Remy 299 #11726 Napisano 3 Października 2022 44 minuty temu, szuwi napisał(-a): Jakoś wewnętrznie mam blokadę, żeby +1k wydać na coś, co będzie leżało i nie jest zegarkiem 🙂 Budżet faktycznie w PLN. Wierz mi, że ciężko chodzić z 1k zł w kieszeni, bo albo zgubisz albo inflacja zje. 😉 Więc.... Podejdź tak, aby pieniądze wydawać tak, aby przynosiły zysk. Nie wiem jak w przypadku noży ale jakiś czas temu kupiłem pióro Waterman Serenite bodaj za $200 i leży w szufladzie. Dzisiaj kosztuje z $1200. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11727 Napisano 3 Października 2022 Chociaż powiedzcie "bierz Mt", " w tym budzecie nie Mt a (XYZ)", albo "Mt ma sens tylko za 1200". I jak ktoś napisz "bierz XYZ" bez podania właściwej nazwy, to z nim nie gadam... ;-)) Jak MT to jako edc wg mnie tylko Ultratech. Tylko właśnie to mega twardy skurczybyk dla nińdziuf albo komandosuf. Łatwiej nim klikać w rękawiczkach bo nie kaleczy wtedy palucha.Jeśli ma to być lekko i przyjemnie klikający nożyk to nadal twierdzę że Enforcer jest nie do pobicia w cenie 1000złS20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11728 Napisano 3 Października 2022 2 minuty temu, Remy napisał(-a): Wierz mi, że ciężko chodzić z 1k zł w kieszeni, bo albo zgubisz albo inflacja zje. 😉 Więc.... Podejdź tak, aby pieniądze wydawać tak, aby przynosiły zysk. Nie wiem jak w przypadku noży ale jakiś czas temu kupiłem pióro Waterman Serenite bodaj za $200 i leży w szufladzie. Dzisiaj kosztuje z $1200. Nie chcę pióra, chcę pstrykacza 🙂 I nie wszystko musi przynosić zysk - to ma być zabawka do szuflady, a nie lokata... Gdybym bał się zgubienia, to lange czy rolek nosa by z domu nie wystawiły - nie przesadzajmy... 🙂 3 minuty temu, mariaczi napisał(-a): Jak MT to jako edc wg mnie tylko Ultratech. Tylko właśnie to mega twardy skurczybyk dla nińdziuf albo komandosuf. Łatwiej nim klikać w rękawiczkach bo nie kaleczy wtedy palucha. Jeśli ma to być lekko i przyjemnie klikający nożyk to nadal twierdzę że Enforcer jest nie do pobicia w cenie 1000zł S20FE 5G Poszukam, choć do 1000 to ciężko znaleźć. Fajny jest na zdjęciach, smukły, a o to mi też chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11729 Napisano 3 Października 2022 Zobacz na stronie Togo np rozmiar Medium lub Large, rozmiary od 80 mm do ponad 90 mm a i dobrze by było, żeby miał srebrny suwak do otwierania 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11730 Napisano 3 Października 2022 19 minut temu, Pioters napisał(-a): Zobacz na stronie Togo np rozmiar Medium lub Large, rozmiary od 80 mm do ponad 90 mm a i dobrze by było, żeby miał srebrny suwak do otwierania Bardzo dziękuję 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11731 Napisano 3 Października 2022 (edytowane) Tylko od razu wyjaśniam żeby nie było rozczarowania. Enforcer a te pozostałe Cobrateki poniżej 1000zł to zupełnie co innego. Są gorzej spasowane, większość modeli jest bardzo ciężka bo to nie jest prawdziwe aluminium tylko jakiś znal. Do tego D2 zamiast M390. Dla userów knives.pl jest rabat 20% od ręki w sklepie Togo. 15.10.2022 w Warszawie jest CEKE, knajfsowe targi/zlot/wystawa jak kto chce to nazwać. Togo jest patronatem wystawy i rozkłada się z towarem. Można obmacać i jak co roku kupić z dużym rabatem tego dnia. Edytowane 3 Października 2022 przez mariaczi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11732 Napisano 3 Października 2022 9 minut temu, mariaczi napisał(-a): Tylko od razu wyjaśniam żeby nie było rozczarowania. Enforcer a te pozostałe Cobrateki poniżej 1000zł to zupełnie co innego. Są gorzej spasowane, większość modeli jest bardzo ciężka bo to nie jest prawdziwe aluminium tylko jakiś znal. Do tego D2 zamiast M390. Dla userów knives.pl jest rabat 20% od ręki w sklepie Togo. 15.10.2022 w Warszawie jest CEKE, knajfsowe targi/zlot/wystawa jak kto chce to nazwać. Togo jest patronatem wystawy i rozkłada się z towarem. Można obmacać i jak co roku kupić z dużym rabatem tego dnia. Będę i postaram się wtedy coś pomacać i wybrać. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11733 Napisano 3 Października 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8211 #11734 Napisano 3 Października 2022 8 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11735 Napisano 3 Października 2022 Jak o otfach gadamy. Lubię tego mordulca.S20FE 5G 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7166 #11736 Napisano 3 Października 2022 Kolego Szuwi przejdź od razu na Microtech Hera ,nie będziesz żałował. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11737 Napisano 3 Października 2022 15 minut temu, Pamiko napisał(-a): Kolego Szuwi przejdź od razu na Microtech Hera ,nie będziesz żałował. Ładny ten Hera... Podłączam się do dyskusji o OTF, bo ciągle mnie korci posiadanie takiego. Tylko wydają mi się trochę niezgrabne "pudełka" jak od cukierków PEZ Ten jakiś taki jakby zgrabniejszy.... Piszę o wyglądzie, bo nóż potrzebuję w 90% dla frajdy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11738 Napisano 3 Października 2022 Zawsze można pójść bez kompromisówS20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11739 Napisano 3 Października 2022 16 minut temu, mariaczi napisał(-a): Zawsze można pójść bez kompromisów S20FE 5G Bałbym się go 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11740 Napisano 3 Października 2022 Kolega @Pioters trochę mnie uświadomił w zakresie OTF i chyba na razie się wstrzymam. Bardzo Wam dziękuję za rady. Mój kanadyjski kozik wprawdzie na miasto słabo się nadaje, ale chyba przynajmniej na moje potrzeby na razie mi wystarczy. A w szufladzie niech leżą zegarki 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1808 #11741 Napisano 3 Października 2022 nie rezygnuj z noża. Z OTF jak najbardziej, można zrezygnować, ale z zakupu noża... Jest wiele innych nie OTF które warto obejrzeć, dotknąć, przymierzyć.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11742 Napisano 4 Października 2022 Kolega [mention=110175]Pioters[/mention] trochę mnie uświadomił w zakresie OTF i chyba na razie się wstrzymam. Bardzo Wam dziękuję za rady. Mój kanadyjski kozik wprawdzie na miasto słabo się nadaje, ale chyba przynajmniej na moje potrzeby na razie mi wystarczy. A w szufladzie niech leżą zegarki Trzeba sprawdzić organoleptycznie. Części userów pasują części nie. Ja osobiście uwielbiam otf jako podstawowy nożyk edc . No i to uzależniające klikanie... S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11743 Napisano 4 Października 2022 6 godzin temu, zadra napisał(-a): nie rezygnuj z noża. Z OTF jak najbardziej, można zrezygnować, ale z zakupu noża... Jest wiele innych nie OTF które warto obejrzeć, dotknąć, przymierzyć.. Mam 3 fixy i kilka no-name'owych folderów, a OTF po prostu mi się podoba - "za dzieciaka" miałem nóż sprężynowy, który lubiłem. Gdzieś leciałem samolotem i automatycznie wrzuciłem do torby, a jak wracałem, to wrzuciłem do bagażu podręcznego i został mi oczywiście odebrany 😞 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24201 #11744 Napisano 4 Października 2022 Nie opowiadaj bajek, za dzieciaka nie rekwirowali noży w samolotach 😆 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11745 Napisano 4 Października 2022 Ale miałbym prośbę - czy ktoś z wawy ma otf (a może kilka) i spotkałby się ze mną na przysłowiową kawę w celu pokazania jak to klika? Żeby nie było frajdy w jedna stronę, ja bym przyniósł jakiś zegarek (do wyboru z mojego setu) do obejrzenia. Choc przynosić zegarek na spotkanie z gościem, który przyjdzie z nożami może się średnio kojarzyć 😉 Teraz, eye_lip napisał(-a): Nie opowiadaj bajek, za dzieciaka nie rekwirowali noży w samolotach 😆 Rekwirowali. Ty wtedy jeszcze w tetrowej pieluszce biegałeś... 😛 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24201 #11746 Napisano 4 Października 2022 Wchodzę w to, poza otf mam zegarki które Cię zaciekawią 😝 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11747 Napisano 4 Października 2022 23 minuty temu, eye_lip napisał(-a): Wchodzę w to, poza otf mam zegarki które Cię zaciekawią 😝 Zegarki jak zegarki, ale może pomyślimy wreszcie o pasku do langusty. Wiem, ze nasz jednego MT - masz cos jeszcze? Zadzwonię później - teraz trzeba do szkoły jechać, bo lekcje na 9:00 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #11748 Napisano 4 Października 2022 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11749 Napisano 4 Października 2022 2 godziny temu, szuwi napisał(-a): Ale miałbym prośbę - czy ktoś z wawy ma otf (a może kilka) i spotkałby się ze mną na przysłowiową kawę w celu pokazania jak to klika? Żeby nie było frajdy w jedna stronę, ja bym przyniósł jakiś zegarek (do wyboru z mojego setu) do obejrzenia. Choc przynosić zegarek na spotkanie z gościem, który przyjdzie z nożami może się średnio kojarzyć 😉 Rekwirowali. Ty wtedy jeszcze w tetrowej pieluszce biegałeś... 😛 Będę miał OTF pod koniec tygodnia... Wybor padł na Microtech Hera, był nawet przeceniony. Parę zegarków też się znajdzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #11750 Napisano 4 Października 2022 53 minuty temu, Mateo napisał(-a): Będę miał OTF pod koniec tygodnia... Wybor padł na Microtech Hera, był nawet przeceniony. Parę zegarków też się znajdzie. Będę się zgłaszał - dzięki! Hera na zdjęciach jest "mało smukła", no i poza budżetem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach