artooro 1231 #4976 Napisano 16 Sierpnia 2024 Pogoda w mieście masakra, nawet w meshu gorąco 🥵 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1794 #4977 Napisano 16 Sierpnia 2024 Najgorzej jak stoisz na światłach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1645 #4978 Napisano 19 Sierpnia 2024 W weekend zrobiłem Rumunię przy 40 stopniach ponad 900km na powrocie. Sprzęt i człowiek dali radę. 2 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #4979 Napisano 19 Sierpnia 2024 Jak wrażenia z takiej trasy na nakedzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1645 #4980 Napisano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) Tylną część ciała zahartowałem na Norwegii, tak że teraz to tylko upał doskwierał - ale było warto. Motocykl spisał się znakomicie. Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez jacus 1 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1834 #4981 Napisano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) U mnie posucha. w niedzielę wróciliśmy z rodzinnego wyjazdu autem, moto do dziś w garażu ale poświęciłem 3 godzinki na szybki serwis hamulców. klocki z przodu wytrzymają do końca sezonu, tylne jeszcze dłuugo, płyn hamulcowy wymieniony na nowy, układy odpowietrzone, jarzma, zaciski i prowadnice wyczyszczone i nasmarowane. Można od jutra startować w drogę Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez zadra 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 747 #4982 Napisano 20 Sierpnia 2024 Turystyka małolitrażowa. Stary Sącz 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 109 #4983 Napisano 21 Sierpnia 2024 W dniu 9.07.2024 o 21:52, Kacperek_77u napisał(-a): Dowód możesz nawet noworodkowi wyrobić. Można już AM w wieku 14 lat zdobyć https://automobilista.com.pl/wsk-175-m21-w2-prawie-50-lat-w-jednej-rodzinie/ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1834 #4984 Napisano 21 Sierpnia 2024 (edytowane) dzień jak co-dzień, a jednak troszkę inny.. Himalayan to moje dzisiejsze odkrycie roku.. Taki rozbójnik, co mimo małej mocy "rwie jak głupi" i z oszałamiającej mocy 39,5kM daje kupę zabawy. Zaskoczył mnie pozytywnie. Nie spodziewałem się po tym jednocylindrowcu takiego wigoru. Co prawda wsiadłem nie przygotowawszy sprzętu do jazdy - wleciałem do salonu na ostatnią chwilę i nie chciałem tracić dwugodzinnego okresu wypożyczenia motocykla na jakieś pytania i regulacje.. Wysoko posadzone siodełko powodowało, że zatrzymywanie na światłach stabilizowałem wyciągniętą w dół stopą, kierownica dla mnie odrobinę za szeroka a lusterka pokazywały nie do końca to co chciałem. Silnik pełen wigoru - powyżej 3500obr/min wręcz wesoły, z odcinką lekko ponad 8000 obrotów pozwalał na odskoczenie w każdym zakresie prędkości przy odpowiednim wysterowaniu sześcioprzełożeniową skrzynią biegów. Na jedynce wręcz chciał iść na koło co mnie nawet zdziwiło. Wyświetlacz elektroniczny, ma wbudowanych kilka ciekawych funkcji które oczywiście poznałem dopiero po zwróceniu motocykla - podobnie dowiedziałem się o łatwej możliwości obniżenia siedziska o jakieś 15mm, co pozwalało już stabilniej podeprzeć się pełną stopą. Prędkość maksymalna zdecydowanie ponad normami dozwolonymi polskim prawem, aczkolwiek brak osłony od wiatru sprawiał, że taka jazda nie może trwać długo. Generalnie powyżej tych 110km/h było już dość ciężko bo dzis dość mocno wiało a dodatkowo w czasie jazdy.. a to moto może znacznie szybciej pojechać.. Ciekawy dzień - pełen pozytywnych wrażeń. Przeleciała mi taka myśl, że gdybym chciał kupować nowe salonowe moto, to Himalayan byłby mocną figurą na mojej liście.. Edytowane 21 Sierpnia 2024 przez zadra 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #4985 Napisano 29 Sierpnia 2024 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25224 #4986 Napisano 29 Sierpnia 2024 Mój Daxik nie jest taki mały jak kierowca jest szczupły ☺️ - za kierownicą @facecik 9 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6290 #4987 Napisano 29 Sierpnia 2024 6 godzin temu, eye_lip napisał(-a): Mój Daxik nie jest taki mały jak kierowca jest szczupły ☺️ - za kierownicą @facecik No pode mną niestety trochę gorzej wyglądał 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25224 #4988 Napisano 29 Sierpnia 2024 No ale Twoje moto waży ćwierć tony 😁 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6290 #4989 Napisano 29 Sierpnia 2024 5 minut temu, eye_lip napisał(-a): No ale Twoje moto waży ćwierć tony 😁 Mam na myśli, że Twój gorzej wyglądał pode mną, niż pod Facecikiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25224 #4990 Napisano 29 Sierpnia 2024 To konsekwencja tego co napisałem- masz duże moto boś duży chłop;) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 157137 #4991 Napisano 29 Sierpnia 2024 Małe jednoślady są fajne. Sam chciałem jeszcze 2 lata temu kupić sobie takie maleństwo. W sumie to nie był zły pomysł, więc zobaczymy😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25224 #4992 Napisano 29 Sierpnia 2024 (edytowane) To jest bardzo dobry pomysł 😁 Też chętnie przejechałbym się na Monkey. Ta platforma Hondy jest fajna bo sprzęt jest superlekki (chyba nie ma nic porównywalnego), megawygdony do manewrowania i parkowania w mieście. Edytowane 29 Sierpnia 2024 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 747 #4993 Napisano 31 Sierpnia 2024 Ostatni wypad we 2 w te wakacje. Ciężkowice i Nowy Wiśnicz 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #4994 Napisano 16 Września 2024 Przeglądam ogłoszenia codziennie i takie cudo napotkałem, do obejrzenia koniecznie z dźwiękiem: https://www.youtube.com/watch?v=sqHIpemfErQ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 747 #4995 Napisano 16 Września 2024 Zaliczyłem paciaka. Jak? Nie do końca wiem. Ruszając z miejsca straty? Brak. Crashpad zrobił robotę Około miesiąc temu kupiłem plecach alpinestars tech aero. Plecak dedykowany do wożenia kasku. Super sprawa. Bagaż i 2 kask. Pasażerka mieszka 60 km ode mnie. Dużo lepiej tak się jeździ niż z kaskiem na siedzeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1834 #4996 Napisano 17 Września 2024 W dniu 16.09.2024 o 13:43, egzo18 napisał(-a): Plecak dedykowany do wożenia kasku Bagaż na motocyklu to zawsze problem. Właśnie dlatego zdecydowałem się rok temu zmieniać maszynę na taką, która ma większe możliwości bagażowe od poprzedniego (Tak, tak - wiem, że motocykl to nie jest ciężarówka). Aktualnie zawsze przy moto w sakwie mam płachtę do okrycia na noc, a w kufrze centralnym pozostawiam kask, kurtkę, rękawice i kominiarkę. Jadąc do pracy nie muszę wychodzić z domu ubrany całościowo i z kaskiem w ręku (nawet przekręcenie klucza w drzwiach czasami to problem, bo w ręku kask, na ramieniu torba do pracy a masz jeszcze te rękawiczki i inne gadżety ) bo ubieram się przy moto na ulicy a do kufra trafia zamiennie torba ze śniadaniem. Muszę klocki z przodu wymienić. Oryginalne nissiny się kończą. Macie doświadczenie z klockami EBC z oznaczeniem HH ? Znalazłem oryginalne nissiny na alegro, ale wyglądają jak po demontażu (może są regenerowane okładziny?) i nie ufam do końca.. Zatem EBC to dobre rozwiązanie wg Was? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 747 #4997 Napisano 17 Września 2024 (edytowane) Ja jak kupowałem aprilię, to byłem o krok od kupna malagutti dune. Ten sam silnik. A to taki adv mały a i pasażerka pewnie była by szczęśliwsza i z bez plecaka bym latał Ale wygląd sporta wygrał chociaż dune jest całkiem ładna Edytowane 17 Września 2024 przez egzo18 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1834 #4998 Napisano 18 Września 2024 całkiem ładna - podobnie pasażerka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 404 #4999 Napisano 19 Września 2024 Przegoniłem i ja Intruza 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1794 #5000 Napisano 20 Września 2024 Mój osiołek z większym bratem... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach