Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tak sobie mysle - wszyscy psy wieszaja na majtkowcach "bo oni nie robia zegarkow".

A jak popatrze na "powazne" marki to oni tez juz coraz mniej - robia glownie szum w sieci.

Eventy, influencerzy, ambasadorzy marki - to musi kosztowac, teraz wiem skad te podwyzki...

Mam ostatnio taka alergie na zegarkowy mainstream, ze to az nieprawdopodobne.

PS. TAG Heuer otworzyl butik w Berlinie i po roku zamknal - oby ich wszystkich to spotkalo.

https://blickpunktjuwelier.de/tag-heuer-watches-of-switzerland-schliesst-boutique-in-berlin/

Zeby tak pazernosc bokiem im wyszla i na kolanach wrocili do sprzedawcow oferujacych wiecej marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba ja się pospieszyłem z zakupem swojej AT, w stali i za cenę 10- krotnie niższą😀

IMG_20240807_102757703~3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, cordi7 said:

Ktos chetny na "piekna" AT ultra light za 56.000 EUR? :D

https://www.omegawatches.com/de-de/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-41-mm-22092412103002

image.thumb.png.4a53d6f362634134f5ee84afdab772d2.png

Quo vadis Omega?

PS. Jesli ktos jest zdziwiony cena to ten zegarek jest mistrzem olimpijskim, w tej cenie to okazja :D

Introducing: Omega's Newest Seamaster Aqua Terra 150m Titanium Was  Stealth-Launched With Armand Duplantis' World-Record Pole Vault - Hodinkee

...co tu się stanęło?...

A przypadkiem pierwszy wypust tej AT po podwyżkach nie jest w podobnej cenie?

2 hours ago, cordi7 said:

Ja tak sobie mysle - wszyscy psy wieszaja na majtkowcach "bo oni nie robia zegarkow".

A jak popatrze na "powazne" marki to oni tez juz coraz mniej - robia glownie szum w sieci.

Eventy, influencerzy, ambasadorzy marki - to musi kosztowac, teraz wiem skad te podwyzki...

No tak, jak w tym artykule w wątku CWL, który ostatnio wrzuciłeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, tts napisał(-a):

...co tu się stanęło?...

A przypadkiem pierwszy wypust tej AT po podwyżkach nie jest w podobnej cenie?

Czerwona, zielona i niebieska ultra light miały premierę w 2019. Kosztowały wtedy 45.400€. Inflacja 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, cordi7 said:

Czerwona, zielona i niebieska ultra light miały premierę w 2019. Kosztowały wtedy 45.400€. Inflacja 😆

Dokładnie tak jak piszesz! ;) Ta nowa teraz jest nawet tańsza niż tamten wypust... 

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiadają, że Railmastery  (te z reedycji modelu, produkowane od 2003 roku - jak mój)  są bardzo "płaskie", bo indeksy i logo mają malowane, a nie nakładane. Na pewno coś w tym jest, ale moim zdaniem nie wygląda to źle i trzyma fajny klimat  :)

Omega-Railmaster_Logo.jpg

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dirty Harry napisał(-a):

Powiadają, że Railmastery  (te z reedycji modelu, produkowane od 2003 roku - jak mój)  są bardzo "płaskie", bo indeksy i logo mają malowane, a nie nakładane.

Mam bardzo podobne w Rangerze. Tak jak piszesz, ma to swój klimat, dla mnie to taka esencja czerstwego fieldwatcha do trudnych zadań - dlatego nie przekonują mnie nakładane indeksy w Explorerze, które robią z zegarka biżuterię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, meinard said:

Pamiętacie jak Daniel Craig pojawił się kiedyś na jakimś evencie w białym Speedmasterze? To chyba mamy kolejny "soft opening", tym razem Seamaster. 

https://www.gq-magazine.co.uk/article/daniel-craig-new-omega-watch-paris-2024

image.thumb.png.5bbfd423c78446cf0a6ca9631ccc17e9.png

image.thumb.png.a8c2c3cef8148be2e3e285dd3766f3b7.png

Wyglada na fajny rozmiar. Ciekawe czy będzie też z datą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.08.2024 o 09:32, cordi7 napisał(-a):

Ktos chetny na "piekna" AT ultra light za 56.000 EUR? :D

https://www.omegawatches.com/de-de/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-41-mm-22092412103002

image.thumb.png.4a53d6f362634134f5ee84afdab772d2.png

Quo vadis Omega?

PS. Jesli ktos jest zdziwiony cena to ten zegarek jest mistrzem olimpijskim, w tej cenie to okazja :D

Introducing: Omega's Newest Seamaster Aqua Terra 150m Titanium Was  Stealth-Launched With Armand Duplantis' World-Record Pole Vault - Hodinkee

Ultralight jest na rynku od 5 lat tylko taka bardziej brzydka, szara. Ciekawe czy ktokolwiek w PL kupił. Ta nowa ładna, no ale za tyle to nie ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, meinard napisał(-a):

tym razem Seamaster

Byłem praktycznie przekonany, natomiast po zdjęciach Craiga już wiem, że ten diver w meshu wygląda najlepiej i słusznie zrobiłem założywszy tę bransoletę do tego zegarka :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, meinard napisał(-a):

Mam bardzo podobne w Rangerze. Tak jak piszesz, ma to swój klimat, dla mnie to taka esencja czerstwego fieldwatcha do trudnych zadań - dlatego nie przekonują mnie nakładane indeksy w Explorerze, które robią z zegarka biżuterię.

Railmaster to techniczny bliźniak AT, skromniejszy - by nie rzec, że biedniejszy. No ale Aqua Terra, mimo że bardziej wypasiona i "biżuteryjna", nie świeci tak, jak Railmaster... :)

011.JPG

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ed White czy Ultraman, który fajniejszy?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Ed White czy Ultraman, który fajniejszy? imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

Pewnie że ultraman. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minutes ago, mario1971 said:

Dla Ciebie Ultraman, choć... z drugiej strony "białego psa" pogoniłeś... ;)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultraman.
Tak jak z ST MK I rozstałem się bez żalu, tak Ultraman mógłby zasilić moją skromniutką kolekcję na dłużej i dziś żałuję, że tak szybko go sprzedałem.
Bardzo fajna wersja.

Chociaż, dzisiaj jeszcze jedna kwestia wchodzi w grę.
Ultra kosztuje niewiele mniej niż Ed

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minutes ago, Dirty Harry said:

Railmaster to techniczny bliźniak AT, skromniejszy - by nie rzec, że biedniejszy. No ale Aqua Terra, mimo że bardziej wypasiona i "biżuteryjna", nie świeci tak, jak Railmaster... :)

011.JPG

Gdyby Railmaster miał datę to bez najmniejszego wahania wymieniłbym swoją AT na niego. Właśnie ta biżuteryjność trochę mi doskwiera... I luma w AT fatalna, to fakt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisaliście o ultralightach, a Neeraj Chopra właśnie rzuca w nim oszczepem

image.png.a6cd0c937c912163ef6177c420621c3b.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, o.m.e.g.a napisał(-a):

Ciekawe czy poza ustawkami marketingowymi nadal nosi prywatnie prawdziwy zegarek Bonda - Submarinera 6538. 🙂

IMG_0369.jpeg

IMG_0370.jpeg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada na fajny rozmiar. Ciekawe czy będzie też z datą 

Seamaster z datą - to byłoby coś!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na to co nosi Craig na zdjęciach, to wygląda na to, że zmienili tarczę pewnie na taki sam mat jak w najnowszych Aqua Terra i chyba coś majstrowali przy wskazówce minutowej. Bo wygląda na białą. Ciekawe czy mechanizm to nadal 8800, czy może wersja ze Spirate. Ale znając korporacje, to pewnie będzie 8800, bo tak będzie taniej 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi