Gość #1001 Napisano 18 Marca 2018 Faktycznie wszystkie pomiary z tarczą do podłogi?.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar_ns 5 #1002 Napisano 18 Marca 2018 Faktycznie wszystkie pomiary z tarczą do podłogi?.. Kurcze teraz juz nie pamietam, ale raczej tak. Pamietam ze probowalem wszystkich ulozen. Aha, oczywiscie w ciagu dnia zegarek byl na rece, na noc byl odkladany, wlasnie w okolicach godziny pomiaru i ubierany ok 8. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nixon 0 #1003 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Hej, pierwszy post, trochę tu siedziałem, czytałem, Orient, Seiko Citizen, "automat super", może jednak kwarc, "tak na pewno kwarc i to do tego Eco-Drive".Aż tu nagle się zakochałem i nie było już odwrotu SRP677K2. Jedyne co mi się nie do końca podoba to trochę delikatnie chodzący bezel, wolałbym większy opór - ale to nic. Lecą do mnie nato brąz skórka + nylon granatowo biały. Będą fotki. Dzięki za to forum Edytowane 21 Marca 2018 przez nixon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1004 Napisano 21 Marca 2018 Gratki, fajna piąteczka ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #1005 Napisano 21 Marca 2018 Zawsze miałem co do Seiko 5 mieszane uczucia, aż do chwili, kiedy sam nabyłem zegarek z tej serii. Po kilku tygodniach użytkowania jestem bardzo pozytywnie nastawiony.Super te Wasze piąteczki Panowie, gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1006 Napisano 21 Marca 2018 Przez moje ręce nie przewinęło się może zbyt dużo piątek, bo miałem tylko SNK803 i SNZG09, ale nie mam wątpliwości, że ta linia oferuje bardzo dobry stosunek jakość/cena :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #1007 Napisano 21 Marca 2018 Sam zaczynam się co do tego przekonywać. Gdyby nie umieszczali na nich jeszcze znaczka "5" i napisu "sport", to w ogóle byłoby super, bo większość z nich może śmiało konkurować z plasowanymi wyżej modelami. Mam tu na myśli SKX, turtle, czy inne Prospex'y 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1008 Napisano 21 Marca 2018 Mnie akurat znaczek "5" bardzo odpowiada, bo jest nakładany, a w tych pieniądzach taki detal to raczej rzadkość :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #1009 Napisano 21 Marca 2018 Jeśli wszystko się dobrze potoczy, to w przeciągu 2 tygodni stanę się posiadaczem Seiko Snx801k1 Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzD 2 #1010 Napisano 23 Marca 2018 Też mi się wydaje, że znaczek "5" to ładny detal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1011 Napisano 23 Marca 2018 Też mi się wydaje, że znaczek "5" to ładny detal.Nakładane jest także "Seiko" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
forcecarrer 0 #1012 Napisano 23 Marca 2018 Witam was wszystkich serdecznie, to moj pierwszy post na forum, ale przegladam je od jakiegos czasu i duzo sie dowiedzialem o zegarkach z tego forum. Moj zegareczek to Seiko snk809k1 bransoleta oryginalna schowana do pudelka po zegarku, moze kiedys sie zalozy, wypolerowalem sobie koperte, wymienilem na pasek skorzany i zegarek wyglada o niebo lepiej, przynajmniej mi sie tak wydaje. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1013 Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) Czy polerka to dobry pomysł, nie wiem... Jak dla mnie przez to gubi się trochę klimat tego bardzo fajnego zegarka :-) Tak czy inaczej gratuluję nabytku :-) Edytowane 23 Marca 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1014 Napisano 23 Marca 2018 Tak jak wyżej. To jest field/military watch jeżeli chodzi o jego styl a zatem i polerka średnio tam siedzi.Ja go wolę w oryginale ...jak spokojnie leży w pudełku już kilka lat 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1015 Napisano 23 Marca 2018 A ja co jakiś czas myślę, żeby do tego "kurdupelka" wrócić :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1016 Napisano 23 Marca 2018 Tez jakiś czas temu biłem się z takimi myślami ..lecz po kilku latach z zegarkami o średnicy > 42mm jakoś nie mogę...za długo muszę szukać zegarka 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 660 #1017 Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) Postanowiłem dziś zmodyfikować trochę swoją piątkę która dotychczas wyglądała tak jak na poniższych zdjęciach. Po zmianie koperty, zrobiła się bardziej masywniejsza i zdecydowanie lepiej układa się teraz na ręku dzięki nowej bransolecie. Edytowane 24 Marca 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 768 #1018 Napisano 24 Marca 2018 zmiana na duży plus. Grzebiesz we wszystkich swoich zegarkach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 660 #1019 Napisano 24 Marca 2018 Zbyt wiele ich nie mam ale za to wnętrze każdego jest mi znane jak przysłowiowa własna kieszeń. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #1020 Napisano 27 Marca 2018 Jak z jakością bransolet w Seiko 5? Chcę kupić Seiko Snx801, ale zależy mi na dobrej bransolecie z pełnych ogniw. Na filmiku ta na taką wyglądała, ale czy tak jest? Wiem, może trochę za dużo wymagam za taką cenę Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1021 Napisano 28 Marca 2018 Myślę sobie, że za te pieniądze to nie ma co cudów oczekiwać. Jednak jak będzie słabo, to najwyżej na pasek przejdziesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1022 Napisano 28 Marca 2018 Tak jak pisze fidelio. Nie ma cudów - to zwykły tani kajdan od Seiko ze zwijanymi ogniwami nie pełnymi na jakich ci zależy. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Accoun 10 #1023 Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Potwierdzam. Szału nie ma, ale spodziewałem się większej tragedii. Może dlatego, że skróciłem i nie lata mi po nadgarsku, wyrywając włoski.Choć zegarek oczywiście poszedł na pasek (i taki był oryginalny zamiar - proste uszy IMO zdecydowanie lepiej wyglądają na pasku). A, i chyba najniższymi zegarkami Seiko z pełnymi ogniwami jest seria 5 Sports - czyli chyba klasa wyżej od zwykłych piątek. zmiana na duży plus. Grzebiesz we wszystkich swoich zegarkach? Ja osobiście wolałem oryginał (taki kanciasty kształt koperty jest badzo fajny), ale jeśli jemu się podoba, to spoko. Plus szacun za samo podjęcie się modyfikacji. :-D Edytowane 31 Marca 2018 przez Accoun 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 691 #1024 Napisano 31 Marca 2018 Witam was wszystkich serdecznie, to moj pierwszy post na forum, ale przegladam je od jakiegos czasu i duzo sie dowiedzialem o zegarkach z tego forum. Moj zegareczek to Seiko snk809k1 bransoleta oryginalna schowana do pudelka po zegarku, moze kiedys sie zalozy, wypolerowalem sobie koperte, wymienilem na pasek skorzany i zegarek wyglada o niebo lepiej, przynajmniej mi sie tak wydaje. Pozdrawiam.Kurde, a ja swoje szczotkuję, żeby się nie błyszczały ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1025 Napisano 31 Marca 2018 A mnie ta piątka cieszy od kilku dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach