Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

Oba fajne. Ale niekoniecznie w tych kolorach i takich ref. Lepiej SMPc, czarna czy niebieska nie ma znaczenia. default_smile.png ale za to AT 38mm i niebieska.
Tak czy inaczej z tych dwóch AT, bo bardziej uniwersalna.

P.S. miałem AT 41.5mm, mam DJ. AT jest o wiele ciekawszym zegarkiem z wieloma smaczkami. Ale DJ (z bólem serca muszę to napisać) jest po prostu o wiele wygodniejszy. Dlatego cały czas chodzi mi po głowie AT wersja 38mm default_smile.png jak będę miał okazję pomacać te nową 38mm to może wtedy się na nią skuszę.

Bartku mam jasną AT z niebieskimi indeksami na pasku, dlatego się waham czy „brać” drugą AT do kompletu. W zielonej plusem jest bransoleta, więc to spora różnica i na lato, jak znalazł (o ile wytrzyma).
300-ki nowe jakoś chyba mnie przestały kręcić, chociaż…nigdy nie mów nigdy. Te starsze SMPc faktycznie są wygodniejsze i do granatowej chętnie bym wrócił, ale ktoś mnie właśnie uprzedził i się jedną sprzedała, zanim zdążyłem napisać.
A DJ, tak jak mówisz jest mega wygodny.
No i masz Ci babo placek. Op

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Bartku mam jasną AT z niebieskimi indeksami na pasku, dlatego się waham czy „brać” drugą AT do kompletu. W zielonej plusem jest bransoleta, więc to spora różnica i na lato, jak znalazł (o ile wytrzyma).
300-ki nowe jakoś chyba mnie przestały kręcić, chociaż…nigdy nie mów nigdy. Te starsze MMOc faktycznie są wygodniejsze i do granatowej chętnie bym wrócił, ale ktoś mnie właśnie uprzedził i się jedną sprzedała, zanim zdążyłem napisać.
A DJ, tak jak mówisz jest mega wygodny.
No i masz Ci babo placek.
Tylko bransoleta w AT to żadne aj waj, ja nie byłem w stanie idealnie dobrać długości, a dodatkowo bardzo brakowało mi mikroregulacji. Jeśli myślisz o wymianie jednej AT na drugą tylko z powodu bransolety, to chyba ja bym poszukał na rynku jakiegoś zamiennika od forstnera czy innych do tej wersji która masz. Ta zielona AT dla mnie jest mało ciekawa, ale to oczywiście kwestia gustu.

P.S. może im

https://steelreef.com/blogs/upcoming-projects/omega-xtn

się w końcu uda wypuścić zapięcie do AT z mikroregulacją, to byłaby to jakaś fajna alternatywa zapięcia do oryginalnej bransolety.

P.S.2. Ten lonżin spirit zielony z innego wątku fajniejszy :) fajny na bransolecie i pasku z klamerka z mikroregulacją.

15 minut temu, alleck napisał(-a):

Tylko bransoleta w AT to żadne aj waj, ja nie byłem w stanie idealnie dobrać długości, a dodatkowo bardzo brakowało mi mikroregulacji. Jeśli myślisz o wymianie jednej AT na drugą tylko z powodu bransolety, to chyba ja bym poszukał na rynku jakiegoś zamiennika od forstnera czy innych do tej wersji która masz. Ta zielona AT dla mnie jest mało ciekawa, ale to oczywiście kwestia gustu.

P.S. może im

https://steelreef.com/blogs/upcoming-projects/omega-xtn

się w końcu uda wypuścić zapięcie do AT z mikroregulacją, to byłaby to jakaś fajna alternatywa zapięcia do oryginalnej bransolety.

P.S.2. Ten lonżin spirit zielony z innego wątku fajniejszy :) fajny na bransolecie i pasku z klamerka z mikroregulacją.

Jasna AT zostaje, jest zajebibi.

Nad Lonkiem mocno też się zastanawiam. Mierzyłem Conquesta, bardzo fajnie leży na nadgarstku, całkiem jak DJ. Zamówiłem Spirita chrono w Jubitomie, ale obiecali, że będzie za 2-3 dni, a minęły już grubo ponad 2 tygodnie i nie dotarł :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Jasna AT zostaje, jest zajebibi.
Nad Lonkiem mocno też się zastanawiam. Mierzyłem Conquesta, bardzo fajnie leży na nadgarstku, całkiem jak DJ. Zamówiłem Spirita chrono w Jubitomie, ale obiecali, że będzie za 2-3 dni, a minęły już grubo ponad 2 tygodnie i nie dotarł
Zamówiłem zielonego spirita 39mm na bransolecie chwilę po premierze, jakoś w sierpniu/wrześniu 2023 u Dolińskich. Wzięli nr telefonu, adres e-mail, do dzisiaj cisza, więc czym są te 2 tygodnie ;)
Na szczęście już się "odkochałem".

W dniu 12.02.2025 o 09:47, tbn napisał(-a):

To OEM dekiel od szafiru zamontowany na hesalicie? 

Nie, to aftermarket od Spiralwinder Watch Parts - polecam! :)  

vBI0I55.jpeg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

36 minut temu, SPS napisał(-a):

wieczorna zmiana ☺️

IMG_6164.thumb.jpeg.0d6a7b0ad1b26f7cb8c797dba04510b7.jpeg

Mocne światło ;)

2 godziny temu, SPS napisał(-a):

tak no wieczór, górne światło led w barwie cieplej w domu, trudno zrobić dobre zdjęcie 🫠 W świetle dziennym zdecydowanie lepiej 

IMG_6170.thumb.jpeg.b7f2b7cf6f27e70976f16212098d5fb8.jpeg

Na zdjęciach ta zieleń wygląda super, w realu mnie rozczarowała niestety.

Odświeżał ktoś z Was kopertę w serwisie na marynarskiej przy okazji serwisu? Solidnie to robią?
Moja jest w niezłym stanie ale lekkie odświeżenie jej nie zaszkodzi, pytanie czy można im zaufać

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka