Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Sinna 556... jeszcze na ETA 2824-2 TOP 🙂 zegarek rewelacja. Potem weszły Selity i choć nie mam do nich przekonania nie skreślam ich i nadal chodzi mi po głowie EZM3. Jednak na razie mam niesamowity powrót do kwarców i od dawna myślę o U50 Hydro. Pamiętam, ze dawniej była tam jakaś porządna ETA, a teraz widzę że ładują Ronde 715 😲 Czy naprawdę nie ma innych werków do zegarka za prawie 11 tysi ??????? Mam ten mechanizm w Traserze i w tej sytuacji strasznie ochłonąłem z chęci zakupowych. Gdzie to wszystko zmierza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowo, którego szukasz to “enshittification” :)

A na poważnie, U50 hydro jest tańszy od U50 o bodajże 200€, co może być hurtową ceną Sellita Premium (odpowiednik ETA Top).

Takie czasy…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Darecki napisał(-a):

nadal chodzi mi po głowie EZM3

mi trochę też chodzi, chociaż go nie potrzebuje😅,

za jakiś czas powinna być już SW200-2 

556 okazał się strzałem w 10 i nawet nie wiem czy dalej chcę Explorera 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SUrNVGI.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Darecki napisał(-a):

Mam Sinna 556... jeszcze na ETA 2824-2 TOP 🙂 zegarek rewelacja. Potem weszły Selity i choć nie mam do nich przekonania nie skreślam ich i nadal chodzi mi po głowie EZM3. Jednak na razie mam niesamowity powrót do kwarców i od dawna myślę o U50 Hydro. Pamiętam, ze dawniej była tam jakaś porządna ETA, a teraz widzę że ładują Ronde 715 😲 Czy naprawdę nie ma innych werków do zegarka za prawie 11 tysi ??????? Mam ten mechanizm w Traserze i w tej sytuacji strasznie ochłonąłem z chęci zakupowych. Gdzie to wszystko zmierza?

EZM to fajny zegarek, też bym wolał, żeby był na Ecie, choć czy w praktyce to tak duża różnica? Chyba nie. 

Natomiast co do U50 to miałem podobne przemyślenia jak Ty- chciałem kupić, ale kiedy zorientowałem się że Etę zamienili na Rondę za kilkanaście dolarów i to w zegarku, który ma być "twardzielem", uznałem że to jednak przesada.

Myślę że warto w sposób przemyślany podejmować decyzje, co do zakupów- dany producent może mieć modele ciekawe, jak i takie, które kompletnie nie są warte zakupy.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1779204771782.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, nav napisał(-a):

EZM to fajny zegarek, też bym wolał, żeby był na Ecie, choć czy w praktyce to tak duża różnica? Chyba nie. 

Natomiast co do U50 to miałem podobne przemyślenia jak Ty- chciałem kupić, ale kiedy zorientowałem się że Etę zamienili na Rondę za kilkanaście dolarów i to w zegarku, który ma być "twardzielem", uznałem że to jednak przesada.

Myślę że warto w sposób przemyślany podejmować decyzje, co do zakupów- dany producent może mieć modele ciekawe, jak i takie, które kompletnie nie są warte zakupy.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1779204771782.jpg

A widać, że bardzo Ci pasuje EZM. Tak jak pisałem kapitalny zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, kornel91 napisał(-a):

A widać, że bardzo Ci pasuje EZM. Tak jak pisałem kapitalny zegarek. 

Pasuje, dobry zegarek- "podoba się dla mnie" - chyba poprawnie napisałem 🙂

Sellita robi + 5 sekund na dobę, Muhle jest dokładniejsze (2,7 sekundy), bezel w moim egzemplarzu nie centruje, piszę informacyjnie na Forum, mnie to nie przeszkadza. Dobry zegarek, dobrej jakości, za rozsądne pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas żałuje, że nie kupiłem EZM ze stoperem w czasach kiedy robili go na Valjoux, teraz to EZM 13.1. Kupiłem za to Omegę która zatarła się po 7 latach 😁 i od lutego jest w serwisie...

A w kwestii kwarców to mam ciśnienie na coś topowego i widzę, że niestety nie ma co szukać swiss/german made 😕 Ostatnio, a w sumie od pewnego czasu chodzi za mną Seiko Astron GPS chociaż teraz nadgarstkiem zawładnął Garmin Fenix 7 PRO Solar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Darecki napisał(-a):

Cały czas żałuje, że nie kupiłem EZM ze stoperem w czasach kiedy robili go na Valjoux, teraz to EZM 13.1. Kupiłem za to Omegę która zatarła się po 7 latach 😁 i od lutego jest w serwisie...

A w kwestii kwarców to mam ciśnienie na coś topowego i widzę, że niestety nie ma co szukać swiss/german made 😕 Ostatnio, a w sumie od pewnego czasu chodzi za mną Seiko Astron GPS chociaż teraz nadgarstkiem zawładnął Garmin Fenix 7 PRO Solar.

Są jeszcze zdaje się szwajcarskie mechanizmy Precidrive, które mają dokładność na poziomie HAQ. To właśnie ten mechanizm napędza Sinn UX. Ale zdaje się iż obecnie trzeba ich szukać w grupie Swatch. No i nie są zazwyczaj wykonane na poziomie Sinna czy Damasko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi