mariuszprzystupa 44 #3701 Napisano 21 Stycznia 2022 Sprawdź jeszcze łożyska główki ramy i wymień olej w lagach, ludzie często o tym zapominają, to nic nie kosztuje a stanowi podstawę bezpieczeństwa w zakrętach i przy awaryjnym hamowaniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #3702 Napisano 21 Stycznia 2022 Nie napisałem ale też będę robił bo uszczelki na lagach też już twarde i spękane. Dziękuję za przypomnienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3703 Napisano 21 Stycznia 2022 Mój osiołek też ma sporo przejechane /145k/ , ale daje radę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #3704 Napisano 21 Stycznia 2022 Mój znajomy na takim osiołku miał ponad 250 i nie pamiętam żeby miał tam problemy ale dbał i miłości mu nie żałował 😊. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3705 Napisano 21 Stycznia 2022 Nie znam motocyklisty niekochającego swojego.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3706 Napisano 21 Stycznia 2022 54 minuty temu, goral_ napisał(-a): Nie znam motocyklisty niekochającego swojego.... Ja się na swój obraziłem. Zobaczymy czy się pogodzimy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3707 Napisano 21 Stycznia 2022 Kto się czubi ten się lubi.... A nawiasem - z czym podpadł? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3708 Napisano 21 Stycznia 2022 5 minut temu, goral_ napisał(-a): Kto się czubi ten się lubi.... A nawiasem - z czym podpadł? Od 4 miesięcy się składam do kupy. Tzw death wobble. Na prostej drodze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3709 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Zwykle to tak jak w małżeństwie są winne dwie strony. Jeśli sprzęt jest sprawny to winny /współwinny/ jest kierownik. Stawiam na to, że się pogodzicie. Edytowane 21 Stycznia 2022 przez goral_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3710 Napisano 21 Stycznia 2022 Prędkość była duża, kufry, boczny wiatr, ale żaden motocykl nie powinien być tak niestabilny. Nie jest to pierwszy przypadek w takim kacie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszprzystupa 44 #3711 Napisano 21 Stycznia 2022 1 minutę temu, just_nobody07 napisał(-a): Prędkość była duża, kufry, boczny wiatr, ale żaden motocykl nie powinien być tak niestabilny. Nie jest to pierwszy przypadek w takim kacie. Co to za model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3712 Napisano 21 Stycznia 2022 2 godziny temu, mariuszprzystupa napisał(-a): Co to za model? KTM SA 1290 S 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 25461 #3713 Napisano 21 Stycznia 2022 2 godziny temu, just_nobody07 napisał(-a): Prędkość była duża, kufry, boczny wiatr, ale żaden motocykl nie powinien być tak niestabilny. Nie jest to pierwszy przypadek w takim kacie. A mówiłem, że nie trzeba było zmieniać z takiej pięknej Valkirii 🤷♀️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3714 Napisano 21 Stycznia 2022 5 minut temu, rmak napisał(-a): A mówiłem, że nie trzeba było zmieniać z takiej pięknej Valkirii 🤷♀️ Trzeba było dokupić, a walca zostawić. Taki był plan, ale @Muzzy był przekonywujący 🤷🏻♂️ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 25461 #3715 Napisano 21 Stycznia 2022 Trzeba było być twardym i trzymać się właściwej koncepcji 😃 A może i jemu się znudzi 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3716 Napisano 21 Stycznia 2022 Fajny pam kusił wtedy akurat. A teraz już bym nie miał za co odkupić. Choć nie wygląda, żeby mu się miał znudzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3717 Napisano 22 Stycznia 2022 5 godzin temu, just_nobody07 napisał(-a): Od 4 miesięcy się składam do kupy. Tzw death wobble. Na prostej drodze. W moto to się chyba shimmy nazywa…tak czy siak niefajne 😞 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #3718 Napisano 22 Stycznia 2022 7 godzin temu, just_nobody07 napisał(-a): Od 4 miesięcy się składam do kupy. Tzw death wobble. Na prostej drodze. Kicha, ja po swoim trzecim wypadku na moto nabrałem poważnego stracha, 6 lub lat nie jeździłem 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3719 Napisano 22 Stycznia 2022 2 godziny temu, irekm napisał(-a): Kicha, ja po swoim trzecim wypadku na moto nabrałem poważnego stracha, 6 lub lat nie jeździłem Słyszałem, dobrze, że wróciłeś 👍🏻💪🏻 W tej chwili nie mogę się doczekać jazdy, mam tylko wątpliwości, czy na tym motocyklu. Wolałbym sam popełnić błąd i się wyłożyć niż w taki sposób, bo nie mam teraz zaufania do tego sprzętu. No nic, czas pokaże. Najpierw i tak rehabilitacja. 5 godzin temu, desmo napisał(-a): W moto to się chyba shimmy nazywa…tak czy siak niefajne 😞 No właśnie nie. Shimmy to przednie koło. Mi cały zaczął pływać, zdecydowanie bardziej tył. Dokładnie tak jak źle załadowana przyczepa. d*pa chodziła na boki z coraz większą sinusoidą, aż mnie wysadził z siodła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3720 Napisano 22 Stycznia 2022 5 godzin temu, just_nobody07 napisał(-a): No właśnie nie. Shimmy to przednie koło. Mi cały zaczął pływać, zdecydowanie bardziej tył. Dokładnie tak jak źle załadowana przyczepa. d*pa chodziła na boki z coraz większą sinusoidą, aż mnie wysadził z siodła. No tak , przegapiłem, że z kuframi … niefajne odczucie, mnie się zdarzył kiedyś na gierkówce w deszczu choć tu powodem był aquaplaning …ale się udało bez strat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12561 #3721 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Koleżanki i koledzy szukam informacji na temat KTM 890 Adventure, ciężko coś znaleźć poza sponsorowanymi testami, jeśli ktoś z Was jeździ, jeździł na takim motocyklu, to proszę o kontakt. Edytowane 4 Lutego 2022 przez nav 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12561 #3722 Napisano 4 Lutego 2022 Wspomnienie lata i... w oczekiwaniu na nowy sezon 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12561 #3723 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Jeśli nie ma na Forum nikogo z południowej półkuli, kto mógłby wstawić zdjęcia z letniej jazdy, to powrócę do poprzedniego sezonu i monotematycznie wstawię moją Hondę, ale w pięknych krajobrazach Polski. Edytowane 6 Lutego 2022 przez nav 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amator87 485 #3724 Napisano 7 Lutego 2022 Cześć, Nie wiedziałem że taki temat na forum jest: ) też kocham motocykle. Mam dwa i quada, ale niestety mało czasu jest na jazdę. Aktualnie robię 2 tys km. na rok, nawet diagnosta na przeglądzie mówi żebym sprzedał bo nie jeżdżę; ) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 109 #3725 Napisano 7 Lutego 2022 6 minut temu, Amator87 napisał(-a): Cześć, Nie wiedziałem że taki temat na forum jest: ) też kocham motocykle. Mam dwa i quada, ale niestety mało czasu jest na jazdę. Aktualnie robię 2 tys km. na rok, nawet diagnosta na przeglądzie mówi żebym sprzedał bo nie jeżdżę; ) Gratuluję wueski. Super. Pozdrawiam, Waldek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach