Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sql

Rolex Cosmograph Daytona 116520

Rekomendowane odpowiedzi

Breitlingowi już się nawet nie przyglądałem, ale myślę, że większych problemów z rozpoznaniem oryginału bym nie miał.

Co do AP jestem wręcz pewny, że się nie mylę mimo iż ten zegarek nie jest w moim guście :blink:

Breitling z lewej ma wg. mnie za grube indeksy, ósemka jest niedokładnie wykonana. W AP widać różnicę w datowniku, nacięcia na tarczy wyglądają zbyt plastikowo, widać różnice w napisie "tachymeter".

Ale w takim razie poczekajmy na rozwiązanie zagadki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca tylko rozumiem próbę wpajania nam, że wszystko na tamtym forum ma sens wyłącznie edukacyjny.

Mialem na mysli cel wklejenia porownawczych zdjec tutaj. Nie tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling z lewej ma dużo płytsze indeksy godzinowe niż prawy, za to prawy AP ma chyba mniej dokładnie zrobione indeksy niż lewy. Ale nie wiem o czym to świadczy :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='krystekomega' timestamp='1283891467' post='531543'

Nie do końca tylko rozumiem próbę wpajania nam, że wszystko na tamtym forum ma sens wyłącznie edukacyjny.

Myślę, że nikt nie da się na to złapać :blink:

Mnie natomiast zastanawia fascynacja podróbami, a nawet samodzielne ich tworzenie, nie kumam tego zupełnie, dla mnie to jakaś aberracja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Jeśli replika (czy jak takie cudo nazywać) może mieć oryginalną tarczę, kopertę i pasek/bransoletę, a wskazówki są przesunięte do układu pierwowzoru, to jakim cudem można poznać po takim zdjęciu który jest który? Bo przychodzi mi na myśl tylko różdżka ;]

Specjalnie wybralem zdjecia standardowych replik bez oryginalnych modyfikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Jeśli replika (czy jak takie cudo nazywać) może mieć oryginalną tarczę, kopertę i pasek/bransoletę, a wskazówki są przesunięte do układu pierwowzoru, to jakim cudem można poznać po takim zdjęciu który jest który? Bo przychodzi mi na myśl tylko różdżka ;]

Ten widocznie nie ma bo na tarczy znalazłem od razu 2 różnice i więcej już mi się nie chciało.

Do Sql: Odpowiedz teraz, czy dobrze powiedziałem ;)

Bo jestem pewny, że moja różdżka jest całkiem ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, brawo :blink:

Panowie więcej luzu, nadymacie się jak jakieś panienki nie wydymki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling z lewej to oryginal, ap z prawej to oryginal.

Tak czy siak, widze ze nie przekonam Was do tego ze fora pokroju Rwg to nie jest zlo wcielone.

Zostawmy wiec ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling z lewej to oryginal, ap z prawej to oryginal.

Tak czy siak, widze ze nie przekonam Was do tego ze fora pokroju Rwg to nie jest zlo wcielone.

Zostawmy wiec ten temat.

można to rozpoznać najbardziej po datowniku i anty refleksie jeśli chodzi o Breitling'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewydymki pisze się razem :blink: Żeby nie było OT, znając oryginały jedynie ze zdjęć, za autentyczne obstawiałbym lewego AP i prawego Breitlinga. LOL ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewydymki pisze się razem :blink: Żeby nie było OT, znając oryginały jedynie ze zdjęć, za autentyczne obstawiałbym lewego AP i prawego Breitlinga. LOL ;]

słownik podpowiadał oddzielnie ;)

a tak naprawdę na tym forum pojawiło się wiele podróbek. nawet nie macie pojęcia i nie mam na myśli Sql'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przekonany, że AP z lewej jest oryginałem :blink:

Lupka i nazwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL względem celności moich przypuszczań, nie wszystko złoto co się świeci. Antyrefleks widzę, a co z datownikiem? Btw, na tym polega problem gdy replika zaczyna wyglądać "lepiej", znaczy "ostrzej", "wyraźniej" niż oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL względem celności moich przypuszczań, nie wszystko złoto co się świeci. Antyrefleks widzę, a co z datownikiem? Btw, na tym polega problem gdy replika zaczyna wyglądać "lepiej", znaczy "ostrzej", "wyraźniej" niż oryginał.

Chińczycy mają problem z centrowaniem datownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Oni muszą mieć "inszej", bo i "inszej" widzą :blink:

Co do oryginalności - również byłem przekonany, że lewy AP to oryginał. Co do Brajtka się nie wypowiadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pionie czy poziomie? Bo nie widzę różnicy większej niż błąd paralaksy. Może mając 2 w ręku i referencyjny oryginał do porównania :blink: Taki problem z datownikiem to nie problem, widziałem "replikę" IWC big pilota (z wyglądu najbliszą portugalczykowi) w którym po 31 radośnie wskakiwał 32 dzień miesiąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak naprawdę na tym forum pojawiło się wiele podróbek. nawet nie macie pojęcia i nie mam na myśli Sql'a :blink:

To może podasz jakieś przykłady żeby ustrzec kolegów z forum przed władowaniem się na minę w przyszłości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może podasz jakieś przykłady żeby ustrzec kolegów z forum przed władowaniem się na minę w przyszłości?

tak jak pisał Sql nasze forum RWG tępi sprzedawanie podróbek jako oryginały. bo nie o to chodzi. Więc jak na razie nie musicie się martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak naprawdę na tym forum pojawiło się wiele podróbek. nawet nie macie pojęcia i nie mam na myśli Sql'a :blink:

W Galerii, na Bazarze...? ;)

Przyłączam się do prośby maxwella o uświadomienie nas maluczkich, co tam nosimy na nadgarstkach? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw piszesz:

słownik podpowiadał oddzielnie :blink:

a tak naprawdę na tym forum pojawiło się wiele podróbek. nawet nie macie pojęcia i nie mam na myśli Sql'a ;)

a później:

tak jak pisał Sql nasze forum RWG tępi sprzedawanie podróbek jako oryginały. bo nie o to chodzi. Więc jak na razie nie musicie się martwić.

Rozdwojenie jaźni? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw piszesz:

a później:

Rozdwojenie jaźni? :blink:

na pewno nie moje. ja nie udaje świętego oburzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie Twoje to pewnie tego drugiego Ciebie :blink:

Najpierw stwierdzasz, podkreślam stwierdzasz "pojawiło".

Następnie stwierdzasz przeciwieństwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie Twoje to pewnie tego drugiego Ciebie :blink:

skorzystaj z forum RWG. zaoszczędzisz kupę kasy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inaczej pojawiło się w Galerii ale nie w sprzedaży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom jak u Kaczynskiego,wiem ale nie powiem,rzucę jakiś tekst a później udaję że nic nie mówiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.