Jędrula.wawa 1326 #17751 Napisano 8 Lutego 19 godzin temu, fonfelinni napisał(-a): Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos pierwszego pajaka, co sadzicie o Sage 5? Rozmiar wydaje sie akurat, zadnych specjalnych zadan nie przewiduje, ot nozyk zeby zabrac wszedzie Od czasu jak dorwałem Bradleya w M4 wszystkie inne foldery poszły w odstawkę. 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17752 Napisano 8 Lutego Dziś mały brzydal 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #17753 Napisano 8 Lutego (edytowane) 17 godzin temu, przemekspce napisał(-a): Sage to dobry wybór na EDC. Długo chodziłem z wersją 2, co prawda inna blokada, ale to bardzo przyjemny nożyk. Jeśli się podoba to czemu nie? 😉 Najbardziej podoba sie wersja pomaranczowa, ktora akurat ma jakas super hiper stal i przy okazji super cene Edytowane 8 Lutego przez fonfelinni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #17754 Napisano 8 Lutego 58 minut temu, fonfelinni napisał(-a): Najbardziej podoba sie wersja pomaranczowa, ktora akurat ma jakas super hiper stal i przy okazji super cene Bo te Rexy to rzeczywiście niesamowita stal, ale po pierwsze rdzewna i jak pokażą się plamy rudej to mają komponować z kolorem okładzin. Stal tak, ale nie w tym nożu a co za tym idzie nie ten nóż (SAGE) i nie w tej cenie. Jakby to był Shaman, Military to tylko brać... a tak to możesz sobie popatrzyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #17755 Napisano 8 Lutego Jasna sprawa, nie mialem nawet zamiaru tyle wykladac za taki noz O Para military sporo czytalem(rowniez tutaj) i wiem ,ze to bardzo chwalony model, ale dla mnie troche pokraczny. Nie wiem, nie podchodzi mi wizualnie. Shaman jest super, ale troche chyba by sie dublowal z moim Code 4. Jakbym mial brac to cos rozmiarowo pomiedzy Code 4, a Civivi Baby Banter . To sa dwie jedyne sztuki, ktore posiadam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8210 #17756 Napisano 8 Lutego Shaman to kloc, u mnie jako roboczy się sprawdza, ale żeby to nosić ot tak? Jeszcze ze średniej wielkości Spyderco masz PM3 i Native. Dziś kawa w terenie z szefem. 5 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #17757 Napisano 8 Lutego Proponuję Spyderco Delica (krótszy) albvo Endela (dłuższy). Oba mają najwygodniejszy system zwalniania blokady, jaki robi Spyderco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #17758 Napisano 8 Lutego (edytowane) Ten Native 5 jest bajerancki wizualnie i chyba idealnie by siadl rozmiarowo pomiedzy tym co posiadam. Zastanawia mnie tylko temat rekojesci G10, a FRN. Z tym pierwszym mam stycznosc i jest spoko, a ten FRN? Przegladajac internety to opinie sa rozne, jedni wola to, drudzy tamto. Jest sie czym przejmowac i doplacac do G10? Albo inaczej, czy ten FRN w odczuciu to taki chamski plastik ? A moze cos z innej firmy w podobnym rozmiarze ? Edytowane 8 Lutego przez fonfelinni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #17759 Napisano 8 Lutego (edytowane) Odnośnie Spyderco. To właśnie G10 w tej firmie można zobrazować jako plastik, jak jest szorstki to robi się taki z białym nalotem, łapie naskórek czy inny pył, przetrzesz Plak do deski samochodowej i jest jak nowy. Jest zdecydowanie twardszy na odksztakcanie, nóż nie musi mieć stalowych linersów. A RFN ? To tak jakby ktoś dodał utwardzacza do jakiejś folii bo gumy to nie przypomina. Noże z tego materiału są odrobinę lżejsze i bardziej podatne na zgniatanie, chyba nie ma bez stalowego stelaża. RFN mi jakoś zbytnio nie przeszkadza, ale jak jest wybór w G10 zawsze wybiorę G10. Dopłata do G10 jest adekwatna do różnicy w odbiorze jeżeli nazywać to jakością odbioru takiego noża. Gdybym kupował tego rudego Rexa to właśnie wybrałbym G10. Obejrzyj sobie jeszcze Manix 2, może podejdzie. W spoko kasie jest teraz wersja w Micarcie ze stalą CruWear Micarte czyli utwardzoną szmatę da się wpasować w środek między G10 a RFN... Edytowane 8 Lutego przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8210 #17760 Napisano 8 Lutego Plastik, ale ja wolę go od g10. Zamów 2 i odeślij ten, który się mniej spodoba. Albo pomacaj w sklepie/ u znajomego jeśli masz możliwość. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #17761 Napisano 8 Lutego Dzieki za info, moze rzeczywiscie podejde do sklepu przy okazji i obczaje ten FRN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17762 Napisano 8 Lutego Jeszcze raz mówię - Tenacious 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17763 Napisano 9 Lutego 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7165 #17764 Napisano 11 Lutego CKF Brat 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #17765 Napisano 12 Lutego (edytowane) Sprzedałem jeden nóż więc trza lukie zapełnić. Cały czas taki nóż wierci mi dziure w brzuchu. Nawet mi sie śnił ,więc to chyba dobry znak. Bestech Buwaya Edytowane 12 Lutego przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17766 Napisano 12 Lutego Godzinę temu, mirek 1969 napisał(-a): Sprzedałem jeden nóż więc trza lukie zapełnić. Cały czas taki nóż wierci mi dziure w brzuchu. Nawet mi sie śnił ,więc to chyba dobry znak. Bestech Buwaya Widziałem go na żywo. Straszny kuń. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #17767 Napisano 12 Lutego 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): Widziałem go na żywo. Straszny kuń. Na półkie go położe i nie cieszy oko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17768 Napisano 12 Lutego 59 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Na półkie go położe i nie cieszy oko No tak😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17769 Napisano 13 Lutego Fajny ale wraca. Jakiś taki... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1808 #17770 Napisano 13 Lutego bardzo ladnie zrobiony ten guziczek blokadowy. Wygląda jakby nie miał dużego skoku, ale z zewnątrz fajnie schowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17771 Napisano 13 Lutego Ten nie wraca 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17772 Napisano 14 Lutego 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17773 Napisano 14 Lutego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #17774 Napisano 14 Lutego (edytowane) W końcu po przemyśleniach kliknąłem ER RAO C. Człowiek nie umie się zdecydować. Fota z netu Edytowane 14 Lutego przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17775 Napisano 14 Lutego 4 godziny temu, mirek 1969 napisał(-a): W końcu po przemyśleniach kliknąłem ER RAO C. Człowiek nie umie się zdecydować. Fota z netu Mam. Też kawał kunia 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach