Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Ta pobieda będzie mniejsza i grubsza od 2209. I za droga :)

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doradźcie, czy warto? Czy to będzie gabarytowo Łucz 2209 - koperta wygląda podobnie.

http://olx.pl/oferta/pobieda-laur-niebieska-CID87-ID3FYFP.html#4ad08f58b6

Gabarytowo jak napisał kolega wyżej minimalnie mniejsza dokładnie o 1mm od Łucza  za to grubsza o 2mm - a cena ??? no cóż okazje zawsze podkupią ci zawodowcy zanim otrzymasz odpowiedź a czy 75 zł za ładny stary zegarek to dużo odpowiedz sobie samemu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryzyko wkalkulowane, jakby mnie bardzo urzekła to brałbym bez pytania :) Pytanie, może nie doprecyzowane, dotyczyło bardziej "co on jest wart" choć ceny poniekąd też. Dzięki za szybkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tanio nie bedzie .Stan super . Nie jeden z nas bedzie ostrzył żeby na to cykadełko 

Czy taka wiesne za 50 zł mozna nazwac okazja ? 
stan dostateczny ale z drugiej strony rzadki model 

1869324_wesna.jpg

Edytowane przez Songo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ciekawe jaka tutaj padnie bariera

http://allegro.pl/radziecki-zegarek-poljot-typu-stadion-17-kam-au5-i5106494456.html(jak na razie okazja do kupienia poljota stadiona)

Jak dobrze, ze mnie "stadiony" nie rajcują :)

Tanio nie bedzie .Stan super . Nie jeden z nas bedzie ostrzył żeby na to cykadełko 

Czy taka wiesne za 50 zł mozna nazwac okazja ? 

stan dostateczny ale z drugiej strony rzadki model 

1869324_wesna.jpg

Widziałem tę Wiesnę. Mi się bardzo podoba, tarcza z tymi czarnymi kreseczkami taka trochę Zodiakowa o ile się nie mylę. Mi się wydaje, że warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ktos juz chyba połknął . Aukcja zakonczona ;/

Moim zdaniem warto sie przyjrzec 

http://aukro.cz/poljot-i5083300217.html

... nakręcony do końca, ale nie 'idzie'...

Niesamowite nakręcony do końca nie idzie.,Przecież to prosta usterka wystarczy założyć baterie i pójdzie.Typowo czeskie podejście do problemu., W zegarku brakuje balansu, ale on uparcie nakręca zegarek licząc na to, że może pójdzie., 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niesamowite nakręcony do końca nie idzie.,Przecież to prosta usterka wystarczy założyć baterie i pójdzie.Typowo czeskie podejście do problemu., W zegarku brakuje balansu, ale on uparcie nakręca zegarek licząc na to, że może pójdzie., 

:)  :)

A myślałem że tylko ja zauważyłem...

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)  :)

A myślałem że tylko ja zauważyłem...

Brakuje tylko takiej drobnej części za 200$,.Pod warunkiem ,że Czech nie miał dużo siły w palcach i nie przekręcił zegarka., 

post-67292-0-27029200-1424360842_thumb.jpg

Edytowane przez mayor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje tylko takiej drobnej części za 200$,.Pod warunkiem ,że Czech nie miał dużo siły w palcach i nie przekręcił zegarka.,

Poważnie nowe balanse chodzą po 200$?

Jestem bogatym człowiekiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama oś balansu kosztuje od 40 do 100 $.Kompletny oryginalny nowy balans do 3017 można sprzedać za $200,.Jak masz tego dużo to wystawiaj na eBay tylko nie wszystkie sto od razu,ale po jednej sztuce.,http://www.ebay.com/itm/RARE-NOS-Russian-STRELA-SEKONDA-POLJOT-3017-CHRONOGRAPH-BALANCE-Staff-/230794520034?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bc6ce5e2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko się nie przestawaj odzywać jak już będziesz milionerem :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym zegarku tarcza nie pasuje do mechanizmu ,.ale sam mechanizm to rzadkość nad rzadkościami ,.Jeden z pierwszych 2209 jeszcze z diamentowym logo prawdopodobnie takich mechanizmów powstało ok 1400 szt,.Aż mnie zatkało z wrażenia,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym zegarku tarcza nie pasuje do mechanizmu ,.ale sam mechanizm to rzadkość nad rzadkościami ,.Jeden z pierwszych 2209 jeszcze z diamentowym logo prawdopodobnie takich mechanizmów powstało ok 1400 szt,.Aż mnie zatkało z wrażenia,.

Jaka więc tu powinna być tarcza? Masz fotkę, lub wskażesz u kogoś w kolekcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka więc tu powinna być tarcza? Masz fotkę, lub wskażesz u kogoś w kolekcji?

Tarcza nie ma w tym zegarku dużego znaczenia ponieważ mechanizm jest unikatowy .,Pochodzi z pierwszej partii 1400 szt wyprodukowanej od lipca 1962 do kwietnia 1963,a większość tych zegarków była w 14k złotych kopertach.,Tarcza powinna być taka jak na zdjęciu.,Te z logo Wimpel pisanym pismem technicznym pojawiły się prawdopodobnie w 1965 roku

post-67292-0-54789300-1424370569_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi