Pioters 767 #12526 Napisano 17 Listopada 2022 Spoko, nie miałem nic złego na myśli Jak patrzę na nasz rynek nożowy to się mocno zastanawiam z skąd te ceny. Tak jak pisałem wyżej koszt materiałów u nas nie jest wyższy niż u konkurencji ale ceny już mamy z wyższej półki takie hamerykańskie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16061 #12527 Napisano 18 Listopada 2022 6 minut temu, Pioters napisał(-a): Spoko, nie miałem nic złego na myśli Jak patrzę na nasz rynek nożowy to się mocno zastanawiam z skąd te ceny. Tak jak pisałem wyżej koszt materiałów u nas nie jest wyższy niż u konkurencji ale ceny już mamy z wyższej półki takie hamerykańskie Ale teraz porównujesz amerykańskie noże fabryczne z polskimi customami? Bo nie za bardzo łapię? Zobacz na ceny amerykańskich customów... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12528 Napisano 18 Listopada 2022 A ile polski folder custom teraz kosztuje? Ceny od 3000 zł do ponad 20 000 zł. Amerykański od powiedzmy 400 -600 $ do oczywiście no limit Tylko, że jesteśmy na polskim podwórku a nie amerykańskim Amerykańskie noże inaczej się ceni, choćby ze względu że są z USA i są znane na całym świecie Folding Archives - Knife Purveyor Takie odbicie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16061 #12529 Napisano 18 Listopada 2022 Godzinę temu, Pioters napisał(-a): Amerykański od powiedzmy 400 -600 $ do oczywiście no limit Proszę pokaż mi customa Made in USA za 400-600 baksów 🧐 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21911 #12530 Napisano 18 Listopada 2022 (edytowane) Panowie, ceny są takie jakie są bo : 1.prawa rynku - za tyle sprzedasz towar ile kupiec jest gotowy na niego wyłożyć talarów.. 2.to są noże kolekcjonerskie, unikatowe, dzieła sztuki 😁 albo sztuczki najfmejkerskiej. Podobnie jest z butami, zegarkami, biżuterią etc - coś jest zaj... te lub wmówiono gawiedzi, że jest za... te. I w sumie nic nikomu do tego kto jak się ceni, kto na co i ile wydaje banknotów Narodowego Banku Gapińskiego lub innych uznanych prawnie środków płatniczych 😁. Polska wolny(chyba) kraj i kto bogatemu zabroni. I na koniec mojego nieco przydługiego wywodu jedno z moich ulubionych powiedzeń - szlachta się bawi, o koszta nie dba 😁. Dziękuję za uwagę. Edytowane 18 Listopada 2022 przez loco50 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #12531 Napisano 18 Listopada 2022 12 godzin temu, Pioters napisał(-a): Mateo, świetny ten Todd Begg ! Dzięki, to chyba jedyny nóż w kolekcji którego bym nie sprzedał. Ma dożywocie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #12532 Napisano 18 Listopada 2022 Są polscy mejkerzy co w Polsce nie sprzedają. Zobaczcie np. Brr zaczął w miarę niedawno a z pnia wszystko w usa schodzi. Marcin Słysz też słabo nasz rynek zaopatruje. S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 436 #12533 Napisano 18 Listopada 2022 (edytowane) W styczniu tego roku pytałem Brr o Gavę. Dostałem odpowiedź, że order book jest zamknięty i mogę próbować go łapać na międzynarodowych wystawach i może wtedy spróbować sobie kupić nóż. Ceny najtańszej wersji startują od 1850 $, wersji wypasionej od 3500 $. Musi mieć naprawdę dobrze, bo nie był zainteresowany rozmową ze mną o swoich nożach, nawet o perspektywie oczekiwania np. roku lub dłużej na realizację zamówienia. Edytowane 18 Listopada 2022 przez laferty 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #12534 Napisano 18 Listopada 2022 Przyszedł lkw, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16061 #12535 Napisano 18 Listopada 2022 Piątek po piętnastej - jeden wielki korek 🤬 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4444 #12536 Napisano 18 Listopada 2022 1 godzinę temu, laferty napisał(-a): W styczniu tego roku pytałem Brr o Gavę. Dostałem odpowiedź, że order book jest zamknięty i mogę próbować go łapać na międzynarodowych wystawach i może wtedy spróbować sobie kupić nóż. Ceny najtańszej wersji startują od 1850 $, wersji wypasionej od 3500 $. Musi mieć naprawdę dobrze, bo nie był zainteresowany rozmową ze mną o swoich nożach, nawet o perspektywie oczekiwania np. roku lub dłużej na realizację zamówienia. Podobnie u mnie. Męczę go od 3 lat. Najpierw o Wasabi a teraz o Gavę. Dostałem odpowiedź "przypomnij się w czerwcu 2023 to może coś pomyślimy". Brr sprzedaje już tylko na wystawach. W sumie mnie to nie dziwi i robiłbym tak samo. Pamiętaj, że on produkuje od 1 do 2 noży miesięcznie. Czyli pewnie nie przekracza 12-15 szt. rocznie a jak się zepnie to dobije do 20 w co wątpię. Sprzedawanie na targach to jedyny sensowny i najbardziej dochodowy krok. Ja to mu tak zdrowo i nie po polsku zazdroszczę. Chłop ma totalnie bezstresową pracę. Siedzi sobie w warsztacie, pije kawę, słucha muzyki i dłubie w tym co lubi. Do tego ma chętnych więcej niż jest w stanie wyprodukować. Żyć nie umierać. Zupełnie jak Rolex 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2931 #12537 Napisano 18 Listopada 2022 karbąfajber przyjechał 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #12538 Napisano 18 Listopada 2022 2 godziny temu, Stierlitz napisał(-a): Przyszedł lkw, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Fajny ten lkw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1401 #12539 Napisano 18 Listopada 2022 (edytowane) Godzinę temu, ecipeci napisał(-a): karbąfajber przyjechał Co to jest karbąfajber bo ja ślązak stary jestem i tego jeszcze nie słyszałem😀 Edytowane 18 Listopada 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2931 #12540 Napisano 18 Listopada 2022 16 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Co to jest karbąfajber bo ja ślązak stary jestem i tego jeszcze nie słyszałem😀 to z angielska włókno węglowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1401 #12541 Napisano 18 Listopada 2022 4 minuty temu, ecipeci napisał(-a): to z angielska włókno węglowe Oki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #12542 Napisano 18 Listopada 2022 3 godziny temu, pisar napisał(-a): Podobnie u mnie. Męczę go od 3 lat. Najpierw o Wasabi a teraz o Gavę. Dostałem odpowiedź "przypomnij się w czerwcu 2023 to może coś pomyślimy". Brr sprzedaje już tylko na wystawach. W sumie mnie to nie dziwi i robiłbym tak samo. Pamiętaj, że on produkuje od 1 do 2 noży miesięcznie. Czyli pewnie nie przekracza 12-15 szt. rocznie a jak się zepnie to dobije do 20 w co wątpię. Sprzedawanie na targach to jedyny sensowny i najbardziej dochodowy krok. Ja to mu tak zdrowo i nie po polsku zazdroszczę. Chłop ma totalnie bezstresową pracę. Siedzi sobie w warsztacie, pije kawę, słucha muzyki i dłubie w tym co lubi. Do tego ma chętnych więcej niż jest w stanie wyprodukować. Żyć nie umierać. Zupełnie jak Rolex Tylko u Rafała noże to jest dalej hobby a nie sposób na życie. Chłop prowadzi sporą dochodową firmę na co dzień więc nie robi noży na full etat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21911 #12543 Napisano 18 Listopada 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #12544 Napisano 18 Listopada 2022 To przy piątku... DDC SNG 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1401 #12545 Napisano 18 Listopada 2022 (edytowane) Ja tam piątków nie mam ale mam nóż Edytowane 18 Listopada 2022 przez mirek 1969 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4444 #12546 Napisano 18 Listopada 2022 (edytowane) 3 godziny temu, mariaczi napisał(-a): Tylko u Rafała noże to jest dalej hobby a nie sposób na życie. Chłop prowadzi sporą dochodową firmę na co dzień więc nie robi noży na full etat. Już raczej tylko noże tłucze. 4 godziny temu, ecipeci napisał(-a): karbąfajber przyjechał Najlepszy EDC ever! Edytowane 18 Listopada 2022 przez pisar 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7608 #12547 Napisano 18 Listopada 2022 33 minuty temu, Mateo napisał(-a): To przy piątku... DDC SNG Świetny👏 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1401 #12548 Napisano 19 Listopada 2022 14 godzin temu, ecipeci napisał(-a): karbąfajber przyjechał Miałem tego karbąfajbera ale nie długo. Był do mnie za lekki. Ja musze troche noża w ręce poczuć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #12549 Napisano 19 Listopada 2022 Udanego weekendu 🙂 Fulltrack 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #12550 Napisano 19 Listopada 2022 13 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Ja tam piątków nie mam ale mam nóż Kadr niczym z gry... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach