Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sql

Rolex Cosmograph Daytona 116520

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mathu

Mieli tam linki do polecanych sklepów z podróbami AP, ceny około $500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że ten speedmaster usera Sql to też "replika"? :lol:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/32648-omega-speedmaster-professional/

Na RWG kolega pochwalił się: "I have to say I am happy that I also managed to find gen box set on the bay to make this chinese Speedy complete!"

Brak słów, musiałem to zacytować. Wolę już oryginale Casio Edifice.

Panowie,

w celu dokładnego wyjaśnienia doczytałem dokładnie temat na RWG i cytuje dalej:

"The box came with the watch - I bought it as complete set with both boxes and papers - I was just joking with Toadtorrent earlier."

"...and Speedy is from Japan."

Sam już nie wiem co myśleć, bo może akurat ten speedy to oryginał w kolekcji Sql. Co nie zmienia faktu, że inne prezentowane zegarki to tzw. repliki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola, zanim zaczniecie posadzac mnie o oszustwo, moze sie zastanowcie.

To ze pokazuje zegarek na RWG, nie oznacza, ze jest podroba!!

Gdzie niby napisalem, ze kupilem do speedmastera oryginalne pudelko???

Speedmaster byl zegarkiem w pelni oryginalnym, kupionym od wspomnianego japonskiego sprzedawcy sabashioyakiz, sprzedany pozniej na Waszym forum, w komplecie z pudelkiem i wszystkimi dokumentami. Spisalem zreszta z kupujacym umowe.

Jesli chodzi o watek IWC, koperta nie jest oryginalna ale jest CERAMICZNA, wiec jak pisalem ze kusi mnie zeby sprawdzic wytrzymalosc to klamalem? W watku tu napisalem ze nie bylo dostepnej ORYGINALNEJ koperty ceramicznej. Natomiast czyjas uwaga o zakupie paska z obi miala byc komentarzem do napisu nabitego od wewnatrz "obi" a nie do jakosci. Zastanowcie sie zanim cos napiszecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

http://www.rwgforum.com/topic/39186-chopard-mille-miglia-gmt/page__hl__chopard

"I wanted to have a Chopard for quite some time so when the rumors about GT XL rep started to surface I was more than happy and waited with anticipation to see it released.

But then the more I looked at the pics of the GT XL I started to realise it is missing something. It is just to plain and simple.

Then they repped the Mille Miglia GMT.

I knew I had to have one."

"Hi Sql_pl, nice watch man! You mentioned you got the watch from TWP, didn't realised he sell watches too?"

"Yup he sells watches.

Actually all the watches pictured in this thread are from him.

- Chopard GMT

- IWC Cousteau Divers

- Cartier Pasha Seatimer

He is a great dealer. Highly recommended."

Podejrzewam, że te teksty o składaniu zegarków z oryginalnych części to zwykła ściema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie pragnę podziękować Koledze który zwrócił na to uwagę czyli Macgrzegorzowi oraz Koledze Sql , który pomimo swoich niedoskonałości pomógł mi i chyba innym tez uświadomić sobie z czym mamy doczynienia ,jesli Ktoś myśli inaczej - proszę przeczytać komentarze pod fotkami podróbek ktore dotychczas były w "galerii" a teraz trafiły do zasłużonego działu - czyli tu gdzie aktualnie jesteśmy ...

Resztę czyli napiętnowanie procederu, uczciwości Kolegi Sql ktory jak zostało dowiedzione - mijał się z prawdą o ile cytaty są autentyczne - Koledzy juz wszystko napisali w tym temacie ja mogę się tylko pod tym podpisać , tematy juz poprzenosiłem - jesli ktoryś pominąłem - to proszę o info albo podbicie tematu abym mogł go przeniść do odpowiedniego działu...

EDIT : jeśli któryś z zegarków jest oryginalny a trafił tutaj , prosze o info - gdyż ja najnormalniej nie jestem w stanie tego zweryfikować... a juz na pewno nie na podstawie fotek ...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Hola, zanim zaczniecie posadzac mnie o oszustwo, moze sie zastanowcie.

To ze pokazuje zegarek na RWG, nie oznacza, ze jest podroba!!

Gdzie niby napisalem, ze kupilem do speedmastera oryginalne pudelko???

Speedmaster byl zegarkiem w pelni oryginalnym, kupionym od wspomnianego japonskiego sprzedawcy sabashioyakiz, sprzedany pozniej na Waszym forum, w komplecie z pudelkiem i wszystkimi dokumentami. Spisalem zreszta z kupujacym umowe.

Jesli chodzi o watek IWC, koperta nie jest oryginalna ale jest CERAMICZNA, wiec jak pisalem ze kusi mnie zeby sprawdzic wytrzymalosc to klamalem? W watku tu napisalem ze nie bylo dostepnej ORYGINALNEJ koperty ceramicznej. Natomiast czyjas uwaga o zakupie paska z obi miala byc komentarzem do napisu nabitego od wewnatrz "obi" a nie do jakosci. Zastanowcie sie zanim cos napiszecie.

Myślisz że ktoś ci teraz uwierzy?

Po tym jak pokazałeś tu tuzin podrób udając że to oryginalne zegarki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam kolegów z Chinawatches! Teraz mamy pewność, że monitoring trwa.

Miałeś kiedyś jakieś wątpliwości - trzeba bylo powiedzieć , wyprowadziłbym Cię z błędu od razu :lol:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Okazuje się, że kolega od nas.

W takim razie pozostaje mi przeprosić Chinawatches.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że teraz w sytuacji jeden przeciwko wszystkim nie jest to łatwe, ale dobrze by było, gdyby kolega Sql jednak wypowiedział się jeszcze w tym wątku i odniósł do tych wszystkich poważnych zarzutów.

Jeżeli będzie milczał, będzie to równoznaczne z przyznaniem się do winy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodze wlasnie, jak wroce to sie ustosunkuje do pozostalych zarzutow :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam kolegów z Chinawatches! Teraz mamy pewność, że monitoring trwa.

mathu daruj sobie takie żenujące uwagi. Jaki "monitoring"? Dobrze wiesz, że co najmniej kilkadziesiąt osób (w tym ja) jest aktywnymi userami i kizi, i CW, i GMT, więc trudno nie być na bieżąco. Nie szermuj jakąś partyzancką terminologią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Zakładałem, że osoby które są "amazed" na widok doskonale podrobionych zegarków nie bywają na GMT i KMZiZ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

...

Rzeczywiście sprzedawca sabashioyakiz cieszy się bardzo dobrą opinią na różnych (normalnych :lol:) forach, więc omega raczej jest oryginalna. Ale niestety ogólny niesmak zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Jeżeli ktoś napawa się splendorem wywołanym przez podróbkę IWC Cousteau Diver i jeszcze pokpiwa na temat sklepów z podróbami w Egipcie (przy czym pod tym samym zdjęciem wklejonym na forum RWG znajduje się już podpis o nieudanej próbie zakupu czegoś "ich jakości"), to automatycznie traci całą wiarygodność, choć oczywiście to jeszcze nie dowód w sprawie.

Wydaje mi się, że posty z działu sprzedam powinny być na forum archiwizowane dożywotnio. Niech po każdej transakcji zostaje ślad. Handlujemy tu zegarkami o wartości samochodów w taki sposób, jakby były to telefony komórkowe za kilkaset zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mathu daruj sobie takie żenujące uwagi. Jaki "monitoring"? Dobrze wiesz, że co najmniej kilkadziesiąt osób (w tym ja) jest aktywnymi userami i kizi, i CW, i GMT, więc trudno nie być na bieżąco. Nie szermuj jakąś partyzancką terminologią

Ponieważ i ja się wypowiedziałem , kiedyś nawet zarejestrowałem się na CW - trwało to równo 3 godziny :lol: , od tamtej pory byłem tam ze trzy razy a od kilku miesięcy wcale, natomiast mam pewne zasady,np. nie sprzedaję za pośrednictwem innych będąc obrażonym na KMZiZ towarów na naszym forum , oczywiscie nie jest to zabronione i nie dotyczy Ciebie - jedynie uogólniam a jak wiadomo wyjatki zawsze się zdarzają , np. Kolega Kadarius , czy nawet Swissmaker Administrator CW od Którego wszystko się zaczęło uważam ze są porządnymi "Facetami" czego nie można niestety powiedzieć o wszystkich ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Skończmy temat CW...

Wiem, ja go wywołałem, ale nie chcę żeby się ciągnął...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że posty z działu sprzedam powinny być na forum archiwizowane dożywotnio. Niech po każdej transakcji zostaje ślad. Handlujemy tu zegarkami o wartości samochodów w taki sposób, jakby były to telefony komórkowe za kilkaset zł.

Mathu wydaje mi się, że admin ma dostęp do tych ofert w "koszu"

Ps. Co ci da archiwizacja ofert w dziale bazar jeżeli sprzedający po transakcji zmieni wszystkie swoje posty na "Kosz" lub wpisze coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktoś napawa się splendorem wywołanym przez podróbkę IWC Cousteau Diver i jeszcze pokpiwa na temat sklepów z podróbami w Egipcie (przy czym pod tym samym zdjęciem wklejonym na forum RWG znajduje się już podpis o nieudanej próbie zakupu czegoś "ich jakości"), to automatycznie traci całą wiarygodność, choć oczywiście to jeszcze nie dowód w sprawie.

Nawet dzisiaj powierzamy sobie zegarki o wartości kilkudziesięciu tys. na słowo honoru, problem polega na posiadaniu tego ostatniego . Mathu forum nie może ponosić odpowiedzialności za transakcje - jest jedynie jako platforma ogłoszeniowa , wątki są w zasadzie w wiekszości archiwizowane w koszu...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Chodzi mi o to, żeby można było łatwo stwierdzić co sprzedawała wcześniej dana osoba i jakie jest pochodzenie niektórych zegarków.

Ale jest inny sposób na wyplenienie oszustów, zastosowano go kiedyś z powodzeniem na forum Nikona.

Wystarczy wprowadzić zapis, że sprzedaż zegarków droższych niż X wymaga wcześniejszego wykonania przelewu o wartości 1 zł na ustalone konto bankowe. W ten sposób kazdy sprzedający będzie automatycznie identyfikowany z imienia i nazwiska, co natychmiast odstraszy wszystkich wciskaczy podrób, którzy wolą pozostawać anonimowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sprzedaję za pośrednictwem innych będąc obrażonym na KMZiZ towarów na naszym forum , oczywiscie nie jest to zabronione i nie dotyczy Ciebie

To może jedynie budzić uśmieszek politowania. I oczywiście to pikuś przy aktualnym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest edycja postów, wiec każdy w każdym momencie może wyedytowac to co napisał, wiesz jak jest u nas z pieniędzmi ... nawet gdy chodzi o przysłowiową złotówkę , podatki, kksięgowość itd. oficjalnie to nie ma sensu a nieoficjalnie - moze ktos ma jakieś pomysły ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

A ja się dalej taplam w g..nie:

"I owned LOTS of reps. Lots of best reps on the market. And have to say... if this is not the BEST rep available now then I don't know what is.

The weight, the quality, the finish, EVERYTHING is so damn good that if I didn't know about this rep and someone would show me this watch telling it is a gen I would believe! No questions asked.

No one will EVER question authenticity of this watch!

Looks like we have another rep that is 100% safe to go to an AD with!"

125051-20678.jpg

http://www.rwgforum.com/topic/12456-new-el-ingenieur/page__p__125051__fromsearch__1#entry125051

AD = Authorized Dealer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.