Piotr Orzechowski 3641 #1876 Posted December 11, 2023 45 minut temu, JanekTheFizyk napisał(-a): No to będą dwie wypukłe, ergo niewłaściwe wskazówki... Na tym zdjęciu może lepiej widać te wskazówki. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Londek 50042 #1877 Posted December 11, 2023 Zaryzykuję, zobaczymy jak to razem zagra. Ta po prawicy bardzo podobna do tej z mojej drugiej Pobedy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
JanekTheFizyk 1215 #1878 Posted December 13, 2023 Podobna, ale to jednak inna fabryka Obydwie są świetne 1 Share this post Link to post Share on other sites
Londek 50042 #1879 Posted January 4, 2024 Hej. Ponawiam ostatnie zapytanie, poszukuję wskazówki minutowej do owego zegarka (może być też zegarek na części, itp). Niestety ostatni zakup nie przypasował, głównie przez długość wskazówki… choć szerokość też była nie ta. Będę wdzięczny za każdy odzew. Pozdrawiam Seweryn 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8264 #1880 Posted January 5, 2024 (edited) 22 godziny temu, Londek napisał(-a): Hej. Ponawiam ostatnie zapytanie, poszukuję wskazówki minutowej do owego zegarka (może być też zegarek na części, itp). Niestety ostatni zakup nie przypasował, głównie przez długość wskazówki… choć szerokość też była nie ta. Będę wdzięczny za każdy odzew. Pozdrawiam Seweryn Napisz jaka jest długość wskazówki godzinowej, prawdopodobnie mam kilkanaście kompletów. Zastanawiam się nad kupnem około 10 szt. komandirów, najlepiej złomu z przetartym chromem i zniszczonymi tarczami. Ewentualnie amfibii stalowych w automacie, ale w słabym stanie. Miałby ktoś w hurcie? Edited January 5, 2024 by Enkil 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Londek 50042 #1881 Posted January 5, 2024 24 minutes ago, Enkil said: Napisz jaka jest długość wskazówki godzinowej Aktualna godzinowa ma 10mm Mierząc minutową wychodzi jakieś 12.5mm (chociaż lepiej pomiar w dół niż w górę, w razie małych odchyłek). Oba pomiary zrobione od środka osi. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8264 #1882 Posted January 5, 2024 Godzinę temu, Londek napisał(-a): Aktualna godzinowa ma 10mm Mierząc minutową wychodzi jakieś 12.5mm (chociaż lepiej pomiar w dół niż w górę, w razie małych odchyłek). Oba pomiary zrobione od środka osi. Wskazówki mam parami, więc wystarczy długość godzinowej, którą masz. Jutro popatrzę i dam znać. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Londek 50042 #1883 Posted January 5, 2024 4 minutes ago, Enkil said: Wskazówki mam parami, więc wystarczy długość godzinowej Mam godzinową. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8264 #1884 Posted January 5, 2024 To chyba te, ale dziś nie zmierzę bo wyjmując suwmiarkę narobię hałasu a bachorom kazałem spać 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Londek 50042 #1885 Posted January 5, 2024 2 minutes ago, Enkil said: To chyba te, ale dziś nie zmierzę bo wyjmując suwmiarkę narobię hałasu a bachorom kazałem spać Dziękuję, jesteśmy w kontakcie 👍🏻 0 Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4531 #1886 Posted January 6, 2024 (edited) 8 godzin temu, Enkil napisał(-a): To chyba te, ale dziś nie zmierzę bo wyjmując suwmiarkę narobię hałasu a bachorom kazałem spać Posłuchały, czy protesty były? Edited January 6, 2024 by drobnypijaczek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8264 #1887 Posted January 6, 2024 1 godzinę temu, drobnypijaczek napisał(-a): Posłuchały, czy protesty były? Muszą się słuchać - mam czarny pas w karate ... 1 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
waljo 69 #1888 Posted January 6, 2024 Dzień dobry, poszukuję do mechanizmu Rakieta 2209 , osi sekundnika, albo jakiegoś najlepiej trupka na części zamienne. Pozdrawiam. 0 Share this post Link to post Share on other sites
jarek08s 785 #1889 Posted January 12, 2024 szukam tarczy do takiej amfibii na 31 kamykach ,ta mi nie lezy moze ktos cos wie lub ma? 0 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 70987 #1890 Posted January 12, 2024 33 minuty temu, jarek08s napisał(-a): szukam tarczy do takiej amfibii na 31 kamykach ,ta mi nie lezy moze ktos cos wie lub ma? Tę widziałeś 🤔🤔🤔 34 minuty temu, jarek08s napisał(-a): szukam tarczy do takiej amfibii na 31 kamykach ,ta mi nie lezy moze ktos cos wie lub ma? Może taka 🤔🤔🤔 0 Share this post Link to post Share on other sites
jarek08s 785 #1891 Posted January 12, 2024 5 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Tę widziałeś 🤔🤔🤔 Może taka 🤔🤔🤔 Widziałem, maja taki sam bałagan jak moja,ta z nurkiem jest w miare ok. wolalbym jakąś spokojniejszą tzn. bez zbytecznych malowanek 0 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 70987 #1892 Posted January 12, 2024 Godzinę temu, jarek08s napisał(-a): Widziałem, maja taki sam bałagan jak moja,ta z nurkiem jest w miare ok. wolalbym jakąś spokojniejszą tzn. bez zbytecznych malowanek A taka 🤔🤔🤔 3 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): A taka 🤔🤔🤔 Źle by nie wyglądała z tymi wskazówkami 🤗🤗🤗 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkl1 6662 #1893 Posted January 12, 2024 Witam poszukuję tarczy do ZIM kieszonka. o.. taka 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
Kacperek_77u 6813 #1894 Posted January 12, 2024 2 godziny temu, jarek08s napisał(-a): Widziałem, maja taki sam bałagan jak moja,ta z nurkiem jest w miare ok. wolalbym jakąś spokojniejszą tzn. bez zbytecznych malowanek Komandirskie.ru Wostok-watches24.com Meranom.com Coś na pewno znajdziesz 0 ,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. Share this post Link to post Share on other sites
Adamoto 196 #1895 Posted January 13, 2024 (edited) Nie aktualne kolega Zadra przytulił 🙂 Oddam za darmo! Poljot kwarcowy na 90% nie sprawny, koperta w bardzo dobrym stanie, na części lub do naprawy, szkło całe do polerki. Poljot mechaniczny na części koperta szkło koronka i wskazówki są w dobrym stanie. Rasija na części koperta stan dobry zainteresowany opłaci tylko koszt wysyłki paczkomat Olx. Edited January 13, 2024 by Adamoto 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8264 #1896 Posted January 15, 2024 (edited) Kupię taką wskazówkę godzinową w kolorze złotym, sprawa jest pilna. Godzinowa widoczna na fotce jest za krótka, pewnie od czerwonej 12. Moja jest do późnych zimów/pobieda o większych gabarytach niż male dwunastki. Zapłacę lub mogę dać w zamian jakieś inne wskazówki lub części do werków rakiet, wostoków, zimów lub zepsuty zegarek na części marki zim Wostok rakieta. Edited January 15, 2024 by Enkil 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #1897 Posted January 24, 2024 Może ktoś poratuje ładniejszą tarczą do tego Wostoka? Sekundnikiem też nie pogardzę. 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4747 #1898 Posted January 26, 2024 W dniu 24.01.2024 o 11:20, Po Bieda napisał(-a): Może ktoś poratuje ładniejszą tarczą do tego Wostoka? Sekundnikiem też nie pogardzę. Ale co chcesz złożyć? Bo to składak i tarcza jest od innego zegarka . Albo ring. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #1899 Posted January 26, 2024 (edited) Chciałbym prawidłową, niepodrapaną wewnętrzną tarczę do tej koperty i ringu. Bo wskazówki są chyba OK (poza brakującym sekundnikiem, więc sekundnik również potrzebny). Edited January 26, 2024 by Po Bieda 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4747 #1900 Posted January 26, 2024 5 minut temu, Po Bieda napisał(-a): Chciałbym prawidłową, niepodrapaną wewnętrzną tarczę do tej koperty i ringu. Bo wskazówki są chyba OK (poza brakującym sekundnikiem, więc sekundnik również potrzebny). Ok, tylko ten ring był z ta tarczą. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites