dziadek 1332 #1551 Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) Edytowane 14 Listopada 2020 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1552 Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) Blacha imo cynkowa... (Zn) Muszę Wam Koleżanki i koledzy powiedzieć, że na facebooku jest nieźle... Edytowane 5 Listopada 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1332 #1553 Napisano 5 Listopada 2020 A ja uważam że na FB nie jest najlepiej, bo po pewnym czasie posty bezpowrotnie giną gdzieś w czeluściach. Co prawda u nas zamiast lepiej też jest gorzej, bo po przenosinach niby na wyższy lepszy poziom wyszukiwarka też nie wszystkie znajduje. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1554 Napisano 5 Listopada 2020 Na fejsbuku działa Pegasus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1555 Napisano 6 Listopada 2020 (edytowane) Zegar Myśliwski , Gustav Becker z 1881 roku , po czyszczeniu skrzyni i mechanizmu , zawisł na właściwej ścianie . Piszę , że czyszczenie , bo prace , które wykonałem , inaczej nazwać nie można . Ps. Przy wieszaniu stwierdziłem , że haki wygina ..... no , te drzwi nieco ważą . Edytowane 6 Listopada 2020 przez PM1122 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1556 Napisano 6 Listopada 2020 Bardzo ładny zegar. Wkręć porządny kołek bo szkoda żeby spadł. Mi już dwa zegary spadły ze ściany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1557 Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Mechanizm i zamek usprawniony .... Zamek miał wyłamaną zapadkę i sporo trzeba się było namęczyć , a i mechanizm parę ukrytych problemów - między innymi wyłamany czop w osi MPZetu ... E7C1E3F4-8575-45F4-B08D-538CA61B4E6E.mp4 Edytowane 14 Listopada 2020 przez LESKOS 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1558 Napisano 14 Listopada 2020 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1559 Napisano 14 Listopada 2020 no i mechanizm czeka na resztę .... 566B7D49-D1CA-489F-AA6A-13ECA1907A3A.mp4 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1560 Napisano 14 Listopada 2020 Perfekt . Ah , Jak Ty to robisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1561 Napisano 14 Listopada 2020 Czy warto grzebać przy zegarze czy zostawić w stanie zakupu ... takie przypadki utwierdzają mnie że warto. Popatrzcie co było pod warstwą (fakt nie najnowszej) czarnej politury , kładzionej pędzlem ... jeszcze naprawdę dużo roboty ale efekt mnie pozywnie zaskoczył... powoli odkrywam piękną skrzynię urzędową ... 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1562 Napisano 14 Listopada 2020 Oszzz kurcze ...... Oryginalny stary mazerunek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1563 Napisano 14 Listopada 2020 Tak dokładnie . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2300 #1564 Napisano 14 Listopada 2020 Oła... naprawdę robi wrażenie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1565 Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Wstępnie umyte ... więc myć czy nie myć ? Chyba myć, dla mnie bezdyskusyjne .... ale dość smrodu i chemii na dziś ....😉 Edytowane 14 Listopada 2020 przez LESKOS 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #1566 Napisano 14 Listopada 2020 dźwięk z filmiku ściągania czarnej politury przypomina mi użycie papieru ściernego aż ciarki przechodzą, gorzej jakby pod tą warstwą nie było nic aż tak ładnego i ciekawego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1567 Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) 😉a faktycznie 😆, ale w sumie to dziwne bo to stara mięciutka flanela (ukradłem żonie stary flanelowy komplet pościeli) ... Iphony mają super mikrofony. Co do ryzyka ... Zrobiłem dwie małe "odkrywki" w różnych miejscach. Nie wierzyłem, że ta pokrywa jest oryginalna. Trochę doświadczenia jest poza tym, za dużo już tego zrobiłem. 😉 Edytowane 14 Listopada 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1568 Napisano 14 Listopada 2020 Odkrywki stratygraficzne prawdę powiedzą... 8 godzin temu, LESKOS napisał: Zakluk...odkluk... zaraz Ci jeszcze jeden od Bekiera przyślę do reperacji... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1569 Napisano 14 Listopada 2020 A tam nic trudnego taki zamek. Do Eppnera muszę zrobić od podstaw wiem jak działa i mam skrzynię ... i to jest wyzwanie.😉 Co do odkrywek stratygraficznych to tak aż daleko nie zaszedłem... 😉 , czasami robię test różnych rozpuszczalników i sprawdzam taką odkrywkę lampą diodową UV - widać wyraźniej warstwy ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #1570 Napisano 14 Listopada 2020 A w przypadku tej skrzyni, jaki rozpuszczalnik był na flanelce - czysty spirytus, bo mazerunek pozostał nienaruszony. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1571 Napisano 14 Listopada 2020 Nie, tu nie był to spirytus. Zawsze jest konieczne wykonanie zawsze próbek działania na nie eksponowanych fragmentach. Nie chcę tu upowszechniać różnych metod , bo może to mieć różne skutki. W moim wypadku metoda zadziałała, ale poprzedziło jej zastosowanie szereg testów. Nigdy nie stosuję zmywaczy powłok lakierowych tylko rozpuszczalniki ketonowe , no i oczywiście spirytus 😉 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #1572 Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Wrzucę tutaj, bo najbardziej tu pasuje... Czy ktoś spotkał się z takim sygnowaniem mechanizmu? Czy to błąd, celowe działanie, czy poprawka... Pozdrawiam Jacek Edytowane 19 Listopada 2020 przez JASI 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2300 #1573 Napisano 19 Listopada 2020 Fajny... szaleństwo sygnaturowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1574 Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Przyszedł czas testów i regulacji . Normalnie bym nie zwrócił uwagi na nierówną pracę🤔 ale jeden kolega Tak 😉 (szacunek dla wiedzy). Regulacja wysokości pracy wychwytu na mimośrodzie - zmiana w postaci obrótu mimośrodu o +60 stopni i w konsekwencji równa praca koła wychwytowego. Taka drobnostka, zwiększeniu uległ kąt wychyłu wahadła i to dwukrotnie. Mechanizm pracuje z wagą 1147g. Zobaczcie , koniecznie z głosem ... Edytowane 20 Listopada 2020 przez LESKOS 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1575 Napisano 20 Listopada 2020 9 minut temu, LESKOS napisał: Przyszedł czas testów i regulacji . Normalnie bym nie zwrócił uwagi na nierówną pracę🤔 ale jeden kolega Tak 😉 (szacunek dla wiedzy). Regulacja wysokości pracy wychwytu na mimośrodzie - zmiana w postaci obrótu mimośrodu o +60 stopni i w konsekwencji równa praca koła wychwytowego. Taka drobnostka, zwiększeniu uległ kąt wychyłu wahadła i to dwukrotnie. Mechanizm pracuje z wagą 1147g. OOooo .... To ciekawe ! .... to znaczy , jak i co ? Bo , faktycznie , miałem kilka zegarów , że wahadło ledwie bimbało ..... a to paletę wysuwałem , a to mimośród kręciłem . A takie , rysunki , czy filmiki widziałem . Tylko , jak złapać te wysokości , odstępy itd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach