Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Pare razy mierzyłem, z ciekawości. Zawsze to samo mi wychodziło co na zdjęciu, brak czytelności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Dajve4 napisał(-a):

Czy mamy na forum tego potwora i czy ktoś mógłby ewentualnie podzielić się wrażeniami z użytkowania?

image.jpeg.f5edec2ebd8d5830a1b8aae09f80eb8d.jpeg

Mój krótki wristshot:

Ale jest pare innych wideł na YT. Potwierdzam słowa @Lynx27 - ciekawy, lekki, ale jak będziesz chciał zobaczyć która godzina miej przy sobie telefon :)

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 hours ago, Butik said:

Jednak mam słabą silną wolę ;). Ilekroć dostawałem ofertę kupna - tchórzyłem. Lubię ten zegarek. I pozostałe 3.

Dlatego jednak raczej zostanie czwóreczka, z czego połowa dobrostanu to moje ulubiona marka :)

Cóż, życie... Trzymam kciuki aby nie kusiło na niepotrzebne zmiany.

1 hour ago, Dajve4 said:

Czy mamy na forum tego potwora i czy ktoś mógłby ewentualnie podzielić się wrażeniami z użytkowania?

Mierzony tuż po premierze, niestety mało czytelny... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy jestem bardziej zawiedziony czy rozczarowany Waszymi odpowiedziami… Na prawdę używacie zegarków do odczytywania godziny? 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, Dajve4 said:

Nie wiem czy jestem bardziej zawiedziony czy rozczarowany Waszymi odpowiedziami… Na prawdę używacie zegarków do odczytywania godziny? 😂

Podobnie rozczarowany moją reakcją był sprzedawca, jak wyciągał tą perełkę spod lady, chcąc się pochwalić jaka petarda do nich trafiła do sprzedaży... 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, bibbi napisał(-a):

Tymczasem w NYC…

b0c1d0c9edc9fadaebf57bdc1fbbb57c.jpg

bibbi

Doleciałeś jak widzę na US Open.  👍

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bibbi napisał(-a):

Tymczasem w NYC…

b0c1d0c9edc9fadaebf57bdc1fbbb57c.jpg

bibbi

Już czekają na nowego iPhonea? 😆

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.08.2023 o 10:42, rmak napisał(-a):

mnie zaintrygowałeś tym banem. Znaczy masz zdjęcie w gablotce - tych panów nie obsługujemy? 😉😁

Jeszcze obsługują 😉 ale na hasło: "Malediwy / Egipt" piany na pyniach dostają. 

Ja ich nie rozumiem (o co ta afera, że w ostatnich trzech zimach dwa razy były Malediwy, w końcu między nimi był też Zanzibar, a między Sharmami dwukrotnie Turcja), ale że żyję zgodnie z maksymą Happy wife = happy life, wykłócać o duperele się nie będę.

Dlatego dwa tygodnie temu byliśmy w Tunezji (załączam fotkę z poszukiwania śladów Jar Jar Binksa w Mos Espa na planecie Tatooine) a w styczniu lecimy na Krabi. 

DSC_0608.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, mroova napisał(-a):

ale że żyję zgodnie z maksymą Happy wife = happy life, wykłócać o duperele się nie będę.

😂😂😂

@mroova, kupuje to 👍

P.S.  Z Egiptem mam tyle szczęścia, że jedziemy jedynie ekipą nurkującą.

A moja bidula nie nurkuje, i źle znosi bujanie na łodzi - No cóż 😂

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Nomateus napisał(-a):

Już czekają na nowego iPhonea? 😆

Albo naćpani bezdomni 🤔 

NYC tu się oddycha 😉

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Dajve4 napisał(-a):

Niejedną piękną sztukę puściłem w świat bo nie byłem w stanie na pierwszy rzut oka sprawdzić która godzina. Tak już mam, że patrzę na nadgarstek i muszę wiedzieć. Jak nie wiem - zegar choćby nie wiem jak piękny - nie dla mnie.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Butik napisał(-a):

Niejedną piękną sztukę puściłem w świat bo nie byłem w stanie na pierwszy rzut oka sprawdzić która godzina. Tak już mam, że patrzę na nadgarstek i muszę wiedzieć. Jak nie wiem - zegar choćby nie wiem jak piękny - nie dla mnie.

Mam dokladnie tak samo 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.08.2023 o 21:12, Rohi napisał(-a):

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie badał na jaki rabat można liczyć w Kruku/Jubitomie na Omegę? Rozważam nowego Moona z szafirem 👋🏻

Właśnie jest jakaś promocja w Kruk dla posiadaczy kart. Jak masz kartę platynową, która daje upust 10% to aktualnie jest 20%.

Z tego co rozumiem powinno zadziałać na Omegę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.08.2023 o 09:54, Dajve4 napisał(-a):

Tak, mniej więcej 30%. Pozostałe 70% nieraz powodowało tłumaczenie się, że wcale się nie nudzę i się nigdzie nie spieszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Butik napisał(-a):

Lepiej bym tego nie ujął. 

Lubię również jak "świeci" zegarek i żebym mógł z nim pływać. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.08.2023 o 22:22, Butik napisał(-a):

Ciekawe podejście bo wychodzi na to, że pomimo określonych preferencji i tak kupujesz niewłaściwe modele. Wielkie dzięki za film powyżej, doceniam. Światło sklepowe to jednak nie są najlepsze warunki do podziwiania zegarków a z tego co zobaczyłem w sieci to jak z każdą inną 300 z ceramiczną tarczą, zabawa zaczyna się ze światłem naturalnym. Zobaczymy co czas przyniesie w moim przypadku.

Edytowane przez Dajve4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, pdb napisał(-a):

Właśnie jest jakaś promocja w Kruk dla posiadaczy kart. Jak masz kartę platynową, która daje upust 10% to aktualnie jest 20%.

Z tego co rozumiem powinno zadziałać na Omegę.

Powiem więcej - jeśli kupicie kupony Groupon (tzn, kupony Groupon na karty podarunkowe W.Kruk) to macie... 30%. Sprawdzone, polecam. Czyli 20% z  karty rabatowej i dodatkowe 10% z Groupona. Kuponów można kupić dowolną ilość i jest na nie 10% zniżki (90 PLN za kartę podarunkową o wartości 100 PLN itd.) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Nomateus napisał(-a):

Powiem więcej - jeśli kupicie kupony Groupon (tzn, kupony Groupon na karty podarunkowe W.Kruk) to macie... 30%. Sprawdzone, polecam. Czyli 20% z  karty rabatowej i dodatkowe 10% z Groupona. Kuponów można kupić dowolną ilość i jest na nie 10% zniżki (90 PLN za kartę podarunkową o wartości 100 PLN itd.) 

Przerabiałem temat przy okazji zakupu Rolexa. Skomplikowane i czasami ryzykowne, no i są limity jednorazowe ilości zakupionych kuponów. Realizowałeś osobiście w ten sposób jakieś większe zakupy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Przerabiałem temat przy okazji zakupu Rolexa. Skomplikowane i czasami ryzykowne, no i są limity jednorazowe ilości zakupionych kuponów. Realizowałeś osobiście w ten sposób jakieś większe zakupy? 

Próbowałem w ten sposób odebrać GMT - niestety na Rolexa i PP nie ma zgody odgórnie podobno. Przeprosili za kłopot, bo regulamin jest niejasny. Mariusz, nie ma limitów tak naprawdę - owszem, jest na 50 kuponów przy jednej transakcji na groupon, ale potem możesz wrócić na stronę i zrobić zakup na kolejne 50 sztuk itd. Co do realizacji - osobiście kupiłem tak zegarek za około 5k na prezent, znajomy kupił tak Tudora za 20k.

EDIT: Ah, bym zapomniał. Znam osobę, która w ten sposób kupiła Rolexa, ale nie w Warszawie, był to Oyster Perpetual. Widocznie tam nie wiedzieli o zakazie. ;)

Edytowane przez Nomateus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Nomateus napisał(-a):

Próbowałem w ten sposób odebrać GMT - niestety na Rolexa i PP nie ma zgody odgórnie podobno. Przeprosili za kłopot, bo regulamin jest niejasny. Mariusz, nie ma limitów tak naprawdę - owszem, jest na 50 kuponów przy jednej transakcji na groupon, ale potem możesz wrócić na stronę i zrobić zakup na kolejne 50 sztuk itd. Co do realizacji - osobiście kupiłem tak zegarek za około 5k na prezent, znajomy kupił tak Tudora za 20k.

EDIT: Ah, bym zapomniał. Znam osobę, która w ten sposób kupiła Rolexa, ale nie w Warszawie, był to Oyster Perpetual. Widocznie tam nie wiedzieli o zakazie. ;)

Ja miałem zgodę na zakup Rolexa tymi kuponami. Ale te limity i możliwość utraty części środków podczas zerwanej transmisji zniechęciło mnie do korzystania z Groupona. Reklamacje są zbyt zawiłe i nie jest pewne, że odzyskasz zablokowaną w trakcie awarii kasę. Zakup na 160k odpuściłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Ja miałem zgodę na zakup Rolexa tymi kuponami. Ale te limity i możliwość utraty części środków podczas zerwanej transmisji zniechęciło mnie do korzystania z Groupona. Reklamacje są zbyt zawiłe i nie jest pewne, że odzyskasz zablokowaną w trakcie awarii kasę. Zakup na 160k odpuściłem. 

Rozumiem. U mnie było tak, że wbili dwa kupony, które kupiłem na inną okazję i jak dostali telefon z centrali, że jednak nie mogą mi w ten sposób sprzedać GMT to kupony "cofnęli" z kasy i zwróciłem je do Grouponu. Groupon kasę oddał, ale faktycznie musiałem się o to upomnieć. Warto było spróbować, 8k na ulicy nie leży, ale tak jak wspomniałem - na inne marki bez problemu, szczególnie jak się to zsumuje z platynową kartą krukowską. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi