Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojciech1500

Zegarek rzadki, ale stan agonalny :(

Sekundnik chyba tez pasowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to kosmos to i tak cena poleci w kosmos a będzie na pewno nie adekwatna do stanu zegarka

faktycznie sekundowa nie oryginalna ale trzeba powiedzieć ze ładnie dobrana

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wypuszcza porządną kolekcję na rynek.

I dzisiaj i w następnej turze poszło/idzie też sporo fajnych naręcznych budzików.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czy cena przebije dzisiejszą mere-poltik

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy przypadkiem ta "obłędna" wołna nie ma ukraińskiej gęby? :) kosmos ma gębę w okropnych pryszczach ale na pewno oryginalną

co tam kosmos... ale obok jest rarytas ->http://allegro.pl/wojskowy-kirow-k-43-oficerskie-z-1939-moskwa-i4610987922.html istnieje prawdopodobieństwo, że uczestniczył w "wyzwalaniu" Grodna lub Lwowa

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazje okazjami....

Pamiętacie mój strzał z Lodówką? Otóż zegarek do mnie nie dotarł. Sprzedawca wysyłał sprzeczne komunikaty, nie bardzo wiem, co o tym myśleć. Aktualnie nie mogę się z nim skontaktować. Kupiłem jeszcze od niego 2 sztuki i wielce prawdopodobne, że jestem do tyłu o trzycyfrową kwotę ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazje okazjami....

Pamiętacie mój strzał z Lodówką? Otóż zegarek do mnie nie dotarł. Sprzedawca wysyłał sprzeczne komunikaty, nie bardzo wiem, co o tym myśleć. Aktualnie nie mogę się z nim skontaktować. Kupiłem jeszcze od niego 2 sztuki i wielce prawdopodobne, że jestem do tyłu o trzycyfrową kwotę ;/

A ja właśnie dziś myślałem że nie pokazujesz nabytku... :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym OLX sa wogóle jakieś komentarze ?? żeby sprawdzić wiarygodność sprzedawcy ?? według mnie tam gonione są same strzały podróby albo sprzedają oszuści - jest pewnie odsetek uczciwych sprzedających ale mały :wacko:  :wacko:  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazje okazjami....

Wyrazy współczucia. Mam nadzieję, że jeszcze coś się uda naprawić w tej transakcji.

Czasem Sprzedający też mają swoje problemy i dziwne zachowania ale po jakimś czasie niektórzy wracają do normalności.

Kiedyś na A. jeden Sprzedający migał mi się prawie pół roku. Zakupionego zegarka nie przesłał ale w końcu przesłał mi jako zadośćuczynienie dwa inne. No ale tam działał Pr.Ochr.Kup., interwencje pracowników A. itp.

PS

M.in. właśnie z powodu takich ryzyk i problemów konsekwentnie unikam OLX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja już kilkanaście razy kupowałem i było ok. Może trafiałem na uczciwych sprzedawców. Np dziś pokazywana Rakieta kieszonkowa też jest z olx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też parę razy kupowałem na olx i odpukać przesyłki dotarły m.in. dzisiejsza Slava

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż - większość sprzedawców na OLX pewnie jest uczciwa. Tak, jak większośc przesyłek nierejestrowanych jednak dociera, mimo iz za kradzież nie grożą chyba żadne konsekwencje - na pytanie gdzie jest przesyłka poczta odpowiada, że nie wie, bo nierejestrowana. I bujaj się ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja przygoda z OLX to kilkanaście naprawdę fajnych zakupów, ale też kilka wtop. Mam nadzieję, że ta ostatnia transakcja nie jest do końca przegrana. Kasa kasą, ale naprawdę szkoda mi tego zegarka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym OLX sa wogóle jakieś komentarze ?? żeby sprawdzić wiarygodność sprzedawcy ?? według mnie tam gonione są same strzały podróby albo sprzedają oszuści - jest pewnie odsetek uczciwych sprzedających ale mały :wacko::wacko::wacko:

Panowie olx, to z założenia portal ogłoszeń lokalnych, z odbiorem osobistym i płatnościa przy odbiorze.Proste? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bez przesady. Miałem taką samą sytuację na olx. Zgłosiłem sprawę na policję i faktycznie trwało to trochę czasu (około miesiąca) ale gość oddał mi kasę. I było to tylko 80 zł. Jak przelałes mu kasę na konto to on musi udowodnić że wysłał zegarki. Buczo jakby co pisz na PW- Postaram się pomóc.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazje okazjami....

Miałem dwie takie sytuacje i jak wyjaśniłem  w mailu gościom że idę z tym na policję i będą karani za parę groszy, podając treść artykułu 286 z kodeksu karnego to oddano mi kasę. A jak nie odda to wydrukuj swoją korespondencję, przelewy i idź zgłosić na policję oszustwo, które jest ścigane z urzędu jako przestępstwo bez względu na kwotę. 

Edytowane przez ziggistardust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest kolegi z forum, zapytaj go :) ( Paweł Bury.)

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model był niedawno obszernie omawiany na forum. Tarczą jest malowana, a w opisie jest napisane, że przypomina malachit a nie, że jest z niego wykonana.

Dokładnie - tarcza jest malowana oczywiscie fabrycznie - wszystkie tarcze są takie same więc za ich wygląd odpowiada matryca nie jest to naturalny kamień

Opis nie miał na celu wprowadzanie nikogo w błąd - kiedyś na bazarku zegarek był wystawiany i napisałem  że sława z tarczą jak granit wtedy to jeden z forumowiczów napisał mi że jest geologiem i jak dla niego to ta tarcza jest jak oszlifowany malachit no i tak już zostało

Na allegro sprzedającym jest moja szanowna małżonka :rolleyes: oczywiscie pomagam jej w tym w miare możliwości wystawiając czasem coś tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaskakująco niska cena, szkoda że nie było jej na forumowym bazarku bo bym jej nie przegapił :)

Edytowane przez noster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaskakująco niska cena, szkoda że nie było jej na forumowym bazarku bo bym jej nie przegapił :)

Była i to wielokrotnie wystawiana ale chyba cena skutecznie hamowała chęć zakupu

Ano tanio poszła co zrobić , takie czasy kryzysowe ludzie kasy na jedzenie nie majo a zegarki kupować trza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi