Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, tts napisał(-a):

Jak dla mnie zegarek do zwrotu. 

Każdy jeden zegarek pod mikroskopem czy lupą coś paskudnego ukaże nie ma się co zrażać, czy ja wiem czy odrazu do zwrotu ?  Tym czymś mogliby spokojnie zająć się w autoryzowanym serwisie Omega 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ten pokazany powyżej Seamaster to nie niedociągnięcia a totalna porażka. Z pewnością bym go zwrócił i aż mi się nie chce wierzyć, że w takim stanie zegarek opuścił fabrykę. A jeśli tak, dla mnie to dyskwalifikujący defekt. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez PKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze drugi egzemplarz tegoż samego modelu

To nie do pomyślenia, jak dla mnie, taka tarcza jak u Heavyweight2712

20181204_184049_p.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Każdy jeden zegarek pod mikroskopem czy lupą coś paskudnego ukaże nie ma się co zrażać, czy ja wiem czy odrazu do zwrotu ?  Tym czymś mogliby spokojnie zająć się w autoryzowanym serwisie Omega 😉 

Tak wygląda tarcza w najnowszej Omedze, miałem już kilka i nigdy nawet w starszych referencjach nie było baboli.

IMG_20251129_103521.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tamta tarcza wygląda jak przerobiona przez raczkujące AI.

sów brak.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj to potrafią podnieść człowieka na duchu, co nie? 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, facecik napisał(-a):

Tutaj to potrafią podnieść człowieka na duchu, co nie? 🙃

Tak się składa, że kiepsko trafili bo psyche to ja mam za***iście twardą prędzej mi dadzą punkty karne i mnie zablokują na tym forum niż wjadą na ambicje 😉

Tak jak mówię nie jestem jedyny, na chrono przejrzałem kilka referencji i takie babole się pojawiały 🫣 przy najbliższej wizycie w omedze kiedy będę chciał dać zegarek do serwisu pokażę im to i z pewnością problem zlikwidują nie ma się co nakręcać ani panikować to są zegarki robione masowo bardziej na ilość niż na jakość ma prawo coś tutaj nie zagrać ale nie ma rzeczy nie do naprawienia zwłaszcza że nie jest to usterka mechaniczna a bardziej kosmetyczna także Panowie spokojnie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Tak się składa, że kiepsko trafili bo psyche to ja mam za***iście twardą prędzej mi dadzą punkty karne i mnie zablokują na tym forum niż wjadą na ambicje 😉

Ale tu nikt nie pisze nic złośliwie. Imo bez szans, żeby ta tarcza tak wyszła z fabryki. Tu raczej było jakieś czyszczenie przez rzeźnika… a dlaczego czyszczenie? No właśnie, może zalanie? 
jak kupiłeś od profa, to zwracaj. Chociaż wiadomo, że to nic przyjemnego i psuje fun z zakupu zegarka. A wiem to doskonale, bo też parę lat temu kupiłem na Chrono zegarek z babolem na tarczy. 
Serwis, jeśli Ci to ogarnie, to raczej tylko przez wymianę tarczy. Czyli będzie bolało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale tu nikt nie pisze nic złośliwie. Imo bez szans, żeby ta tarcza tak wyszła z fabryki. Tu raczej było jakieś czyszczenie przez rzeźnika… a dlaczego czyszczenie? No właśnie, może zalanie? 
jak kupiłeś od profa, to zwracaj. Chociaż wiadomo, że to nic przyjemnego i psuje fun z zakupu zegarka. A wiem to doskonale, bo też parę lat temu kupiłem na Chrono zegarek z babolem na tarczy. 
Serwis, jeśli Ci to ogarnie, to raczej tylko przez wymianę tarczy. Czyli będzie bolało. 

Dokładnie, nic dodać, nic ująć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minutes ago, Heavyweight2712 said:

Tak się składa, że kiepsko trafili bo psyche to ja mam za***iście twardą prędzej mi dadzą punkty karne i mnie zablokują na tym forum niż wjadą na ambicje

Bez przesady. Nie miałem takiego celu. Zwracam uwagę, że coś tu jest nie tak, np jak pisze @rafi zegarek miał już swoje przejscia. 

5 minutes ago, rafi said:

Pod warunkiem, że tylko o tarczę chodzi. Z drugiej strony jak tylko o tarczę, to dochodzi koszt pełnego serwisu i wymiany wskazówek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony może Kolega kupił w bardzo okazyjnej cenie i do tyrania… ale i tak wtedy poszedł bym do majstra, zobaczyć czy mechanizm nie nosi śladów zalania albo innej burzy piaskowej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, rafi napisał(-a):

Z drugiej strony może Kolega kupił w bardzo okazyjnej cenie i do tyrania… ale i tak wtedy poszedł bym do majstra, zobaczyć czy mechanizm nie nosi śladów zalania albo innej burzy piaskowej. 

Jakoś nie przywiązuje do niego większej uwagi i też wiem, że nie będzie ze mną na zawsze trochę z nim polatam potem go sobie sprzedam, a ten babol no cóż trafił się i nic z tym nie zrobię podczas normalnego noszenia nie widać tego, dopiero jak dam dobre zbliżenie telefonem to wtedy jak sami widzicie, zdjęcie wrzuciłem żeby każdy mógł zobaczyć co ta Omega wyprawia 🫣 kiedyś kupiłem ze strony producenta skórzany pasek z Omegi i też był babol bo jedna warstwa paska się odklejała było to minimalne ale nie do zaakceptowania, przepraszali mnie bardzo i zwrócili pieniądze, zawsze coś się trafi albo masz farta albo masz pecha 😊 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Jakoś nie przywiązuje do niego większej uwagi i też wiem, że nie będzie ze mną na zawsze trochę z nim polatam potem go sobie sprzedam, a ten babol no cóż trafił się i nic z tym nie zrobię podczas normalnego noszenia nie widać tego, dopiero jak dam dobre zbliżenie telefonem to wtedy jak sami widzicie, zdjęcie wrzuciłem żeby każdy mógł zobaczyć co ta Omega wyprawia 🫣 kiedyś kupiłem ze strony producenta skórzany pasek z Omegi i też był babol bo jedna warstwa paska się odklejała było to minimalne ale nie do zaakceptowania, przepraszali mnie bardzo i zwrócili pieniądze, zawsze coś się trafi albo masz farta albo masz pecha 😊 

Babole się zdarzają, ale jeszcze raz powtórzę: na 99,9% ten zegarek nie wyszedł tak z fabryki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, rafi napisał(-a):

Babole się zdarzają, ale jeszcze raz powtórzę: na 99,9% ten zegarek nie wyszedł tak z fabryki. 

+1 Też tak uważam. 
@Heavyweight2712, niestety zakup przez Chrono to czasem loteria. Jeśli masz jeszcze opcję, ja bym zwrócił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, rafi napisał(-a):

Możesz mieć rację ja 100% pewności nie mam i nie znam dokładnej historii zegarka powiem ci też, że nigdy w ten sposób do zegarka nie podchodziłem, że brałem go pod lupę 😊 także ten przypadek jest moim pierwszym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tommly napisał(-a):

Jeden z moich byłych egzemplarzy:

IMG_4422.jpg

Gdzie kupiony? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzie kupiony? 

Mariusz zdaje się, że przez takiego jednego kolegę forumowego, który lata z lupami po salonach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, tommly napisał(-a):

Mariusz zdaje się, że przez takiego jednego kolegę forumowego, który lata z lupami po salonach emoji12.png

Ile to było lat temu? Sześć, siedem?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Ile to było lat temu? Sześć, siedem?

18 albo 19 rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Widziałem. Dobre emoji1787.png

Piter chcemy zobaczyć Twoje oświadczenie majątkowe :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zegarek kupiłem na chrono24 ale pełny zestaw z 2019, wszystkie numery się zgadzają także o autentyczność jestem spokojny, przyglądałem się innym modelom o podobnej referencji i na zdjęciach były widoczne jakieś niedociągnięcia także nie jestem jedyny, jeśli zegarek jest na nadgarstku to wcale tego nie widać, nie będę sobie obrzydzał zakupu tymi niedociągnięciami trzeba się cieszyć

Ja jak koledzy, niedociągnięcia, które dyskwalifikują zakup u mnie. Pytanie czy jakbyś wysłał na płatny serwis Omegi, to by Ci wymienili tarczę ?

Rozumiem, że ciężko dostępny model i jesteś w stanie przymknąć oko, dlatego jeśli to akceptujesz, to niech cieszy jak najdłużej

Piter chcemy zobaczyć Twoje oświadczenie majątkowe  

Ja nie muszę składać. Z drugiej strony jaki to jest problem, żeby złożyć w oświadczeniu majątkowym informacje, że ma się zegarek Omega ? Przecież to nie jest majątek, politycy źle nie zarabiają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Rozumiem, że ciężko dostępny model i jesteś w stanie przymknąć oko, dlatego jeśli to akceptujesz, to niech cieszy jak najdłużej emoji6.pngemoji106.png
Ja nie muszę składać. Z drugiej strony jaki to jest problem, żeby złożyć w oświadczeniu majątkowym informacje, że ma się zegarek Omega ? Przecież to nie jest majątek, politycy źle nie zarabiają emoji849.png

A jak nie posiada zdolności finansowej? To co?

Napisałeś, że źle nie zarabiają. Pewne rzeczy może skorelować KAS np wydatki z dochodami. 

Problem się zacznie, jak to był prezent...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi