GitBit 655 #1001 Napisano 18 Marca 2018 Wjechała kolejna piąteczka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1002 Napisano 18 Marca 2018 Maciek, ładny. Do mnie też piątka jedzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar_ns 5 #1003 Napisano 18 Marca 2018 Od grudnia ubiegłego roku wróciłem do świata zegarków mechanicznych. Bardzo mi się podoba moja 5-ka. Myślę że po kilku miesiącach użytkowania można go trochę poregulować -15sek./24.Nawet trzeba:) A ze potrafi byc dokladny mechanizm to prezentuje zrzut ekranu z pomiarami (#chwalesie): Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1004 Napisano 18 Marca 2018 Faktycznie wszystkie pomiary z tarczą do podłogi?.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar_ns 5 #1005 Napisano 18 Marca 2018 Faktycznie wszystkie pomiary z tarczą do podłogi?.. Kurcze teraz juz nie pamietam, ale raczej tak. Pamietam ze probowalem wszystkich ulozen. Aha, oczywiscie w ciagu dnia zegarek byl na rece, na noc byl odkladany, wlasnie w okolicach godziny pomiaru i ubierany ok 8. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nixon 0 #1006 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Hej, pierwszy post, trochę tu siedziałem, czytałem, Orient, Seiko Citizen, "automat super", może jednak kwarc, "tak na pewno kwarc i to do tego Eco-Drive".Aż tu nagle się zakochałem i nie było już odwrotu SRP677K2. Jedyne co mi się nie do końca podoba to trochę delikatnie chodzący bezel, wolałbym większy opór - ale to nic. Lecą do mnie nato brąz skórka + nylon granatowo biały. Będą fotki. Dzięki za to forum Edytowane 21 Marca 2018 przez nixon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1007 Napisano 21 Marca 2018 Gratki, fajna piąteczka ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1008 Napisano 21 Marca 2018 Zawsze miałem co do Seiko 5 mieszane uczucia, aż do chwili, kiedy sam nabyłem zegarek z tej serii. Po kilku tygodniach użytkowania jestem bardzo pozytywnie nastawiony.Super te Wasze piąteczki Panowie, gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1009 Napisano 21 Marca 2018 Przez moje ręce nie przewinęło się może zbyt dużo piątek, bo miałem tylko SNK803 i SNZG09, ale nie mam wątpliwości, że ta linia oferuje bardzo dobry stosunek jakość/cena :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1010 Napisano 21 Marca 2018 Sam zaczynam się co do tego przekonywać. Gdyby nie umieszczali na nich jeszcze znaczka "5" i napisu "sport", to w ogóle byłoby super, bo większość z nich może śmiało konkurować z plasowanymi wyżej modelami. Mam tu na myśli SKX, turtle, czy inne Prospex'y 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1011 Napisano 21 Marca 2018 Mnie akurat znaczek "5" bardzo odpowiada, bo jest nakładany, a w tych pieniądzach taki detal to raczej rzadkość :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1012 Napisano 21 Marca 2018 Jeśli wszystko się dobrze potoczy, to w przeciągu 2 tygodni stanę się posiadaczem Seiko Snx801k1 Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzD 2 #1013 Napisano 23 Marca 2018 Też mi się wydaje, że znaczek "5" to ładny detal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1014 Napisano 23 Marca 2018 Też mi się wydaje, że znaczek "5" to ładny detal.Nakładane jest także "Seiko" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
forcecarrer 0 #1015 Napisano 23 Marca 2018 Witam was wszystkich serdecznie, to moj pierwszy post na forum, ale przegladam je od jakiegos czasu i duzo sie dowiedzialem o zegarkach z tego forum. Moj zegareczek to Seiko snk809k1 bransoleta oryginalna schowana do pudelka po zegarku, moze kiedys sie zalozy, wypolerowalem sobie koperte, wymienilem na pasek skorzany i zegarek wyglada o niebo lepiej, przynajmniej mi sie tak wydaje. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1016 Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) Czy polerka to dobry pomysł, nie wiem... Jak dla mnie przez to gubi się trochę klimat tego bardzo fajnego zegarka :-) Tak czy inaczej gratuluję nabytku :-) Edytowane 23 Marca 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1017 Napisano 23 Marca 2018 Tak jak wyżej. To jest field/military watch jeżeli chodzi o jego styl a zatem i polerka średnio tam siedzi.Ja go wolę w oryginale ...jak spokojnie leży w pudełku już kilka lat 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1018 Napisano 23 Marca 2018 A ja co jakiś czas myślę, żeby do tego "kurdupelka" wrócić :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1019 Napisano 23 Marca 2018 Tez jakiś czas temu biłem się z takimi myślami ..lecz po kilku latach z zegarkami o średnicy > 42mm jakoś nie mogę...za długo muszę szukać zegarka 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #1020 Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) Postanowiłem dziś zmodyfikować trochę swoją piątkę która dotychczas wyglądała tak jak na poniższych zdjęciach. Po zmianie koperty, zrobiła się bardziej masywniejsza i zdecydowanie lepiej układa się teraz na ręku dzięki nowej bransolecie. Edytowane 24 Marca 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #1021 Napisano 24 Marca 2018 zmiana na duży plus. Grzebiesz we wszystkich swoich zegarkach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #1022 Napisano 24 Marca 2018 Zbyt wiele ich nie mam ale za to wnętrze każdego jest mi znane jak przysłowiowa własna kieszeń. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1023 Napisano 27 Marca 2018 Jak z jakością bransolet w Seiko 5? Chcę kupić Seiko Snx801, ale zależy mi na dobrej bransolecie z pełnych ogniw. Na filmiku ta na taką wyglądała, ale czy tak jest? Wiem, może trochę za dużo wymagam za taką cenę Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1024 Napisano 28 Marca 2018 Myślę sobie, że za te pieniądze to nie ma co cudów oczekiwać. Jednak jak będzie słabo, to najwyżej na pasek przejdziesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1025 Napisano 28 Marca 2018 Tak jak pisze fidelio. Nie ma cudów - to zwykły tani kajdan od Seiko ze zwijanymi ogniwami nie pełnymi na jakich ci zależy. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach