PM1122 1785 #2151 Napisano 26 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, graver napisał(-a): Powiększcie sobie a zobaczycie że to wycinanka z papieru Oooo 😮 Faktycznie ! ..... czego to ludzie nie wymyślą ! Edytowane 26 Lutego przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #2152 Napisano 26 Lutego Ale obciach.. Żeby to jeszcze było ładnie zrobione.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon G 330 #2153 Napisano 24 Marca (edytowane) Dzień dobry. Podzielę się zdjęciami naszego "rodowego" zegara. Prawie 100 lat w rodzinie. Dodatkowo przy okazji chciałbym zapytać ,czy nie znalazłby się ktoś kto chciałby się podjąć przeglądu/serwisu zamieszczonego zegara? (najlepiej podkarpacie, odnoście szczegółów odpowiem na PW, dziękuję) Edytowane 24 Marca przez Szymon G 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #2154 Napisano 6 Lipca JEST TAKI Z KTÓREGO DOKLADNIE ROKU ON JEST? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #2155 Napisano 6 Lipca !891 rok 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 898 #2156 Napisano 4 Sierpnia W dniu 2.10.2023 o 19:24, Marek Szajerka napisał(-a): Z korona , tak, jak rozmawialiśmy. będzie uzupełniana. Tę sterczynkę ktoś przykleił. Orła dostałem od kuzyna, tylko muszę poddać go renowacji. Skrzydła pogryzły mu myszy. Pozdrawiam. Marek Wracam do swojego postu z października 2023 r. Dzięki replice fragmentu korony, wykonanej przez Adama , mój Gustav Becker Silesia wygląda teraz tak. Mechanizm został naprawiony przez zegarmistrza. Adam dziękuję. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #2157 Napisano 4 Sierpnia Mareczku ! Cieszę się, ze jesteś zadowolony (przynajmniej taką mam nadzieję) z mojej korony. Teraz Twój GB wygląda w całości prawie jak oryginał. Wydaje mi się jednak, że po bokach korony sterczyny musiałyby być nieco wyższe i smuklejsze oraz u góry na środku dodałbym trzecią nieco niższą. Moim zdaniem wówczas całość nabrałaby właściwych proporcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 898 #2158 Napisano 4 Sierpnia Jak się nadarzy okazja, to zmienię. Dzięki. Ten ma werk z tą specyficzną kotwicą o której 25.07.2019 napisał Kolega tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaroPoz 9 #2159 Napisano 22 Sierpnia (edytowane) Tu miałem dylemat. Dodać zdjęcia do galerii liściarzy czy do GB. Takiego właśnie skończyłem. Choć trudno tu się chwalić jakąś renowacją. Skrzynka od wojny leżała na strychu. Wystarczyło położyć/dołożyć cztery warstwy politury. Mechanizmu nie publikuję. Kupiłem samą skrzynkę i dobrałem mechanizm tak by wisiał na takim samym wieszaku jak oryginalny. Uniknąłem dokładania następnych otworów na wieszak. Można powiedzieć, że uniknąłem "wtórności" skrzynki :). Piękna snycerka, choć sama tematyka (myśliwska) nie jest mi zbyt bliska. W tego typu drzwiczkach często są dość duże zwichrowania. Tutaj nie ma tego problemu, 3 mm są praktycznie pomijalne. Edytowane 22 Sierpnia przez MaroPoz 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2160 Napisano 25 Sierpnia W dniu 22.08.2025 o 20:13, MaroPoz napisał(-a): Tu miałem dylemat. Dodać zdjęcia do galerii liściarzy czy do GB. Takiego właśnie skończyłem. Choć trudno tu się chwalić jakąś renowacją. Skrzynka od wojny leżała na strychu. Wystarczyło położyć/dołożyć cztery warstwy politury. Mechanizmu nie publikuję. Kupiłem samą skrzynkę i dobrałem mechanizm tak by wisiał na takim samym wieszaku jak oryginalny. Uniknąłem dokładania następnych otworów na wieszak. Można powiedzieć, że uniknąłem "wtórności" skrzynki :). Piękna snycerka, choć sama tematyka (myśliwska) nie jest mi zbyt bliska. W tego typu drzwiczkach często są dość duże zwichrowania. Tutaj nie ma tego problemu, 3 mm są praktycznie pomijalne. piękny zegar - wydaje mi się , że skrzynia i wieszak jest taki sam, jak w moim myśliwskim . Oczywiście , drzwi też z motywem myśliwskim , ale innym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach