Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
neuro

Nóż

Recommended Posts

Posted (edited)

Dziś duży Garnizon. Lubię.

20250512_170708.JPG

20250512_170732.JPG

Edited by loco50

3 godziny temu, Burns napisał(-a):

proxy.jpeg

Ooo, a co to za rezak od motylka?

9 minut temu, loco50 napisał(-a):

Ooo, a co to za rezak od motylka?

Benchmade 865-02 Mini Bedlam 

2 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Benchmade 865-02 Mini Bedlam 

O właśnie też znalazłem 

Microtech Socom Bravo Mini Warcom

IMG_0617.jpeg

Posted (edited)

Dzień Dobry, Dobry wieczór. Laik z tej strony :)

Panowie wybaczcie, dawno mnie tu nie było, a poszukać coś pośród 700set stron tematu jest nie na moje siły, więc pytam bezpośrednio.

Poszukuje jakiś firm nożowych, które mają w ofercie coś ze stałą klingą, pokrowcem do noszeniu przy pasku i wielkości naszej starej poczciwej harcerskiej finki. 

Mogą być nawet jakieś małe manufaktury.

Nóż będzie służył w ogrodzie jako narzędzie, ale nie ukrywam że chciałbym coś ładnego.  

@mirek 1969 kilka stron wcześniej wkleiłeś fotkę z nożem, którego przedstawiać nie trzeba :) co to za nożyk ? 

Edited by -mrovka-

Jak wielkości finki to mora garberg albo condor terrasaur. Mam garberga w nierdzewnej wersji i jest spoko.

Wysłane z mojego SM-S721B przy użyciu Tapatalka

Do prac w ogrodzie mora jest jak najbardziej..

Czy do takiej roboty musi być  bardzo ładny nóż?

Ja poszedłbym do najbliższej Juli i sobie coś kupił...

WZ92 ale z napisem Gerlach. Ma jeszcze ktoś taki?

IMG_20250518_155720_787.jpg

IMG_20250518_155659_918.jpg

Słyszałem dwie wersje o tym nożu. Jedna że był mały wypust przed tym EPasięk. A druga że po. Sam nie wiem czego się trzymać. Ale ze święczką szukać

Koledzy podpowiedzcie, żona zastanawia się nad "promocją" na CircleK, gdzie można kupić noże kuchenne Bugatti za średnio 50 zł od sztuki, ale ja patrzę na to sceptycznie

Jaki zestaw noży (szef kuchni, mięso, chleb, dwa mniejsze) polecilibyście w cenie powiedzmy do 500 zł? Czy w tej cenie nie dostanę nic dobrego i powinienem wydać więcej?

I drugie pytanie, o ostrzałkę do noży - dotychczas korzystałem z diamentowej od Berghoffa, ale zauważyłem, że jej skuteczność na nożach Gerlacha nie jest już tak dobra, jaka się u Was sprawdza?

13 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Koledzy podpowiedzcie, żona zastanawia się nad "promocją" na CircleK, gdzie można kupić noże kuchenne Bugatti za średnio 50 zł od sztuki, ale ja patrzę na to sceptycznie

Jaki zestaw noży (szef kuchni, mięso, chleb, dwa mniejsze) polecilibyście w cenie powiedzmy do 500 zł? Czy w tej cenie nie dostanę nic dobrego i powinienem wydać więcej?

I drugie pytanie, o ostrzałkę do noży - dotychczas korzystałem z diamentowej od Berghoffa, ale zauważyłem, że jej skuteczność na nożach Gerlacha nie jest już tak dobra, jaka się u Was sprawdza?

Bo na nożach gerlacha nic dobrze nie działa 😁. Swoje oddałem teściowej. Niech skrobie co dwa dni. Ja mam Victorinoxa z linii Grand Maitre czy jakoś tak- generalnie Grand G..o😁. Córce kupiłem komplet WMF i to był dobry strzał.

W dniu 17.05.2025 o 20:44, -mrovka- napisał(-a):

Dzień Dobry, Dobry wieczór. Laik z tej strony :)

Panowie wybaczcie, dawno mnie tu nie było, a poszukać coś pośród 700set stron tematu jest nie na moje siły, więc pytam bezpośrednio.

Poszukuje jakiś firm nożowych, które mają w ofercie coś ze stałą klingą, pokrowcem do noszeniu przy pasku i wielkości naszej starej poczciwej harcerskiej finki. 

Mogą być nawet jakieś małe manufaktury.

Nóż będzie służył w ogrodzie jako narzędzie, ale nie ukrywam że chciałbym coś ładnego.  

@mirek 1969 kilka stron wcześniej wkleiłeś fotkę z nożem, którego przedstawiać nie trzeba :) co to za nożyk ? 

Ontario RAT -3

13 minut temu, void napisał(-a):

Zestaw za 500, czy nóż za 500?

Tojiro Gyouto: https://japonskienoze.pl/tojiro-basic-vg-10-noz-szefa-kuchni-20-cm.html

Obieram Samura: https://samura.pl/noz-samura-harakiri-paring-99-mm

Ostrzę na kamieniu, polecam np. Shapton RockStar 500.

Zestaw...

3 godziny temu, loco50 napisał(-a):

Bo na nożach gerlacha nic dobrze nie działa 😁. Swoje oddałem teściowej. Niech skrobie co dwa dni. Ja mam Victorinoxa z linii Grand Maitre czy jakoś tak- generalnie Grand G..o😁. Córce kupiłem komplet WMF i to był dobry strzał.

Ontario RAT -3

Dziękuję Adamie, zapoznam się!