Tommaso 2403 #2576 Napisano 9 Maja 2015 Sprzątnąłeś sprzed nosa : )Gdybyś się rozmyślił kiedyś to wiesz co i jak : ) U mnie to pewne jak w banku, że nastąpią zmiany Będę pamiętał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #2577 Napisano 9 Maja 2015 Ostatnio przeglądałem noże Gielniaka, Tlima i Kluski.i powiem że tak się zastanawiam czy warto kupować i dawać zarabiać obcym producentom jak można dać zarobić swoim tym bardziej że owe noże nie są gorsze od innych.Szkoda tylko bo się już tym tematem zainteresowałem ze nie mają na teraz tych co mi się podobają w ofercie do sprzedania tylko trzeba czekać.Chłopaki chyba warto poczekać na wymarzony nóż co nie? Bo noże naprawdę są super.Znacie jeszcze jakiś polskich producentów co nie znam?Może inni będą mieć coś na dzisiaj co mi wpadnie w łoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #2578 Napisano 9 Maja 2015 Grucha robi świetne noże doskonałej jakości i b.dobrze wykończone i w przystępnych cenachhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100001702254155tu watek na kniveshttp://forum.knives.pl/index.php/topic,154347.0.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4334 #2579 Napisano 9 Maja 2015 Ostatnio przeglądałem noże Gielniaka, Tlima i Kluski.i powiem że tak się zastanawiam czy warto kupować i dawać zarabiać obcym producentom jak można dać zarobić swoim tym bardziej że owe noże nie są gorsze od innych.Szkoda tylko bo się już tym tematem zainteresowałem ze nie mają na teraz tych co mi się podobają w ofercie do sprzedania tylko trzeba czekać.Chłopaki chyba warto poczekać na wymarzony nóż co nie? Bo noże naprawdę są super.Znacie jeszcze jakiś polskich producentów co nie znam?Może inni będą mieć coś na dzisiaj co mi wpadnie w łoko Zobacz sobie mejkera Wołodija (jest na knives). Robi fajne noże i w spoko cenach. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myszakowaty 1 #2580 Napisano 9 Maja 2015 Grucha robi świetne noże doskonałej jakości i b.dobrze wykończone i w przystępnych cenachhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100001702254155 Jestem pod wrażeniem kunsztu. Tak z ciekawości: o kwotach jakiego rzędu mówimy w przypadku takich noży? Podejrzewam że są one czterocyfrowe... Czy się mylę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #2581 Napisano 9 Maja 2015 Jestem pod wrażeniem kunsztu. Tak z ciekawości: o kwotach jakiego rzędu mówimy w przypadku takich noży? Podejrzewam że są one czterocyfrowe... Czy się mylę?Do 1000zł to już naprawdę fajny nóż kupisz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #2582 Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Jestem pod wrażeniem kunsztu. Tak z ciekawości: o kwotach jakiego rzędu mówimy w przypadku takich noży? Podejrzewam że są one czterocyfrowe... Czy się mylę?Nie mysle ,że za dobry nóż zmieścisz się w kwocie 500-550zł Edytowane 9 Maja 2015 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #2583 Napisano 9 Maja 2015 Dla mnie wystarczy.Jestem z panem Gielniakiem wstępnie dogadany na dwa noże. Jak mi zrobi takie jak chcę to będę wniebowzięty.Inni kupują na targu za 30zł i też się cieszą.Oglądałem mnóstwo noży ostatnio o wartości przekraczającej ponad 1000zł.I powiem szczerze że jest w czym wybierać ale chcę mieć coś polskiego.A potem polski zegarek gerlach compresor. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 3773 #2584 Napisano 10 Maja 2015 Drzewiej bywało, że jak ktoś chciał mieć dobry (...) nóż to musiał zrobić go sobie sam. Tak i ja zrobiłem wiele lat temu.Klinga wykonana ze stali martenzytycznej 4H13 używanej do produkcji lotniczych silników odrzutowych. Twardość HRC ~ 58.Rękojeść wykonana z jakiegoś drewna tropikalnego ( pieprzowiec ? ...), które dał mi kolega pracujący wtedy w Zakładach Mebli Artystycznych w Henrykowie.Garda wykonana z brązu . Plaster odcięty z pręta następnie ręcznie piłowany na odpowiedni kształt. Dziś jest cały czas w dobrym stanie , choć raczej już jako pamiątka z tamtych lat 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2585 Napisano 11 Maja 2015 A do mnie taki dziś przyjechał: Tomek! Piękny! Gratuluję! 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84493 #2586 Napisano 11 Maja 2015 Nie wiem czy to dobry nóż ale trochę się potargowałem w sklepie myśliwskim i takiego Hiszpana kupiłem. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4334 #2587 Napisano 11 Maja 2015 Pierwszego customa od polskiego mejkera kupiłem. Wołodija "Mustang" wg projektu kolegi Mikko z knives.pl 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #2588 Napisano 12 Maja 2015 Hej. W drodze jest taki nożyk od Tlima.Tylko czy ktoś tu z kolegów zrobi mi do niego kaburę, czy będę go musiał wysłać czy wystarczy jak podam wymiary? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84493 #2589 Napisano 12 Maja 2015 A ja zamówiłem wczoraj jeszcze taki. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #2590 Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Witam.Czy ktoś mi doradzi czy aby to jest orginalny strider albo tylko coś podobnego.Kiedyś chciałem sobie kupić stridera scyzoryk ale jakoś te ceny były droższe .ten mi się wydaje trochę tanio sam nie wiem.Nóż M. Strider MSC Titanium SMF, stal S35VN już się dowiedziałem jest to replika .. Edytowane 14 Maja 2015 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2591 Napisano 15 Maja 2015 Strider mocno poniżej kafla, mocno podejrzane, aczkolwiek nie znam ich na tyle dobrze by cokolwiek powiedzieć. Zapytaj na knives.pl 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #2592 Napisano 15 Maja 2015 Strider mocno poniżej kafla, mocno podejrzane, aczkolwiek nie znam ich na tyle dobrze by cokolwiek powiedzieć. Zapytaj na knives.plTo jest dobrze wykonana replika dowiedziałem się.Ale miałem nosa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myszakowaty 1 #2593 Napisano 15 Maja 2015 FKMD Deimos z Monsterkiem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #2594 Napisano 18 Maja 2015 Co powiecie o tym nożyku? Sanrenmu Ganzo G702Warto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #2595 Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) Się nowy kuchenniak robi Edytowane 20 Maja 2015 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 21986 #2596 Napisano 28 Maja 2015 A mój stan posiadania powiększył się o takiego EDC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1322 #2597 Napisano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Mam i ja Dla mnie to scyzorykowa legenda PRL-u.Gerlach myśliwski z 1985r.W tamtych czasach miałem wędkarskiego, w porównaniu do wyposażenia w narzędzia tego modelu to ubogi krewny.No i jest blokada ostrza - luksus w tamtych czasach rzadko dostępny. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Ciech 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2598 Napisano 18 Czerwca 2015 Pamiętam -używał go Bogusław Linda w filmie "Psy 2"... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1322 #2599 Napisano 19 Czerwca 2015 Wcale się nie dziwię, bo to kawał noża.Porównując do dzisiejszych scyzoryków np. Vicka Bundeswery wygląda jak nóż szturmowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2600 Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Wcale się nie dziwię, bo to kawał noża.Porównując do dzisiejszych scyzoryków np. Vicka Bundeswery wygląda jak nóż szturmowy Nóż rzeczywiście robi wrażenie,sam bym chętnie nabył taki do kolekcji [ten wygląda na dobry stan] P.S Noże wojskowe są raczej bardziej "skromne" w konstrukcji niż noże cywilne...No i noże szturmowe mają stałą głownie ,ten raczej pasuje na "nóż specjalny"[myśliwski] Tu masz typowego szturmowca -http://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-n%C3%B3%C5%BC/page-123?do=findComment&comment=1385818 Edytowane 19 Czerwca 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach