Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Dzisiaj w rotacji telemeter, który oczarował mnie swoją tarczą i kolorystyką, a wisienką na torcie jest bardzo wygodna koperta z paskiem 22mm na moim 17,5 cm nadgarstku

tissot_telemeter_1938_3.jpg

Ten też mi się podoba. Fajna koperta 42 mm, dużo się dzieje na tarczy :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minutes ago, ireo said:

Sisqowy „Telemeter” zachęcił mnie do wydobycia z szuflady tego 50-latka na werku Lemanii. 

IMG_1458.jpeg

Piękny stan!

Mam Navigatora ale na Valjoux 7734

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Piękny stan!

Mam Navigatora ale na Valjoux 7734

Tak, te z gładką lunetą na ogół lepiej znoszą upływ czasu niż wersje z cyframi na bezelu.
W starych Navigatorach najłatwiej degradują kompozytowe lunety. Chyba nikt nie zakładał, że te zegarki po 50 latach nadal będą w użyciu. Na na Ch24 widziałem niedawno egzemplarz Navigatora na Valjoux z nienaruszonymi cyframi na lunecie, ref. 40852. Jest w Belgii i wygląda jak NOS, z tym że kosztuje ponad 8 tys. zł.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chemin de Tourelles skeleton 39mm

20250216_132801.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FMG_4922.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.02.2025 o 10:28, just_nobody07 napisał(-a):

20250209_083354 (1).jpg

Miałem go na ręku w galerii Katowickiej przy dworcu, miałem zniżkę na 5k zanim jeszcze ceny wywindowały do 8-9k, chciałem kupić, ale kloc taki, że zrezygnowałem. W ogóle ten model miałem też na ręku nie w chrono, ale w wersji czystej + limitce i to już nie robiło wrażenia jak chrono. Jak kupować go, to tylko w chrono na wielką rękę. Niech się nosi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 minut temu, Szymondeturel napisał(-a):

Miałem go na ręku w galerii Katowickiej przy dworcu, miałem zniżkę na 5k zanim jeszcze ceny wywindowały do 8-9k, chciałem kupić, ale kloc taki, że zrezygnowałem. W ogóle ten model miałem też na ręku nie w chrono, ale w wersji czystej + limitce i to już nie robiło wrażenia jak chrono. Jak kupować go, to tylko w chrono na wielką rękę. Niech się nosi. 

Na pewno mówisz o tym samym zegarku? To chyba mój najmniejszy sikor, on ma ze 39 mm średnicy. Do tego szeroka luneta. Ostatnie co bym o nim powiedział, to, że to kloc 🤔 

Edytowane przez just_nobody07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FMG_6571.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.02.2025 o 14:04, wojtek91 napisał(-a):

DSC05042.jpg

Świetnie dobrany paseczek. Skąd taki zdobyć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Saper223 napisał(-a):

Świetnie dobrany paseczek. Skąd taki zdobyć ?

Dzięki!

To Morellato Parkour, jeden z moich ulubionych pasków. Mam go w różnych rozmiarach i kolorach dla różnych zegarków.

DSC05033.jpg

DSC02946.jpg

DSC02981.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.02.2025 o 00:13, just_nobody07 napisał(-a):

Na pewno mówisz o tym samym zegarku? To chyba mój najmniejszy sikor, on ma ze 39 mm średnicy. Do tego szeroka luneta. Ostatnie co bym o nim powiedział, to, że to kloc 🤔 

Kloc w sensie gruby, odstający, ta luneta, bardzo widoczny,  nie miałem pomysłu do czego by go nosić, wtedy nie tego stylu szukałem, najlepiej pasuje jako sikor zwracający uwagę na wytatuowaną rękę, rzemyki itp. Po prostu wtedy szukałem czegoś innego, skromnego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Szymondeturel napisał(-a):

Kloc w sensie gruby, odstający, ta luneta, bardzo widoczny,  nie miałem pomysłu do czego by go nosić, wtedy nie tego stylu szukałem, najlepiej pasuje jako sikor zwracający uwagę na wytatuowaną rękę, rzemyki itp. Po prostu wtedy szukałem czegoś innego, skromnego. 

Ja go zdecydowanie tak nie odbieram, ale rozumiem punkt widzenia 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi