loco50 20268 #5151 Napisano 13 Maja 2021 Szwed, nie musisz polecać😁 Wczorajsza dostawa 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #5152 Napisano 13 Maja 2021 też mi się marzył, ale chyba ten większy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #5153 Napisano 13 Maja 2021 Z noży kieszonkowych to jakiś czas temu nabyłem Leathermana też daje radę. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5154 Napisano 13 Maja 2021 57 minut temu, loco50 napisał(-a): ... Wczorajsza dostawa Ty to chyba zamawiasz w ilościach hurtowych 🤔 Za komuny by Cię wzięli za spekulanta 😱😁 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20268 #5155 Napisano 13 Maja 2021 Godzinę temu, Burns napisał(-a): też mi się marzył, ale chyba ten większy. Będzie i wiekszy😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5156 Napisano 14 Maja 2021 Czy Knives.pl to już zamknęli „na amen” ❓🤔 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5157 Napisano 14 Maja 2021 Powitoł Najfsy się przenoszą. Brak zewnętrznych info, co się dzieje. U mnie - Chińczyk przyleciał i jest fajny: Taki będzie na wylocie, tylko się najfsy uruchomią 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15745 #5158 Napisano 14 Maja 2021 Ten drugi to na apokalipsę zombii😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #5159 Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) Chińczycy czasem potrafią wypuścić coś fajnego. Ja kupiłem Lovocoo Nettle. Świetny maluch fix w D2! Dawno tak się nie cieszyłem ze zwykłego, taniego, ale naprawdę dobrego nożyka (trochę ponad 100 pln). W rzeczywistości o wiele lepiej się prezentuje, niż na zdjęciach i filmach. Wykonanie równie porządne, razem z pochwą. Organoleptycznie-zdziwienie na plus, gnojek, ale ma moc, świetnie się go trzyma, da radę w wielu czynnościach, mimo rozmiarów, po prostu dobry nóż!... W związku z tym, że Chińczycy jednak potrafią, trzeba się porozglądać za jakimś folderkiem :), np. "skamieniałymi rybami" Edit: porcelanowy, Ty kupiłeś Freetigera, ja miałem na oku Tunafire... oba identico, oba w D2 ("można przetestować" ). Jakbyście mieli na oku coś mniejszego (6-7 cm ostrego) i porządnego -dajcie link (np. na priv, coby zbędnej reklamy nie robić). Oczywiście taniego, K...zery i inne takie tam odpadają- inaczej fun z Al... traci smak😋 . Thx! Edytowane 14 Maja 2021 przez vpyr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5160 Napisano 14 Maja 2021 6 godzin temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Najfsy się przenoszą. Brak zewnętrznych info, co się dzieje. Powitoł Mógłbyś trochę sprecyzować to info ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #5161 Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) Godzinę temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Powitoł Mógłbyś trochę sprecyzować to info ? Najfsy stały na OVH, po pożarze chłopaki uznali, że może jednak się przenieść 😐 Edytowane 14 Maja 2021 przez dzyndzl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5162 Napisano 14 Maja 2021 Podobno się przenieśli i wtedy zaczęły się problemy. Nie było dnia, żeby jakiejś przerwy nie było. Jak to mówią, „trochę techniki i człowiek się gubi”. 🤪 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #5163 Napisano 14 Maja 2021 Powitoł Najfsy się przenoszą. Brak zewnętrznych info, co się dzieje. U mnie - Chińczyk przyleciał i jest fajny: Taki będzie na wylocie, tylko się najfsy uruchomią Coś więcej o tym tygrysku? Zamówiłem taki, ale w innym kolorze Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5164 Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Powitoł Nic więcej bo nie używałem jeszcze za bardzo. Goli całą krawędzią tnącą i wykonany dobrze=>dobrze plus. Jestem bardzo kontent Freetiger, petrifiedfish i jeszcze jedna firma której nazwy nie pamiętam - IMO ta sama fabryka, nie ma co się zastanawiać, które lepsze tylko brać tańszą ofertę @vpyr - ludzie chwalą poniższego - podj....bka modyfikonanego na zachodzie benchmade 535. Jeśli cię to nie zraża to powinien być OK, ale sam nie miałem w ręku. https://pl.aliexpress.com/item/1005001563084428.html Edytowane 15 Maja 2021 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #5165 Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Dzięki za link...ale bez przesady😁. Wolałbym chiński krzak zamiast motylka i realną stal, a nie napis s30...Czasem im coś się udaje, lecz nie w tym przypadku. Nie znam większości modeli BM i być może bym kupił z niewiedzy, ale rażą mnie typowe podróby z logo i oszukaną stalą. Wolałbym uczciwą myśl techniczną z Chin (oksymoron?;)) z Cr lub D2 ( choć i tu trzeba uważać na fejki). Nie tędy droga, ale dziękuję za link , wdzięczny będę za więcej . Ps. Ostatnio Rosjanie wchodzą w układy z Chińczykami i powstają z tego całkiem fajne projekty, stąd Lov...o Nettle (wg mnie). O Sinkiewiczu nie wspomnę (co niniejszym czynię;)), ale są zdolni knifemakerzy, którzy nie są kopistami, czyli zrzynaczami ,a w efekcie powstają całkiem sensowne i o dziwo tanie, zrobione z dobrych materiałów noże. Takich właśnie szukam:) Edytowane 15 Maja 2021 przez vpyr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #5166 Napisano 15 Maja 2021 Mam pytanie do znawców nożowego tematu, co sądzicie o nożach Civivi. Szukam sobie noża i wpdło mi w oko kilka modeli tej firmy a pojęcia o nożach nie mam żadnego. Z góry dziękuję za odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #5167 Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Mam jednego i nie narzekam.Civivi plethiros damacus brass.Jest to chyba jakaś podmarka We Knife. A jakby ktoś chciał Hermana Rzezimieszka to niech sie zgłosi do mnie. Edytowane 15 Maja 2021 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #5168 Napisano 16 Maja 2021 Mam pytanie do znawców nożowego tematu, co sądzicie o nożach Civivi. Szukam sobie noża i wpdło mi w oko kilka modeli tej firmy a pojęcia o nożach nie mam żadnego. Z góry dziękuję za odpowiedź.Z perspektywy laika, internetów i filmów na Yotube Elementum to najlepsze tanie EDC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #5169 Napisano 16 Maja 2021 Powitoł Nic więcej bo nie używałem jeszcze za bardzo. Goli całą krawędzią tnącą i wykonany dobrze=>dobrze plus. Jestem bardzo kontent Freetiger, petrifiedfish i jeszcze jedna firma której nazwy nie pamiętam - IMO ta sama fabryka, nie ma co się zastanawiać, które lepsze tylko brać tańszą ofertę @vpyr - ludzie chwalą poniższego - podj....bka modyfikonanego na zachodzie benchmade 535. Jeśli cię to nie zraża to powinien być OK, ale sam nie miałem w ręku. https://pl.aliexpress.com/item/1005001563084428.htmlChyba Tunafire https://youtu.be/X4mI57SlAqsWysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #5170 Napisano 17 Maja 2021 Upolowany! 8 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81057 #5171 Napisano 17 Maja 2021 Orientujecie się jak wygląda gwarancja dożywotnia Victorinoxa? Co ona obejmuje i czy trzeba mieć dowód zakupu? Mam dwa scyzoryki, które z racji wieku i braku pielęgnacji cieżko się otwierają, a elementy konstrukcyjne w środku wyglądają na spatynowane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #5172 Napisano 17 Maja 2021 (edytowane) Taki zestaw kamieni sprawdzi się do domowego użytku? Wersja: 240x800 oraz 2000x5000 Edytowane 17 Maja 2021 przez bazant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #5173 Napisano 17 Maja 2021 Upolowany!Ile taka przyjemność kosztuje?Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #5174 Napisano 17 Maja 2021 Ile taka przyjemność kosztuje?Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu TapatalkaU makera 1,5k 1 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #5175 Napisano 17 Maja 2021 55 minut temu, szymon__k napisał(-a): U makera 1,5k Kurła Panie to jest ponad 10 dobrych noży Mora 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach