Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kecupt

Szukam części i sprzedam różne do rusków

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.11.2024 o 23:15, JanekTheFizyk napisał(-a):

To radziecka?

Nie ale była dołączana do radzieckich zegarków w Wielkiej Brytanii. Maskownice akurat nie muszą być z takiej samej ważne żeby pasowały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, potrzebna pomoc.

Szukam bransolety Wostoka z epoki do takiej Amfibii jak poniżej. Syn chce ją nosić, ale ma tak chudą rękę że żaden pasek nie pasuje. Patrzyłem na współczesne, niestety za bardzo odróżniają się od matowej koperty. Jeśli ktoś ma może taką na zbyciu lub wie gdzie można znaleźć proszę o kontakt.

Bohaterka problemu:

20241220_044337.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, wiatr napisał(-a):

Panowie, potrzebna pomoc.

Szukam bransolety Wostoka z epoki do takiej Amfibii jak poniżej. Syn chce ją nosić, ale ma tak chudą rękę że żaden pasek nie pasuje. Patrzyłem na współczesne, niestety za bardzo odróżniają się od matowej koperty. Jeśli ktoś ma może taką na zbyciu lub wie gdzie można znaleźć proszę o kontakt.

Bohaterka problemu:

20241220_044337.jpg

Weź synkowi fundnij albo zrób dobry paseczek w odpowiednim rozmiarze. Ja córce dorabiałem ze skórki 7mm do damskiego/dziecięcego zegareczka i zadowolnione dziecię, bo nie dość, że wygodne i że pasuje, to jeszcze "tata sam zrobił" nadgarstek ma ona jak wiosenna marchewka... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, zadra napisał(-a):

Weź synkowi fundnij albo zrób dobry paseczek w odpowiednim rozmiarze. Ja córce dorabiałem ze skórki 7mm do damskiego/dziecięcego zegareczka i zadowolnione dziecię, bo nie dość, że wygodne i że pasuje, to jeszcze "tata sam zrobił" nadgarstek ma ona jak wiosenna marchewka... 

Pomysł zacny, sam myślałem nad zrobieniem paska z paracordu, ale... Chłopak (14lat) dostał ode mnie juniora na gumie której nie żal było mi dziurawić i jak zobaczył że prawie w ogóle nie musi go zdejmować to był zachwycony (skóra i sznurek odpadają). Zauważył u mnie że mam przy jednej Amfibii (chłopiec w bańce) bransoletę to stwierdził że tak też jest fajnie. No i szach-mat. Tata kombinuj. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję koperty stalowej do 3133. Może być bez szkła, dekla ważny korpus, koronka i przyciski do chrono :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam tarczy desert shield do boctoka pierwszej serii. Będę wdzięczny za każdą informację.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.12.2024 o 12:39, Gizmo77 napisał(-a):

Potrzebne wskazówki do łucza 2209 różne rodzaje, ma ktoś na sprzedaż?

Chyba mam jakieś mechanizmy złomki, może coś tam przy nich zostało, spojrzę. Zwracać uwagę na coś konkretnie?

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie kupię:

-Oryginalne szkiełko do rakiety 24h lub multikalendarz

- koronkę do rakiety 2609HA w fajnym stanie (sztuk 3-4)

IMG_20250105_085255.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że nie będzie łatwo, ale może spróbuję, poszukuję takiej koperty. 

koperta.jpg

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam srebrnego pierscienia szkła do rakiety kopernik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem koledzy.

Kilka lat chyba minęło, jak ostatnio zaglądałem do tematu dotyczącego ruskiej myśli technologicznej.

Miałem kiedyś kilka kieszonek Molnija, ale wszystkie były sprawne, a tutaj proszę, znalazłem taką Iskrę 2-57, ale nie u dziadka na strychu, tylko u ojca w szufladzie ;)

Warto to reanimować, czy lepiej na części?

IMG_8997.jpg

IMG_8998.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iskra , mówiło się ze to molnia dla dygnitaży.Mechanizm był ulepszony z 15 tu kamieni na 17cie i staranniej z większą precyzją wykonany.
Jeżeli znajdziesz ładną tarczę (trudno) komplet wskazówek do Iskry(trudno) wałek,koronkę ......to zawsze warto default_wink.png

ps.na zdjęciu mechanizm wygląda na ładny tylko nie widać czy mostek balansu i balans jest od Iskry......

Edycja:koło balansu jest od Iskry więc zakładam że mostek też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tommly napisał(-a):

Czołem koledzy.

Kilka lat chyba minęło, jak ostatnio zaglądałem do tematu dotyczącego ruskiej myśli technologicznej.

Miałem kiedyś kilka kieszonek Molnija, ale wszystkie były sprawne, a tutaj proszę, znalazłem taką Iskrę 2-57, ale nie u dziadka na strychu, tylko u ojca w szufladzie ;)

Warto to reanimować, czy lepiej na części?

Jak ma to dla Ciebie wartość sentymentalną to warto reanimować. Jak nie to nie . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Roman nie znam historii zegarka, nie wiem czy działał, ani czemu nie ma wskazówek oraz koronki z wałkiem. Balans wygląda ok.

Wałek od Mołnii będzie pasował, czy musi być jakiś specjalny? Przynajmniej bym spróbował nakręcić i zobaczył czy ruszy :D

9 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Jak ma to dla Ciebie wartość sentymentalną to warto reanimować. Jak nie to nie . 

Godzinę temu, jac-st napisał(-a):

Iskra , mówiło się ze to molnia dla dygnitaży.Mechanizm był ulepszony z 15 tu kamieni na 17cie i staranniej z większą precyzją wykonany.
Jeżeli znajdziesz ładną tarczę (trudno) komplet wskazówek do Iskry(trudno) wałek,koronkę ......to zawsze warto default_wink.png

ps.na zdjęciu mechanizm wygląda na ładny tylko nie widać czy mostek balansu i balans jest od Iskry......

Edycja:koło balansu jest od Iskry więc zakładam że mostek też.

Sam się zdziwiłem po otwarciu dekla, że werk jest taki ładny i kompletny. Różne pasy genewskie widziałem, ale te wyglądają na wszystkich mostkach idealnie spasowane ze sobą.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wałek od Molnii będzie za krótki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Zegarki są świetne  i bardzo je lubię. Wałek od Mołni - Jacek napisał, że będzie za krótki więc chyba pasuje ( nie wiem, nie sprawdzałem) jeśli wyjmiesz mechanizm z koperty to nie będzie za krótki :) 

Te zegarki można kupić bez problemu w Ukrainie, popatrz na Violity.ua  można znajdziesz coś  na części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, rk7000 napisał(-a):

Te Zegarki są świetne  i bardzo je lubię. Wałek od Mołni - Jacek napisał, że będzie za krótki więc chyba pasuje ( nie wiem, nie sprawdzałem) jeśli wyjmiesz mechanizm z koperty to nie będzie za krótki :) 

Te zegarki można kupić bez problemu w Ukrainie, popatrz na Violity.ua  można znajdziesz coś  na części.

Dzięki za podpowiedź 👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Potrzebuję wahnik do Sławy automatu, z tym kołem zębatym które jest bezpośrednio na nim osadzone (czyli to, co ląduje na osi modułu napędu). Ktoś poratuje?

Edytowane przez Po Bieda

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.02.2025 o 20:29, tommly napisał(-a):

Dzięki za podpowiedź 👊

Tarczę mam jak coś ; Ładną 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi