Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za małe ogłoszenie 😬 Z lekkim bólem, ale podjąłem decyzję i moja Omega wczoraj wleciała na bazarek.

DSC02981.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, wojtek91 napisał(-a):

Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za małe ogłoszenie 😬 Z lekkim bólem, ale podjąłem decyzję i moja Omega wczoraj wleciała na bazarek.

DSC02981.jpg

Od zakupu powstrzymuje mnie tylko to, że od dawna mam podobną. 

Dla mnie nowsze Seamastery 300 nie są już atrakcyjne, bo za bardzo "fajniusie", a ten to "prawdziwy zegarek dla prawdziwych mężczyzn".

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, ireo napisał(-a):

Od zakupu powstrzymuje mnie tylko to, że od dawna mam podobną. 

Dla mnie nowsze Seamastery 300 nie są już atrakcyjne, bo za bardzo "fajniusie", a ten to "prawdziwy zegarek dla prawdziwych mężczyzn".

Bardzo szkoda mi się z nim rozstawać, ale niestety budżet nie jest z gumy. To co bardzo mnie zadziwiło to komfort noszenia. Zegarek wydaje się mniejszy i niższy niż wskazują wymiary. Który masz model? Trilogy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, wojtek91 napisał(-a):

Bardzo szkoda mi się z nim rozstawać, ale niestety budżet nie jest z gumy. To co bardzo mnie zadziwiło to komfort noszenia. Zegarek wydaje się mniejszy i niższy niż wskazują wymiary. Który masz model? Trilogy?

Nie, „233.22.41.21.01.002”.

20241014_160856 Copy Copy.jpeg

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, tommly napisał(-a):

Tymczasem
6c74c4c9eb7a04993fffa38b569600f6.jpg

Gratuluję, jeśli to nowy nabytek.

Pamiętam, że wiele lat temu, właśnie ta pierwsza linia Aqua Terry była moim zegarkowym marzeniem. Jak na tamte czasy była to dla mnie kwintesencja zegarka EDC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję, jeśli to nowy nabytek.
Pamiętam, że wiele lat temu, właśnie ta pierwsza linia Aqua Terry była moim zegarkowym marzeniem. Jak na tamte czasy była to dla mnie kwintesencja zegarka EDC.

Nowy stary, bo już miałem poprzednią referencję tej wersji.
Ps. Dzięki

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tommly napisał(-a):

Nie i nie mam też nikogo ze znajomych, komu by się znudziła emoji12.png

Tymczasem
6c74c4c9eb7a04993fffa38b569600f6.jpg

No właśnie mnie się kiedyś znudziła , to był mój pierwszy zegarek z wyższej półki. Sprzedałem , bo dużo blingu było. Ale ostatnio mnie jakaś nostalgia łapie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mnie się kiedyś znudziła , to był mój pierwszy zegarek z wyższej półki. Sprzedałem , bo dużo blingu było. Ale ostatnio mnie jakaś nostalgia łapie.

Znam ten ból. Ja chętnie wróciłbym do granatowej SMPc (tej bez fal).

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, tbn napisał(-a):

No właśnie mnie się kiedyś znudziła , to był mój pierwszy zegarek z wyższej półki. Sprzedałem , bo dużo blingu było. Ale ostatnio mnie jakaś nostalgia łapie. ;)

Powinna łapać, bo AT 2503.33 to jedna z najbardziej udanych Omeg. Kupiłem taką od kolegi z Forum w 2018 r. i ani myślę sprzedać.

Ze słowem „bling” zupełnie mi się ten model nie kojarzy, chyba że w zestawieniu z jakimś minimalistym, czarno-białym „bauhausem”. Tarcza w kolorze skorupki jajka i kobaltowe wskazówki to połączenie ponadczasowe i dyskretne; nie zwraca uwagi, dopóki na tarczę nie padnie światło. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ireo napisał(-a):

Powinna łapać, bo AT 2503.33 to jedna z najbardziej udanych Omeg. Kupiłem taką od kolegi z Forum w 2018 r. i ani myślę sprzedać.

Ze słowem „bling” zupełnie mi się ten model nie kojarzy, chyba że w zestawieniu z jakimś minimalistym, czarno-białym „bauhausem”. Tarcza w kolorze skorupki jajka i kobaltowe wskazówki to połączenie ponadczasowe i dyskretne; nie zwraca uwagi, dopóki na tarczę nie padnie światło. 

Pisałem o czarnej SMPc. Ogólnie ceramika bije po oczach, a tutaj jeszcze bransoleta bondowska dodaje. 

27 minut temu, tommly napisał(-a):

Znam ten ból. Ja chętnie wróciłbym do granatowej SMPc (tej bez fal).

Właśnie. Może granatowa to jest dobry pomysł. Zbliżają mi się wakacje i coś szukam. Chociaż Moon na nato  też daje radę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie. Może granatowa to jest dobry pomysł. Zbliżają mi się wakacje i coś szukam. Chociaż Moon na nato  też daje radę. 

Na wakacje można tak (mniej bling)
174fcfe782bf84bea0ea5b896a0a957d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo może bym poszukał czarnej 41mm z falami, może być dobry kompromis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pierwsza połowa dnia ze Speediem zanim założę coś eleganckiego   

d57e93ae-e1a6-4dd6-a205-71e6332c44dd.thumb.jpg.002e058fb5a8fffa8734e663cee47586.jpg

999cfee0-7907-4f45-8dbb-c38ce5a748bd.thumb.jpg.7c74a2a493f6f8d2bcb3cdda05110637.jpg
Pewnie IWC

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi