech bedzie Pan pozwoli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4512 Napisano 16 Czerwca 2019 To ja, też przy czasomierzu... w mojej pracowience... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #4513 Napisano 16 Czerwca 2019 Ja dostałem od pracodawcy pewną autonomię i częściowo rezyduję na pograniczu Lubelszczyzny i Podkarpacia. Ludzie są trochę wścibscy, ale jest progres, na przestrzeni kilku lat mentalność znacznie się zmieniła. To miejsce idealnie uzupełnia się z Warszawą - jedno i drugie bywa irytujące, na szczęście każde z zupełnie innych powodów. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81341 #4514 Napisano 16 Czerwca 2019 Ja z kolei ponad 4 lata mieszkam na Lubelszczyźnie. Przyjechałem z Podkarpacia, od zawsze mieszkałem na wsi, przyjechałem także na wieś. Nie wiem czy to przypadłość całego terenu czy okolic w których przebywam, ludzie są tu strasznie, łagodnie mówiąc wścibscy (bez urazy dla mieszkańców). Bardzo interesują się życiem innych, próbują ingerować, doradzać, zmieniać coś... ogólnie na początku byłem w szoku, teraz w sumie też jestem i nie jestem w stanie tego zaakceptować. Tam gdzie wcześniej mieszkałem, 'dzień dobry, co słychać sąsiedzie/ kolego, piwko może kiedyś?, do zobaczenia' i tyle. A tutaj, 'a czemu tak często wyjeżdżasz na wakacje, koło domu byś coś porobił, u nas chłopy nie myślą o głupotach; u nas każdy dieslem jeździ czemu kupiłeś benzynę; zamiast siedzieć i patrzeć w ten komputer (programuje z domu, praca zdalna) wziąłbyś się za jakąś robotę'.Do lokalnego sklepu wpadam po 6 rano po chleb i inne zakupy, stoi kilku z piwem i do mnie 'sąsiad walnie browara, mówię nie dzięki, trochę za wcześnie, poza tym w miarę okazjonalnie pije', to komentarze że się mi w d*pie poprzewracało. Kurde obcy dla mnie ludzie, z miejscowości w której mieszkam, ale to jest dla mnie szok. Ja za przeproszeniem w d*pie mam kto gdzie pracuje, co robi i czym jeździ. Jakiś horror to jest, bez kitu. Zwijam stąd żagle w niedługim czasie bo jakiś osaczony się tu czuje. Dobrze że nie przywiązuje się do rzeczy/domów/ludzi to jest mi łatwiej trochę niż mojej drugiej połowie podejmować takie decyzje. Z jednej strony współczuję, z drugiej tak właśnie to wygląda jak w ukształtowane środowisko wprowadza się "odmieniec" Trzeba mieszkać wśród sobie podobnych, w naszym kraju mieszanie kultur słabo wychodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #4515 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Pokażę się i Ja, niestety troszkę się pogniotłem Bardzo stylowo Edytowane 17 Czerwca 2019 przez _Kwiatek_ 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67480 #4516 Napisano 16 Czerwca 2019 Rozkręciło nam się towarzystwo! Fajnie Was poznać face to face 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3742 #4517 Napisano 16 Czerwca 2019 Bardzo stylowo Dzięki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4518 Napisano 16 Czerwca 2019 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81341 #4519 Napisano 16 Czerwca 2019 Smutny, czy zamyślony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4520 Napisano 16 Czerwca 2019 Szukający skupienia. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #4521 Napisano 16 Czerwca 2019 Smutny, czy zamyślony? Chyba płacze po przegranej walce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67480 #4522 Napisano 16 Czerwca 2019 Każdy facet wie gdzie ma iść, jak chce sie skupić 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4523 Napisano 16 Czerwca 2019 Chyba płacze po przegranej walce Z zegarkiem walka?Chwilą skupienia przed układem. Każdy facet wie gdzie ma iść, jak chce sie skupić Gdzie, bo nie wiem?EditJuż wiem do toalety, ale to pomyliłeś faceta z papuciem domowym 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67480 #4524 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Gdzie, bo nie wiem? Wysil umysł... Edit: Tak, zgadłeś! Edytowane 16 Czerwca 2019 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #4525 Napisano 16 Czerwca 2019 Z zegarkiem walka? Raczej z upływającym czasem ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach