loco50 20264 #10301 Napisano 3 Lipca 2022 Tak jak napisał kiedyś porcelanowy: 1.ma się podobać 2.ma się podobać 3.ma się podobać 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10302 Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) 49 minut temu, Pamiko napisał(-a): Ok mam prośbę podaj mi trzy czynniki które bierzesz pod uwagę przy wyborze noża. Chyba ze jest ich więcej to z chęcią przeczytam Priorytety ustawiam od najważniejszych po najmniej istotne. 1.wygląd -nóż musi do mnie gadać 😍 2.nóż musi być oryginalny 3.Jakość użytych materiałów i funkcjonalność. 4.Relacja cena/wartość do jakości. 5 godzin temu, Burns napisał(-a): Gdzie i za ile kupiłeś tego WE ? Marcin a Ty masz jeszcze tą Chimerę We knife ? Edytowane 3 Lipca 2022 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4445 #10303 Napisano 3 Lipca 2022 Mam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10304 Napisano 3 Lipca 2022 I jak byś ocenił od siebie jakościowo ten produkt We do CRK,ZT ,Spyderco, BM itp które posiadasz made in USA.Wiem ,że to zupełnie różne noże ale można przecież pokusić się o jakąś ogólna ocenę.Pofantazjujmy ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4445 #10305 Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 12.02.2022 o 21:53, Burns napisał(-a): Powiedzmy, że ta sama kasa to i poziom ten sam, ale w Chińczyku nie mam się absolutnie o co przyczepić, wszystko perfec, w ZT coś by się znalazło. Oba na jednym zdjęciu bo full tytan bez udziwnień jakimiś pierdalnikami z CF czyli to co lubię najbardziej. Jak widać po jakiejś inspiracji statkiem Obcych frezarka Chińczyków popisała się bardziej a wręcz niesamowicie. Nie czuję zbytnio różnicy i jakiejś miażdżącej przewagi, że chinczyk ma ceramiczne łożyska. Chińczyk odrobinę lepiej leży w moje ręce a tych zwisających wypustek z tylnej dolnej części rękojeści moją dłoń nie odczuwa jako kujące, doskwierające. Najbardziej zastanawia mnie jak Chińczyk zrobił szary stonwash klingi, współgrający z rękojeścią, mam nadzieję, że to nie okaże się malowane chińską farbą (trawienie w kwasie ? ). Nie mam zdania czy Chimera zostanie wytypowana jako nóż użytkowy czy do kolekcji, w każdym razie zostaje. W dniu 2.07.2022 o 09:08, Burns napisał(-a): WE Knives 922A Hecate bardzo fajny. i tego od @piotrek39 też bym chętnie przygarnął, znaczy On mógłby mi kupić, ale ponieważ mamy miętę przez rumianek to ... Edytowane 3 Lipca 2022 przez Burns 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #10306 Napisano 3 Lipca 2022 Jest kilka filmików na yt, Warto popatrzeć, Przetrenować na jakimś mniej ważnym nożu i będzie ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10307 Napisano 3 Lipca 2022 i tego od [mention=92230]piotrek39[/mention] też bym chętnie przygarnął, znaczy On mógłby mi kupić, ale ponieważ mamy miętę przez rumianek to ... Pamiętliwy nie jestem. A i też problemów nie znoszę wal śmiało , nie ma problemu. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #10308 Napisano 3 Lipca 2022 14 minut temu, piotrek39 napisał(-a): wal śmiało , nie ma problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #10309 Napisano 4 Lipca 2022 Pamiętam dyskusję z przed lat na knives jak chinczycy nie mieli jeszcze tych wszystkich topowych marek co dziś. Już wtedy noże spyderco produkowane w Taichung były lepiej dopracowane niż te z Golden. Po prostu lepsza obróbka i kontrola jakości. Szybko się uczą i rozwijają. Kiedyś tylko kopiowali dziś walą projekty własne i z poważnymi nazwiskami. S20FE 5G 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10310 Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) Tak dziś było -MT Stitch + ProTech Tr3 : Edytowane 4 Lipca 2022 przez Genovese_ 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #10311 Napisano 4 Lipca 2022 Mam go kilka dni ale gdyby miał licznik kliknięć...Noży miałem setki. Nic temu nie podskoczy pod względem klikania a i do wykonania nie można się przyczepić.S20FE 5G 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11916 #10312 Napisano 4 Lipca 2022 Taki maluch lekuchny, do każdej kieszeni się zmieści. 5 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10313 Napisano 4 Lipca 2022 Godzinę temu, mariaczi napisał(-a): Mam go kilka dni ale gdyby miał licznik kliknięć... Noży miałem setki. Nic temu nie podskoczy pod względem klikania a i do wykonania nie można się przyczepić. S20FE 5G To jest Kizer Fidget knife ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10314 Napisano 4 Lipca 2022 Trzeba nadwyżkę amunicji wystrzelać Co ciekawe przyszło mi powiadomienie , że następny nożyk został wysłany. Zdaje mi się , że pod wpływem jestem bardziej zdecydowany Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #10315 Napisano 4 Lipca 2022 Piotr, oszczędzaj ammo bo niedługo wam Kamala pozabiera 🤣🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10316 Napisano 4 Lipca 2022 Piotr, oszczędzaj ammo bo niedługo wam Kamala pozabiera Myśle , że do tego nie dojdzie. Coś tam mówią o zaostrzeniach w tym roku kończyło mi się pozwolenie na noszenie broni (ukrytej) bo na wierzchu można nosić bez (musi być widoczna z trzech stron). I wyrobiłem dożywotnie , nie muszę się już martwić. Ze znajomymi zrobiliśmy fajne zamówienie na 20k sztuk w bardzo dobrej cenie 9mm. Sam wziąłem 4K na chwile wystarczy. Co mogą zrobić , to zmniejszyć magazynki np. do AR na 10sztuk , nie jak do tej pory jest 30. Szukam okazji na jakiegoś ciekawego , póki magazynki dostępne i w dodatku za psie pieniądze Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7159 #10317 Napisano 5 Lipca 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #10318 Napisano 5 Lipca 2022 A mnie ostatnio wpadł w oko taki nóż.Nie drogi , nie za mały i taki na wakacje bym se kupił.Pooglądałem filmiki i nic złego nie ma na temat tego noża. I chyba bym nim ciachał a nie podziwiał.Viking Nordway Wostok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #10319 Napisano 5 Lipca 2022 13 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): To jest Kizer Fidget knife ? Tak. Dokładnie Cormorant V2 Ti 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RysiekOchodzki 1836 #10320 Napisano 5 Lipca 2022 @loco50, człowieku wielkiej wiedzy i wielu talentów, w imieniu swoim i Bogusia dzięki za polecenie tego sprzętu 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #10321 Napisano 5 Lipca 2022 Nie ma za co. Fajny, nie. Nie jest to może technologia kosmiczna ale działa 😁 A wiedzę mam małą, w zasadzie żadną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10322 Napisano 5 Lipca 2022 (edytowane) Przyglądałem się tym nożom od jakiegoś czasu.Microtech Socom Bravo by Rike knives utwierdził jedynie w przekonaniu ,że to jest lepsze jakościowo w swoim przedziale cenowym niż produkcyjne Made in USA więc w niedzielę zapadła decyzja i zakup... A dziś rano dostałem z CQB przesyłkę z nowym nożem oraz dwoma penami wszystko marki WE knife.Model We Knife Subjugator Black Titanium.Głownia 88 mm.bardzo zgrabna i piękna, świetnie naostrzona.Rękojeść smukła ,prosta 112 mm w sam raz pasuje do mojej ręki.Nóż jest bardzo dobrze wykonany.Otwiera się zarówno z kołka jak i flippera w bajeczny sposób.To jest właśnie coś czego mi brakowało w nowych nożach CRK.W BM 761 też mialem z tym problem ale mniejszy niż w folderach Chris-a Reeve.Poza tym taki prosty nie przerośnięty folder będzie moim zdaniem fajnym uzupełnieniem mojego małego zbioru.W przyszłości będzie to moje EDC.Nóż kosztował( w promocji) 1150 zł. co powoduje moim zdaniem to, iż posiada on fenomenalną relację ceny do jakości.Tym bardziej ,ze WE knife to uznana już marka wśród "nożomaniaków".Także coś czuję ,że kupię niedługo kolejnego chińczyka... Kilka fotek na szybko: PS.długopis kupiłem ( powyżej fota)WE Knife Titanium Pen Black TP-02D oraz świetny moim zdaniem wypadowy mini WE Knife Syrinx Blue TP-04A. Edytowane 5 Lipca 2022 przez Genovese_ 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #10323 Napisano 5 Lipca 2022 Do mnie sub przyjdzie jutro. Tylko błękitek. A dziś zetka wpadła. A jeszcze jeden WE z usa płynie 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10324 Napisano 5 Lipca 2022 Rolex Submariner !!! 😍😍😍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bmalkow 4 #10325 Napisano 5 Lipca 2022 Co to za jeden? Bardzo mi się taki kształt ostrza podoba! 18 godzin temu, agremi napisał(-a): Taki maluch lekuchny, do każdej kieszeni się zmieści. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach