Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Zawsze mógłby zarabiać minimalną, więc nie jest źle. Na zegarek mógł odkładać 200 zł przez 10 lat i kupić używkę. Bez sensu polemika emoji6.png Pewnie lewe dochody, ale jaki problem zgłosić jeden zegarek, który mógł być od dawna w rodzinie, albo po prostu kupił za oszczędności ? Potem pali jana przed kamerą, że Omega, ale jednak nie Omega emoji23.png
Jeśli wie, że podróba, to ją KAS może dojechać emoji38.png

Drogi Piotrze, czy my w tym wątku nie zabrnęliśmy poza określone ramy?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Zmieniając temat, poniżej wczorajsza nowość ode mnie. Chwilę zwlekałem z zakupem, ale finalnie ogarnąłem temat! :D 

Plan jest taki, że zastąpi w kolekcji 300m na meshu,

IMG_3927.jpeg

Elegancko, gratuluje 👌🤝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Zmieniając temat, poniżej wczorajsza nowość ode mnie. Chwilę zwlekałem z zakupem, ale finalnie ogarnąłem temat! :D 

Plan jest taki, że zastąpi w kolekcji 300m na meshu,

IMG_3927.jpeg

Gratuluję!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Elegancko, gratuluje 👌🤝

5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Gratuluję!

Dzięki uprzejme! Głęboko wierzę, że to wyczerpie zainteresowanie zegarkami na dłuższy czas, bo ileż można... :D 

Jakby ktoś był zainteresowany obczajeniem odwróconej Pandy na żywo, to dowiedziałem się, że na dniach powinna być dostępna w Kruku we Wroclavii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie Szanowni, pytanie.

Muszę dołożyć ogniwko do bransolety w Moonwatchu, a tak się składa, że akurat w weekend będę w stolicy i chciałbym wejść do butiku.

Chciałbym Was poprosić o podzielenie się doświadczeniem, jak pracownicy reagują na taką prośbę? Oczywiście mówimy tu o zleceniu płatnej usługi, a nie próbie "wysępienia" jej.

Pytam, bo kiedyś zdarzyła mi się sytuacja, że w jednej z sieciówek proszono mnie o wylegitymowanie się dowodem zakupu, żeby wykonać taką usługę, mimo że wyraźnie podkreślałem, że chcę za nią zapłacić.

Dzięki uprzejme!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Butik ma bardzo dobrą obsługę, zawsze jak coś załatwiałem byli bardzo pomocni i nie robili żadnych problemów. Jeśli mają na stanie to zrobisz od ręki, ale dobrze by było zadzwonić i się upewnić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Panowie Szanowni, pytanie.

Muszę dołożyć ogniwko do bransolety w Moonwatchu, a tak się składa, że akurat w weekend będę w stolicy i chciałbym wejść do butiku.

Chciałbym Was poprosić o podzielenie się doświadczeniem, jak pracownicy reagują na taką prośbę? Oczywiście mówimy tu o zleceniu płatnej usługi, a nie próbie "wysępienia" jej.

Pytam, bo kiedyś zdarzyła mi się sytuacja, że w jednej z sieciówek proszono mnie o wylegitymowanie się dowodem zakupu, żeby wykonać taką usługę, mimo że wyraźnie podkreślałem, że chcę za nią zapłacić.

Dzięki uprzejme!

Butik posiada zaplecze quick service zatem jest to ich standardowa usługa, nie musisz mieć żadnych kwitów.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.01.2026 o 09:22, lysolek007 napisał(-a):

;]

IMG_20260118_101601-01.jpeg

Gościu na leżaku obok ma taką samą - tylko czarną. W hotelu dużo starych (nawet dla 58-latka 😉) Francuzów - jedno Reverso, dwa Royal Oaki i kilka Datejustów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest juz sprostowanie- zegarek Andrzeja to Atlantic Classic Sapphire49711325dbd9d9d1e06ffd3b38392ec2.jpg&key=c681003da1d1ddfe88bf9f39b898b7b5c398e3c8d826aba7f7ad98ab15df3c34
... no i nienajnowsza referencja a materiał paska, to skaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Johnny15 napisał(-a):

Jest juz sprostowanie- zegarek Andrzeja to Atlantic Classic Sapphire49711325dbd9d9d1e06ffd3b38392ec2.jpg

To jest kwarcowa podróba Moonwatcha 🙂

Pięknie to widać na jakimś starym nagraniu wywiadu z panem politykiem (po 22 minucie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

To jest kwarcowa podróba Moonwatcha 🙂

Pięknie to widać na jakimś starym nagraniu wywiadu z panem politykiem (po 22 minucie).

Właśnie to skończyłem oglądać, tak zgadza się to jest kwarcowa omega wszystko widać na nagraniu :D no i Patek wiadomo tez jakaś podróba wszystko ładnie wyjaśnione  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi przypomina sytuację kiedy opłaceni jutuberzy wyjaśniali co A.Duda miał na myśli wymawiając wiekopomne 'a friend in need is a friend in dick'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem ten wywiad z panem Szejną i najpierw się uśmiałem z głupoty i nieporadności zaplątanego we własne kłamstwa człowieczka, a potem niestety miałem refleksję, że to jedna z osób kierujących tym krajem. Potem jeszcze przypomniałem sobie Prezesa z zegarkiem założonym na nadgarstku do góry nogami oraz parę innych historii z ostatnich kilku(nastu) lat i refleksja była jaszcze smutniejsza. Ten  poziom kultury i uczciwości to niestety cechy charakteryzujące dużą część "klasy politycznej" niezależnie od partyjnej przynależności.

Tak się zastanawiam, co kieruje radcą prawnym, byłym europosłem, byłym wiceministrem, posłem i dzierżycielem (obecnie lub w przeszłości) jeszcze kilkunastu poważnie brzmiących funkcji, żeby nosić ordynarną, kwarcową podróbę takiego zegarka. Przecież każdy pierwszy lepszy zegarkowy entuzjasta po kilku sekundach obserwacji zwróci uwagę na skaczący w Moonwatchu sekundnik.

Trudno mi uwierzyć, że nie stać go na oryginał. Choćby na kilkunastoletnią używkę. Widać tu taki toksyczny, wewnętrzny przymus połączenia z jednej strony prestiżu a z drugiej strony sknerstwa. Bo po co wydawać kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych jak można kilkaset. Zero rozsądku i instynktu samozachowawczego, który powinien chyba charakteryzować rasowego polityka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Obejrzałem ten wywiad z panem Szejną i najpierw się uśmiałem z głupoty i nieporadności zaplątanego we własne kłamstwa człowieczka, a potem niestety miałem refleksję, że to jedna z osób kierujących tym krajem. Potem jeszcze przypomniałem sobie Prezesa z zegarkiem założonym na nadgarstku do góry nogami oraz parę innych historii z ostatnich kilku(nastu) lat i refleksja była jaszcze smutniejsza. Ten  poziom kultury i uczciwości to niestety cechy charakteryzujące dużą część "klasy politycznej" niezależnie od partyjnej przynależności.

Tak się zastanawiam, co kieruje radcą prawnym, byłym europosłem, byłym wiceministrem, posłem i dzierżycielem (obecnie lub w przeszłości) jeszcze kilkunastu poważnie brzmiących funkcji, żeby nosić ordynarną, kwarcową podróbę takiego zegarka. Przecież każdy pierwszy lepszy zegarkowy entuzjasta po kilku sekundach obserwacji zwróci uwagę na skaczący w Moonwatchu sekundnik.

Trudno mi uwierzyć, że nie stać go na oryginał. Choćby na kilkunastoletnią używkę. Widać tu taki toksyczny, wewnętrzny przymus połączenia z jednej strony prestiżu a z drugiej strony sknerstwa. Bo po co wydawać kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych jak można kilkaset. Zero rozsądku i instynktu samozachowawczego, który powinien chyba charakteryzować rasowego polityka

Nie widziałem cytowanego wideo, więc zakładam że ma ową podróbę an nie oryginał, ale myślę że p. Szejna zachował się dokładnie odwrotnie niż piszesz. Tj. znając to że ludzie by go zjedli, kupił sobie zegarek który pozwoli mu spokojnie trwać w polityce. Casus Nowaka wiele polityków nauczył. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, beniowski napisał(-a):

Nie widziałem cytowanego wideo, więc zakładam że ma ową podróbę an nie oryginał, ale myślę że p. Szejna zachował się dokładnie odwrotnie niż piszesz. Tj. znając to że ludzie by go zjedli, kupił sobie zegarek który pozwoli mu spokojnie trwać w polityce. Casus Nowaka wiele polityków nauczył. 

Link do wideo jest kilka postów wyżej. Jest tam i krótki wywiad. Sam wywiad można łatwo wygooglać, bo to już zrobił się temat ogólnokrajowy. W sumie warto, bo materiał źródłowy jest króciutki i humorystyczny.

Natomiast na temat motywacji polityka, to tym razem, wyjątkowo, trudno mi zgodzić się z Twoją teorią. Jeżeli nie chciał, żeby go "ludzie zjedli" po casusie Nowaka to miał inne opcje niż noszenie podróbki.

Mógł kupić coś innego, tańszego. Na przykład Bulova Lunar Pilot - dość podobny do Moonwatcha, albo pierwszy lepszy Tissot, Certina, Atlantic. Mógł też nosić swojskie Błonie jak chyba zrobił w kampanii Nawrocki. Jest sporo możliwości za nieszokujące społeczeństwo sumy i bez konieczności ujmowania w oświadczeniu majątkowym.

Mógł też kupić podróbkę Moonwatcha, tylko taką bez znaczka firmowego Omegi. Pierwsze lepsze Pagani Design, Watchdive, Steeldive, San Martin czy kto tam jeszcze na Ali świadczy takie usługi. Nie ma znaku towarowego Omegi - nie ma problemu.

Poza tym pan Szejna jest też radcą prawnym po ukończonej aplikacji. Temat niezgodności z prawem podróbek nie powinien mu być obcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Link do wideo jest kilka postów wyżej. Jest tam i krótki wywiad. Sam wywiad można łatwo wygooglać, bo to już zrobił się temat ogólnokrajowy. W sumie warto, bo materiał źródłowy jest króciutki i humorystyczny.

Natomiast na temat motywacji polityka, to tym razem, wyjątkowo, trudno mi zgodzić się z Twoją teorią. Jeżeli nie chciał, żeby go "ludzie zjedli" po casusie Nowaka to miał inne opcje niż noszenie podróbki.

Mógł kupić coś innego, tańszego. Na przykład Bulova Lunar Pilot - dość podobny do Moonwatcha, albo pierwszy lepszy Tissot, Certina, Atlantic. Mógł też nosić swojskie Błonie jak chyba zrobił w kampanii Nawrocki. Jest sporo możliwości za nieszokujące społeczeństwo sumy i bez konieczności ujmowania w oświadczeniu majątkowym.

Mógł też kupić podróbkę Moonwatcha, tylko taką bez znaczka firmowego Omegi. Pierwsze lepsze Pagani Design, Watchdive, Steeldive, San Martin czy kto tam jeszcze na Ali świadczy takie usługi. Nie ma znaku towarowego Omegi - nie ma problemu.

Poza tym pan Szejna jest też radcą prawnym po ukończonej aplikacji. Temat niezgodności z prawem podróbek nie powinien mu być obcy.

Nie wymagajmy od niego za dużo w kwestii zegarków. Pewnie tam gdzie chciał (prywatnie), to się chwalił że ma oryginalną Omegę. A jak szambo  wybiło, to zawsze może powiedzieć że to “nie jest Omega” i że nie wydaje pieniędzy na drogie zegarki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fake watches are for fake People. 
Waldek, zgadzam się w pełni z Robertem. Od zarania forum słusznie walczymy tu z podróbami. Nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy w ramach wyjątku przedstawiać zachowania Pana Ministra jako szczególnie roztropnego, bagatelizując sytuację w tym wyjątkowym przypadku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi