wisniap 1242 #3726 Napisano 7 Lutego 2022 Tak WSKę miał mój dziadek.. kupił nowa i nikomu nie dawał się przejechać. Za to można było na niego liczyć i buteleczkę paliwka do Rometa zawsze spuścił jak mi brakło.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amator87 485 #3727 Napisano 7 Lutego 2022 Tą wską jeździł mój ojciec za kawalera, przeleżała prawie 30 lat w szopie, aż parę lat temu wyciągnąłem i dałem do zrobienia. Mam do niej sentyment, jak jeszcze była na chodzie a ja byłem dzieckiem to podbierałem ojcu jak był w pracy i jeździłem po lesie, nogami do ziemi nie dostawałem to z górki ją puszczałem żeby odpalić 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 14272 #3728 Napisano 7 Lutego 2022 6 godzin temu, Amator87 napisał(-a): Aktualnie robię 2 tys km. na rok, nawet diagnosta na przeglądzie mówi żebym sprzedał bo nie jeżdżę; ) Nie słuchaj diagnosty, lepsze 2k km niż 0, szkoda takich pięknych maszyn i świetnego hobby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syneq 80 #3729 Napisano 7 Lutego 2022 Dzisiaj u mnie 12 stopni to zrobiłem rundkę w koło komina I po bułki do sklepuSent from my SM-G973F using Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 109 #3730 Napisano 7 Lutego 2022 3 godziny temu, Amator87 napisał(-a): Tą wską jeździł mój ojciec za kawalera, przeleżała prawie 30 lat w szopie, aż parę lat temu wyciągnąłem i dałem do zrobienia. Mam do niej sentyment, jak jeszcze była na chodzie a ja byłem dzieckiem to podbierałem ojcu jak był w pracy i jeździłem po lesie, nogami do ziemi nie dostawałem to z górki ją puszczałem żeby odpalić 😀 Czy mogę prosić o informację o dodatkowym teleskopie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amator87 485 #3731 Napisano 7 Lutego 2022 1 godzinę temu, Wagro56 napisał(-a): Czy mogę prosić o informację o dodatkowym teleskopie? Gratuluję wprawnego oka: ) Dodatkowy amortyzator, bo w terenie przy większym obciążeniu strasznie dobijała. Oczywiście to był problem 40 lat temu kiedy we dwóch chłopa jeździli za zającami po polach;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #3732 Napisano 7 Lutego 2022 Mam pytanie do braci motocyklowej. Kupiłem sobie i żonie kurtki ze skóry. Czy macie jakieś sprawdzone środki do konserwacji żeby była miękka i elastyczna. Skóry są biało czerwono czarne więc jakiś środek bez barwnika. Zawsze miałem tekstylną odzież i nie wiem czym najlepiej konserwować skóry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszprzystupa 44 #3733 Napisano 7 Lutego 2022 3 minuty temu, wisniap napisał(-a): Mam pytanie do braci motocyklowej. Kupiłem sobie i żonie kurtki ze skóry. Czy macie jakieś sprawdzone środki do konserwacji żeby była miękka i elastyczna. Skóry są biało czerwono czarne więc jakiś środek bez barwnika. Zawsze miałem tekstylną odzież i nie wiem czym najlepiej konserwować skóry. W zasadzie to lepiej nie zaczepiać a jak już to bardzo niewielkie ilości środków czyszczących i konserwujących i jeśli już to najlepiej pochodzenia zwierzęcego. Większość preparatów zawiera olej parafinowy a ten niszczy skóry, niektóre zawierają oleje roślinne, które pod wpływem słońca polimeryzują co z koleli sprzyja pękaniu skóry, tłuszcze zwierzęce o których wcześniej wspomniałem są przyjazne ale lubią jełczeć i mogą się zagrzybiać. Więc ogólnie ciężki temat, w zasadzie to skóra nie lubi żadnych środków i sama z sobą ma się dobrze. Ja bardzo rzadko pociągam cienká warstwą kakiegoś tłuszczu zwierzęcego w celu zaimpregnowania przed deszczem, muchy się tak nie czepiają i może się mniej rysuje jak się gdzieś wpierdolę w krzaczory. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3734 Napisano 7 Lutego 2022 Powitoł Polecam poczytać co zaleca producent. Skóra skórze nierówna, a jak co się popieprzy to robiłeś według zaleceń. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #3735 Napisano 7 Lutego 2022 Dziękuję Wam bardzo za informację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 109 #3736 Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) 13 godzin temu, Amator87 napisał(-a): Gratuluję wprawnego oka: ) Dodatkowy amortyzator, bo w terenie przy większym obciążeniu strasznie dobijała. Oczywiście to był problem 40 lat temu kiedy we dwóch chłopa jeździli za zającami po polach;) Dziękuję bardzo. Interesująca modyfikacja. W latach osiemdziesiątych nawinąłem sporo kilometrów na niemal identycznej wuesce, także w terenie. Pozdrawiam, Waldek Edytowane 8 Lutego 2022 przez Wagro56 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #3737 Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) W dniu 7.02.2022 o 18:37, wisniap napisał(-a): Mam pytanie do braci motocyklowej. Kupiłem sobie i żonie kurtki ze skóry. Czy macie jakieś sprawdzone środki do konserwacji żeby była miękka i elastyczna. Skóry są biało czerwono czarne więc jakiś środek bez barwnika. Zawsze miałem tekstylną odzież i nie wiem czym najlepiej konserwować skóry. Nie proponuję pozostaiwć skóry bez zabezpieczenia, szczególnie jeśli ją zamoczysz np. podczas jazdy w deszczu. Kup sobie taki oto specyfik, a przkonasz się co znaczy dobra pielęgnacja skóry - nie mam zamiaru udowadniać swoich racji, jak chcesz to sprawdź jak wygląda i zachowuje się skóra po jego użyciu, a jeśli nie, to zrób tak jak radzą powyżej Oczywiste nie oczekuj nie wiadomo jakich efektów po użyciu na nowej kurtce, ale po roku jazdy w słońcu i deszczu zobaczysz jak zmieni się wygląd skóry po użyciu tej pasty Ps. pasta jest bezbarwna, więc nadaje się nawet do białej skóry. Edytowane 9 Lutego 2022 przez ICE 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3738 Napisano 8 Lutego 2022 Swoje skóry raz w roku /po sezonie/ myję mydłem do siodeł i pastuję bezbarwną pastą na wosku pszczelim. U mnie się sprawdza. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #3739 Napisano 9 Lutego 2022 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi w temacie konserwacji skór. Z pewnością wykorzystam porady. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #3740 Napisano 10 Lutego 2022 Spacerek. Piękna pogoda! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #3741 Napisano 10 Lutego 2022 Ooo mało tej marki na drogach w PL, a szkoda.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszprzystupa 44 #3742 Napisano 10 Lutego 2022 6 minut temu, markali napisał(-a): Spacerek. Piękna pogoda! Do sprzedaży czy świeżo kupiony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #3743 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) 7 godzin temu, mariuszprzystupa napisał(-a): Do sprzedaży czy świeżo kupiony? Piąty sezon na tym MG będzie. Na str. 142 kilka zdjęć z Ukrainy. Mogę sprzedać ale nie muszę. Dzisiaj przyjechały nowe Pirelli komplet. Odnośnie marki to gutków jest coraz więcej. I używanych i nowych. Najnowsze V100 ma regulowane spojlery przy zbiorniku paliwa. To pierwsza firma która w seryjnych motocyklach takie coś zastosowała. Ciekawe jak to będzie się spisywać. No i coś nowego od jakiegoś czasu czyli chłodzenie cieczą. Odchyla się owiewka proporcjonalnie do prędkości. Edytowane 10 Lutego 2022 przez markali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszprzystupa 44 #3744 Napisano 10 Lutego 2022 Pytam bo widziałem go na allegro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #3745 Napisano 10 Lutego 2022 4 minuty temu, mariuszprzystupa napisał(-a): Pytam bo widziałem go na allegro. To było moje ogłoszenie prawie 2 lata temu. Od tamtej pory nie wystawiałem ale gdyby ktoś był chętny... Podobają mi się V7. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #3746 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) 25 minut temu, markali napisał(-a): Najnowsze V100 ma regulowane spojlery przy zbiorniku paliwa. To pierwsza firma która w seryjnych motocyklach takie coś zastosowała. Ciekawe jak to będzie się spisywać. Mam nadzieję, że zastosowali jakieś rozwiązania, żeby nie trzeba było ich "wyciągać" z uda w razie lotu nad kierownicą? Patrząc na ich kształt i umiejscowienie, to mam pewne obawy. Edytowane 10 Lutego 2022 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2457 #3747 Napisano 19 Lutego 2022 W końcu, pierwsza przejażdżka w tym roku Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1742 #3748 Napisano 17 Marca 2022 Pogoda dopisuje a w temacie cisza, ja dojrzałem do zmiany SR-ki na CB650R i jest moc😁 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #3749 Napisano 18 Marca 2022 Ja przedwczoraj stanąłem przed dylematem - który sezon otworzyć: rowerowy, kosiarkowy czy motocyklowy Oczywiście stanęło na motocyklowym! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #3750 Napisano 18 Marca 2022 (edytowane) A ja potrzebując kupić akumulator do motocykla po raz kolejny przekonałem się, że mieszkam w "cudownym kaczogrodzie". Co prawda bardziej pasuje to do tematu "Żarty, żartami", jednak to nie jest żart. Ustaliłem gdzie mają model akumulatora który potrzebuję i pojechałem na miejsce do sklepu (wolałem zobaczyć osobiście co kupuję, gdyż w trakcie poszukiwania proponowano mi kilka "zamienników" które jednak nie pasowały by do mojego moto). Sprzedawca podaje mi akumulator w pudełku więc sprawdzam, ale okazuje się, że jest suchy - bez elektrolitu, więc pytam o elektrolit. Na to sprzedawca mówi, że akumulator ten jest suchoładowany i ta firma sprzedaje bez elektrolitu. Zaskoczony pytam, czy tak ma działać - na sucho, gdyż nigdy nie słyszałem o takim akumulatorze, na co sprzedawca mówi, że oczywiście, że nie, że trzeba go zalać elektrolitem ale nie ma go w zestawie, a nawet jakby był to on musiałby go wyjąć! Mówię więc, że poproszę elektrolit, na co facet odpowiada mi, że nie ma i nikt mi nie sprzeda elektrolitu, gdyż weszły przepisy zakazujące sprzedaży, ponieważ z kwasu możba zrobić bombę. A co jakbym zamówił go z dostarczeniem do domu, sprzedwaca odpowiada, że też dostałbym suchy bez elektrolitu. Pytam więc gościa w jaki sposób mam zatem spowodować, żeby akumulator, który chce od niego kupić działał zgodnie z przeznaczeniem? Na co usłyszałem, że mam sobie znaleźć punkt naprawy akumulatorów lub cośbw tym stylu w którym odpłatnie napełnią mi go elektrolitem!!! Bardzo gratuluję inteligencji "fachowcowi" który wymyślił takie "mądre" i "pożyteczne" przepisy, szkoda tylko, że nie zwrócił uwagi na to, że jak ktoś będzie potrzebował tego kwasu do niecnych zamiarów to może zlać go zwyczajnie z akumulatora, ale widocznie "wysoki" poziom inteligencji nie pozwalał mu zauważyć takiej oczywistej możliwości. W efekcie wyszedłem bez akumulatora i muszę poszukać sklepu w którym dzięki "wspaniałwym" kaczogrodowym urzędasom powiedzenie "coś wykombinujemy" wzięte rodem z PRL'u nadal funkcjonuje Edytowane 18 Marca 2022 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach