Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Recommended Posts

Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę zegarków (allegro/sklep) od którego można zakupić ruska nie znając się na tym?

Poprosiłem żonę o pierwszy zegarek mechaniczny na urodziny, więc będzie wybierała tylko na oko, bez zagłębiania się w szczegóły.

Po szybkim przejrzeniu allegro jest Wojciech i Supler, których łatwo znaleźć i trafiają z tematyką, ale nie wiem jak z jakością ich towarów. Warto czy lepiej przeglądać forumowy bazarek?

Najbezpieczniej na bazarku - tu nie ma anonimowych ludzi, a co do allegro, to sugeruję z opcją zwrotu w ciągu 14dni - gdyby się okazało, że jednak jest inaczej niż w ogłoszeniu..

Allegro bym odradził nie znając tematu. Oprócz tego bazaru proponuję radzieckie grupy na fb. Swoją drogą moja druga połówka też kiedyś miała pomysł żeby kupić mi zegarek na urodziny jednak po ilości składaków jakie przewijają się w sieci szybko jej ten pomysł wybiłem z głowy. 

Pobajdurzę z mojego doświadczenia (ale rad Koledze nie będę dawał): kupiłem 2 zegarki (nieruskie) u Suplera i 1 (ruski) u Wojciecha - oby trzy zgodne z opisem i w moim przekonaniu warte swoich cen - nie spieszyłem się, ten pierwszy robi obniżki, czasem warto poczekać, bo np. >700 zł za prima telewizorka nawet z datownikiem, to trzeba być kolekcjonerem, żeby zapłacić (w moim przekonaniu) - BTW nie chce mi się wierzyć, że Suplera nie ma na forum 🤔;

ceny u Wojciecha niższe, ale asortyment wiadomo jaki - mój zakup wymagał po ~3 m-cach interwencji zegarmistrza, co zbliżyło finalną cenę do poziomu suplerowych, ale po pierwsze dawanie drugiego życia zegarkom (i innym przedmiotom) jest fajne, a po drugie przydał mi się kolejny zegarek do lepszego poznania nowego (dla mnie) zegarmistrza, a i dawanie zarobić dobrym ludziom jest jeszcze fajniejsze 😀

Pozdrawiam

7 godzin temu, geniu_75 napisał(-a):

Pobajdurzę z mojego doświadczenia (ale rad Koledze nie będę dawał): kupiłem 2 zegarki (nieruskie) u Suplera i 1 (ruski) u Wojciecha - oby trzy zgodne z opisem i w moim przekonaniu warte swoich cen - nie spieszyłem się, ten pierwszy robi obniżki, czasem warto poczekać, bo np. >700 zł za prima telewizorka nawet z datownikiem, to trzeba być kolekcjonerem, żeby zapłacić (w moim przekonaniu) - BTW nie chce mi się wierzyć, że Suplera nie ma na forum 🤔;

ceny u Wojciecha niższe, ale asortyment wiadomo jaki - mój zakup wymagał po ~3 m-cach interwencji zegarmistrza, co zbliżyło finalną cenę do poziomu suplerowych, ale po pierwsze dawanie drugiego życia zegarkom (i innym przedmiotom) jest fajne, a po drugie przydał mi się kolejny zegarek do lepszego poznania nowego (dla mnie) zegarmistrza, a i dawanie zarobić dobrym ludziom jest jeszcze fajniejsze 😀

Pozdrawiam

Nie wiem czy pomogę ale się wypowiem. Suplera znam osobiście (i z tego co wiem nie ma go na forum), większość zegarków które sprzedaje są kupione od zegarmistrza więc są po serwisie i od strony technicznej nie ma co się obawiać. I napewno potrafi robić ładne zdjęcia zegarków (co widać po aukcjach). Ale ceny wg mnie ma przesadzone - szczególnie na radzieckie zegarki.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Jakby co to mam slave lodówkę na sprzedaż ale nie rosyjska ale radziecka 

Ogólnie to nie zależy mi specjalnie na okazyjnej cenie i 100% oryginalności ( w granicach rozsądku) bo prezentu i tak nie sprzedam. Jeżeli to prawda co pisze kolega, że od Suplera są po przeglądzie zawsze zmniejsza trochę ryzyko wpadki zegarkowej.

Wrzucam link i proszę o ocenę czy to jest dobra oferta oraz stan. (Dla laika wygląda „ładnie”)

https://allegro.pl/oferta/klasyczny-lucz-23-jewels-xl-36mm-vintage-80-e-17429852884

Posted (edited)

Stan ładny, ale koronka dziwnie odstaje, jakby wałek był za długi. Generalnie ten Łucz to popularny model i moim zdaniem cena za wysoka. Rozumiem, że szukasz takiego dokładnie Łucza? 

Jeżeli nie, a ma być to jeden z nielicznych zegarków do noszenia na codzień, to polecam coś w stalowej kopercie. Nie wiem, może jakiś Poljot 55g...

Edited by Qba.

Godzinę temu, n1k0d3m napisał(-a):

Ogólnie to nie zależy mi specjalnie na okazyjnej cenie i 100% oryginalności ( w granicach rozsądku) bo prezentu i tak nie sprzedam. Jeżeli to prawda co pisze kolega, że od Suplera są po przeglądzie zawsze zmniejsza trochę ryzyko wpadki zegarkowej.

Wrzucam link i proszę o ocenę czy to jest dobra oferta oraz stan. (Dla laika wygląda „ładnie”)

https://allegro.pl/oferta/klasyczny-lucz-23-jewels-xl-36mm-vintage-80-e-17429852884

Zerknij na prywatną wiadomość. Mam poljota 55g gdybyś był zainteresowany 

Posted (edited)
6 godzin temu, n1k0d3m napisał(-a):

Tak Supler to zegarmistrz ale co zrobisz jak sekundnik z zegarka spadnie lub zegarek zatrzyma się pomimo przeglądu? Czasami tak się zdarza.  Będziesz musiał szukać zegarmistrza koło siebie. Kiedyś Supler miał bardzo dobre  ceny zegarków ale to było 7 - 8 lat temu. Dzisiaj wliczona jest najmniej podwójna cena serwisu w cenę końcową tego zegarka. Nie wiem, rzadko się to zdarza ale może płaci od działalności  podatki stąd ta cena - bo pamiętam go jako uczciwego sprzedawcę.

Moim zdaniem powinieneś wybrać zegarek 'na chodzie', który Ci się podoba za połowę tej ceny lub za 3/4 tej ceny i poszukać uczciwego  zegarmistrza blisko siebie, który zrobi Ci przegląd za 100 - 120 zł.

Wtedy ten sam lub podobny zegarek będziesz miał za 250 czy 300 zł z gwarancją na miejscu. Pozbędziesz się stresu w przypadku usterki zegarka.

,

Edited by art_69

Godzinę temu, Kuklik napisał(-a):

może to też okazja, bo zegarka NOAET i to w złocie nie spotkałem

:)

google translator wszystkiego nie ogarnie a tu jest "przekład bezpośredni" nowego pokolenia ;)

16 godzin temu, zadra napisał(-a):

:)

google translator wszystkiego nie ogarnie a tu jest "przekład bezpośredni" nowego pokolenia ;)

Raketa, paketa, pakema, slava, craba, ciabaja, polet, nolet, polit, a z łuczem i zimem to już nie mam chęci wyliczać. "Gimby nie znajo". Idzie nowe...

11 godzin temu, drobnypijaczek napisał(-a):

Raketa, paketa, pakema, slava, craba, ciabaja, polet, nolet, polit, a z łuczem i zimem to już nie mam chęci wyliczać. "Gimby nie znajo". Idzie nowe...

Ktoś wołał?
Wostok, Vostok, Boctok.

kupobckue :P zapamiętałem, bo kupiłem całkiem tanio pięknego kraba z takim opisem swego czasu.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Chyba już zdjęli. Michał vel Dawid?

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust