rradek 94 #3301 Napisano 14 Września 2016 Oj w ostrzach, to chyba przoduje Piotrkowska...O ile wiem, to dla Bałut Victorinox przygotowuje wielofunkcyjny kastet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7790 #3302 Napisano 14 Września 2016 Duże litery stawiasz losowo, czy to jakaś sugestia? No tak, błąd jest mój. Oczywiście w Łodzi.. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3303 Napisano 14 Września 2016 Bo Lublin jest wielki duchem i historią, To prawda. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #3304 Napisano 18 Września 2016 Spyderco Domino i koraliki od Ciecha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24417 #3305 Napisano 18 Września 2016 Świetny zestaw i zdjęcia także. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20484 #3306 Napisano 18 Września 2016 (edytowane) Trochę noży z moich zbiorów i trochę ocen( subiektywnych) i komentarzy.Na początek duże noże do cięższych użyć:2 CRKT Jima Hammonda, a między nimi Gerber Gator.Duże, porządne noże- jeden minus jak dla mnie to klingi "zębate"- nie lubię.SOG Flash.Ciekawy patent na wspomaganie otwierania( taka "półsprężyna")- znowu ostrze serrated no i trochę tandetne wykonanie.Ka-bar Bob Dozier FolderMoim zdaniem najlepszy EDC jaki miałem, zwłaszcza ten bez dziurki w głowni.Doskonałe wyważenie,porządne wykonanie.Bardzo poręczny i "zwrotny".Ze względu na płaską rękojeść nadaje się do noszenia w każdych spodniach.Mój ulubiony.CRKT McGinnis TUITIONPrzykład przerostu formy nad treścią.Mimo,że lubię wynalazki CRKT to ten im nie wyszedł.Nóż z gatunku wyczynowego narzędzia do ostrzenia ołówków, w porywach patyków do pieczenia kiełbasek na ognisku.Krótka głownia,linia ostrza poprowadzona prawie prosto- bardzo niewygodny w użyciu.Aha,na grzybach się sprawdził.Zakup generalnie nie trafiony.c.d.n. Edytowane 18 Września 2016 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3307 Napisano 20 Października 2016 http://img.jbzd.pl/2016/10/cf879bffb2c962c65d1fbb14b9aaaa8e.mp4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #3308 Napisano 20 Października 2016 WoW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3309 Napisano 22 Października 2016 kumpel szuka noża taktycznego, stała głownia, budżet 300zł. Ma dać sobie radę z rąbaniem drewna i wyglądać jak nóż Rambo przy okazji - ktoś poznaje zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #3310 Napisano 22 Października 2016 Drożej, ale za to "jak prawdziwy": http://www.goods.pl/product/description/1747/Noz_Rambo_II_Standard_Edition_Hollywood_Collectibles_Group(HCG9294).html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3311 Napisano 22 Października 2016 kumpel tez wysłał mi tego linka ale chyba szuka dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24417 #3312 Napisano 22 Października 2016 Benchmade 551 Griptilian w wersji custom Applied Weapons Tech: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3313 Napisano 22 Października 2016 za***isty! Hmmm... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Gump #3314 Napisano 22 Października 2016 Robi wrażenie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24417 #3315 Napisano 22 Października 2016 Kawał noża. W porównaniu z moim 530 i delicą jest bydlak. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #3316 Napisano 22 Października 2016 Wkładaj ten niebieski backspacer, dopiero wtedy będzie petarda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24417 #3317 Napisano 22 Października 2016 I tak robi robotę kosa niesamowita. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3318 Napisano 23 Października 2016 Taką brzytwę kupiłem sobie do kuchni. Wygląda na solidną a była o połowę przeceniona. Warto było kupić ten nóż? X30CR13 to dobra stal? Berghoff to dobra firma? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24417 #3319 Napisano 23 Października 2016 Lepiej było chyba zwykłego jakiegoś Fiskarsa kupić. B. to chinszczyzna. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3320 Napisano 23 Października 2016 to chinszczyzna...Ja tam rasistą nie jestem, jak nóż jest dobry to może być choćby z Burkina Faso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3321 Napisano 23 Października 2016 gorzej jak chodziło nie o to, kto zrobił ten nóż tylko o synonim np. dziadostwa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3322 Napisano 23 Października 2016 gorzej jak chodziło nie o to, kto zrobił ten nóż tylko o synonim np. dziadostwa A co w nim jest dziadoskie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3323 Napisano 23 Października 2016 (edytowane) A co w nim jest dziadoskie?Nic.Szybciej bedzie się tępił i gorzej ostrzył, do 'zwyklego' domowego uzytku jest ok.Ważne by pasował Ci do ręki. Oczywiscie to tylko moje zdanie, ale ja nie otwieram paczek czy listow kozikiem za 2 tysiace Edytowane 23 Października 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3324 Napisano 23 Października 2016 Jakiś czas temu byłem wielkim zwolennikiem noży ceramicznych, ale w konsekwencji bardzo się na nich zawiodłem, bo miały się nie tępić, a stępiły się bardzo szybko i bardzo mocno i do tego nie można ich naostrzyć. Co do opinii o moim nożu to specjalistą nie jestem, ale skoro coś się łatwo tępi to powinno się też chyba łatwo ostrzyć, bo jest miękkiej stali. Nigdy nie słyszałem o X30CR13, ale za dwa czy trzy miesiące napiszę czy mieliście rację, że to byle co 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3325 Napisano 23 Października 2016 A co w nim jest dziadoskie?nie wiem, chodziło mi tylko o "chińszczyznę" Myślę, że jak ktoś nie jest kucharzem, który dziennie macha kilka h nożem to będzie ok. Kiedyś pytałem o noże WMF, dostałem odpowiedź, że z tej firmy dobre są garnki a noże dają radę, bułkę idzie przekroić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach