Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, meeehau napisał(-a):

20261002_102349.jpg

Mam określony priorytet zegarkowy, ale za każdym razem gdy go widzę u Ciebie to myślę sobie, że byłby to świetny kierunek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kingcrimson napisał(-a):

Mam określony priorytet zegarkowy, ale za każdym razem gdy go widzę u Ciebie to myślę sobie, że byłby to świetny kierunek.

Polecam. Bardzo wygodny i lekki zarówno na bransolecie jak i na gumie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj z kolegą się zamieniliśmy na cały dzionek. Bardzo wygodny zegarek i wielkość nawet nie odpycha.

af1c6b356f740838d67087ffec1f4dfa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Picy napisał(-a):

Dzisiaj z kolegą się zamieniliśmy na cały dzionek. Bardzo wygodny zegarek i wielkość nawet nie odpycha.

af1c6b356f740838d67087ffec1f4dfa.jpg

Nie rozumię jak zegarek z taką średnicą może być wygodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Zenk napisał(-a):

"Nie mierz innych swoją miarką". Z mojego doświadczenia Speedmastery pomimo niemałej grubości noszą się wygodnie, ma na to pewnie wpływ kształt koperty, krawędzi, ukształtowanie uszu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Zenk napisał(-a):

Może waga robi swoje. Nie noszę takich dużych zegarków a ten jest całkiem ok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, nav napisał(-a):

"Nie mierz innych swoją miarką". Z mojego doświadczenia Speedmastery pomimo niemałej grubości noszą się wygodnie, ma na to pewnie wpływ kształt koperty, krawędzi, ukształtowanie uszu.

Zostanę jednak przy swojej opinii. Z mojego doświadczenia z AT 41mm uważam, że nie był to wygodny zegarek (grubość, wystający ponad uszy dekiel, ostre wewnętrzne krawędzie uszu). Zresztą nadgarstki mamy różne. Cóż, chyba logo robi tylko tutaj robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty masz za traumę z tym zegarkiem. Kilka lat nosiłeś i nagle zacząłeś krucjatę, jaka to był męka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może być i jest. Może kiedyś Ci się uda, próbuj...

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, rmak napisał(-a):

Co Ty masz za traumę z tym zegarkiem. Kilka lat nosiłeś i nagle zacząłeś krucjatę, jaka to był męka.

Daj spokój z takimi tekstami. Ja tylko wraziłem swoją opinię jako użytkownik Omegi.

Poza tym ciekawe jest co byś powiedział w przypadku gdyby zamiast logo OMEGA było np. Delbana, Growana, Festina, itp.

Czy też podtrzymywał byś zdanie, że wszystko jest OK jeżeli chodzi o współczesne Omegi (grubość, lewitujące uszy, design, itd).

Nie ma idealnych zegarków. I Omega też takich nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Zenk napisał(-a):

Daj spokój z takimi tekstami. Ja tylko wraziłem swoją opinię jako użytkownik Omegi.

Poza tym ciekawe jest co byś powiedział w przypadku gdyby zamiast logo OMEGA było np. Delbana, Growana, Festina, itp.

Czy też podtrzymywał byś zdanie, że wszystko jest OK jeżeli chodzi o współczesne Omegi (grubość, lewitujące uszy, design, itd).

Ale miałeś kiedyś Moonwatcha na ręce? Bo od tego modelu zaczęła się rozmowa. To jest naprawdę wygodny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, rafi napisał(-a):

Ale miałeś kiedyś Moonwatcha na ręce? Bo od tego modelu zaczęła się rozmowa. To jest naprawdę wygodny zegarek.

Czy ja wiem, że aż tak wygodny...🤔

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Poczucie wygody to rzecz względna. Niby banał, ale niesie pewną prawde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rafi napisał(-a):

42mm czy ten "nowy" 38mm?

Z szafirem czy stalowym deklem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zegarkami na bransie jest jeszcze kwestia ustawienie bransolety pod siebie. Ja kiedyś narzekałem, że w nowym Moonie jest niewygodna. Przerzuciłem testowo jedno ogniwo z 6 na 12 i problem zniknął. Mogę chodzić cały dzień latem bez uczucia dyskomfortu czy latania zegarka po ręce, żeby było luźniej, bez korzystania z (kiepskiej) mikroregulacji.

Z innej beczki, trafiłem ostatnio na artykuł o Speedmasterze, który okazuje się także pierwszym zegarkiem na biegunie północnym. Wiedziałem, że Messner miał Speediego na jego przejściu przez Arktykę, ale nie wiedziałem, że Plaisted wcześniej też:

https://www.fratellowatches.com/speedy-tuesday-omega-speedmaster-plaisted-polar-expedition-1968/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Tak długo, jak porównujemy podobne do siebie zegarki (wymiary). 
Bo wiesz, bez trzymania się jakichś benchmarków, to najwygodniejszym moim zegarkiem jest vintydżowa Helvetia na cienkiej bransoletce.

3 godziny temu, Zenk napisał(-a):

42mm czy ten "nowy" 38mm?

Z szafirem czy stalowym deklem?

38 to nie Moonwatch. Ja akurat zarówno poprzednią jak i najnowszą ref. mierzyłem zawsze manualną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 x NEW  300tki 007 edition -

premiera on James Bond Day 5th october.

Niestety na bazie  60th anniv. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;]

IMG_20261004_101830-02.jpeg

👉📸 All Rights Reserved®                                                             Diver's🤿⌚holic                                       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 hours ago, Plumber said:

2 x NEW  300tki 007 edition -

premiera on James Bond Day 5th october.

Niestety na bazie  60th anniv. 

Ja na szczęście z Omegi mam już wszystko co potrzebowałem 💙

IMG_3800.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast chętnie coś dokupie do swojej AT z obecnego lub przyszłego katalogu Omegi.

IMG_20261004_164623321~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.10.2026 o 15:53, Zenk napisał(-a):

Nigdy nie pisałem, że Omegi są idealne. Jednak mi się podobają i dlatego jedną kupiłem. Grubość też mi nie przeszkadza. Natomiast nie rozumiem takiego zachowania jak Twoje, kiedy cała aktywność na grupie sprowadza się do krytykowania jakie to duże i niewygodne zegarki i jak ktoś może je nosić. Nie podoba się to nie kupujesz. Kupiłeś, ale się rozczarowałeś to sprzedajesz. Natomiast Ty opowiadasz jak to się kilka lat męczyłeś. Zmuszał Cię ktoś? I nie, nie chodzi o znaczek. Dobrze czuję się też z mniej znanym logo, ale jakość Omegi mi odpowiada.

20261004_165607.jpg

Edytowane przez rmak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi