Burns 4442 #5676 Napisano 2 Września 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #5677 Napisano 2 Września 2021 1 godzinę temu, goral_ napisał(-a): A czy ja twierdze, że jest lepszy niż oryginał? Jestem pewny, że tylko twoje noże mają rację bytu i że masz monopol na rację. nie wydaje mi się, żebym jakiś swój nóż tu pokazał, ale z drugą częścią Twojej wypowiedzi zgadzam się w 100% - ach 🤗 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4442 #5678 Napisano 2 Września 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #5679 Napisano 2 Września 2021 Chcialbym.wyprobowac w k7chni noz typu santoku i nie wydac fortuny. Kupic vos tanszego typu gerlach czy zsryxykowac chocby victorinoxa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #5680 Napisano 3 Września 2021 (edytowane) Do mnie dziś przyleciał klasyk od CRK Sebenza 31 i muszę przyznać ,że jakość jest naprawdę fajna.Wcześniej używałem Benchmade. Co polecicie z b.dobrej jakości automatów , czy Microtech nadal trzyma poziom ? Edytowane 3 Września 2021 przez Genovese_ 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #5681 Napisano 3 Września 2021 2 godziny temu, Genovese_ napisał(-a): Do mnie dziś przyleciał klasyk od CRK Sebenza 31 i muszę przyznać ,że jakość jest naprawdę fajna.Wcześniej używałem Benchamede. Co polecicie z b.dobrej jakości automatów , czy Microtech nadal trzyma poziom ? Szkoda nim koperty otwierać .Może się porysować😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4442 #5682 Napisano 3 Września 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5941 #5683 Napisano 3 Września 2021 Nowy scyzoryk "do niczego" 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20262 #5684 Napisano 3 Września 2021 Zetki jak to zetki. Świetne. Chociaż ja nie mogę się przekonać do tych sinkiewiczowskich zawijasów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5685 Napisano 4 Września 2021 8 godzin temu, loco50 napisał(-a): Zetki jak to zetki. Świetne. Chociaż ja nie mogę się przekonać do tych sinkiewiczowskich zawijasów. Mam dokładnie te same odczucia. Rosjanin powiedziałby „ tiechnika bolszaja, tolka kultury ni ch*ja” 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5686 Napisano 4 Września 2021 Powitoł Ma fajny projekt ale chyba nikt nie robi go produkcyjnie: I w sumie na niego czekam 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4442 #5687 Napisano 4 Września 2021 (edytowane) 54 minuty temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Mam dokładnie te same odczucia. Rosjanin powiedziałby „ tiechnika bolszaja, tolka kultury ni ch*ja” Chyba do Ciebie. Te zawijasy to bardziej na zdjęciach się rzucają się w rzeczywistości bo w dłoni to całkiem prosty nóż. Taki kształt podobno poprawia rżnięcie. Mam kilka ZT, ale ten zachwyca nnie najbardziej konstrukcyjnie. To tak jak porównywać ten sam model samochodu premium z rocznika 2001 (ZT0452) i 2021(ZT 0462), czuć ile się zmieniło. Ja mogę się rozpisywać, ale to nic nie da, lepiej obejrzeć filmik. ( W skrócie postarali się wyeliminować lub zabezpieczyć, przed bolączkami użytkowymi, które pojawiały się w innych ich produktach, zgłaszanych przez użytkowników a to jest bardzo ważne, doceniam ) No i czarna wersja sprint run w mojej opinni ładniejsza, bo czerwony CF i świecąca klinga daje po oczach, ale to i tak nie powstrzymało mnie, żeby jednak ją dokupić. Edytowane 4 Września 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5688 Napisano 4 Września 2021 1 godzinę temu, Burns napisał(-a): czarna wersja sprint run w mojej opinii ładniejsza Rzeczywiście, nawet fajna. I tu się z Tobą zgodzę, wszak takie noże kupuje się by cieszyć oko, ale rżnąć .... A po drugie pisze to z czystej zawiści, bo jeszcze nie mam żadnego ZT 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4442 #5689 Napisano 4 Września 2021 14 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Rzeczywiście, nawet fajna. I tu się z Tobą zgodzę, wszak takie noże kupuje się by cieszyć oko, ale rżnąć .... A po drugie pisze to z czystej zawiści, bo jeszcze nie mam żadnego ZT A ja podobnie jak w Seiko nie piszę, żeby się chwalić, tylko żeby pokazać Wam co jest naprawdę warte uwagi konstrukcyjnie i że cena ponad tysiaka w tym wypadku nie wynika z zakrzywionego kozackiego kształtu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20262 #5690 Napisano 4 Września 2021 Ale kręcą Cię takie zawijasy🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skius 90 #5691 Napisano 4 Września 2021 Po kilkunastu latach na forum zaglądam już tylko na „po godzinach”. Doleciał do mnie boker plus fr cocobolo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 895 #5692 Napisano 4 Września 2021 Takie troszkę większe nożyki.Wojsko Polskie.Oczywiście przedwojenne.Piękna sprawa. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6579 #5693 Napisano 4 Września 2021 Trochę w temacie... 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20262 #5694 Napisano 6 Września 2021 Dziś (chyba) dojdą dwa uczciwe nożyki 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5695 Napisano 6 Września 2021 W dniu 4.09.2021 o 23:17, szuwi napisał(-a): Trochę w temacie... 😉 Dla Kochanej Babci .... nomen omen 50 minut temu, loco50 napisał(-a): Dziś (chyba) dojdą dwa uczciwe nożyki 😁 Jak Ci się to udaje ⁉️ Co mówi „lepsza połowa” ❓ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #5696 Napisano 6 Września 2021 jakoś tak mi się skojarzyło... zamiast WATCHES proponuję KNIVES 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20262 #5697 Napisano 6 Września 2021 57 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Jak Ci się to udaje ⁉️ Co mówi „lepsza połowa” ❓ A co ma mówić? Żyje z chłopem, który ma 3 szafy giwer i parę nożyków. Też bym nic nie mówił🤣🤣🤣 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6579 #5698 Napisano 6 Września 2021 1 godzinę temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Dla Kochanej Babci .... nomen omen Sama tak zawiesiła 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20262 #5699 Napisano 6 Września 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4442 #5700 Napisano 6 Września 2021 Grubo! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach