Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mowa o Moonsphace to nawet na moim skropnym 15,5 cm leży idealnie.

Przymierzyć na chwilę to nie to samo co ponosić dłużej, mnie się na początku zdawało że PO jest w sam raz a po kilku dniach zaczęła mnie drażnić. Na początku jest zachwyt i nic nie przeszkadza, dopiero po pewnym czasie okazuje się że jednak nie wszystko można zaakceptować - i bazarek ( albo rozwód ) ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o pomoc,mysle o zakupie zegarka kieszonkowego vintage wykonanego ze srebra,ma byc w idealnym stanie,ma nakrecac sie recznie czyli koronka a nie kluczykiem,oznaczenia cyfrowe i miec wymiary miedzy 53mm-58mm,cena dopuszczalna do 10000zl,biore pod uwage takie firmy jak OMEGA,LONGINES,ZENITH,DOXA,WALTHAM,HAMILTON moze ktos w tej cenie doradzi jakas inna firme?najbardziej mi zalezy na niezawodnosci pracy zegarka kieszonkowego dlatego prosze o pomoc a nie wiem ktore maja lepsze mechanizmy.

Na co mam zrocic uwage? to znaczy jakie mechanizmy( nazwy ) i w jakich tu wymienionych firmach sa lepsze i bardziej niezawodne,czym sie kierowac przy zakupie,ze zostal np. przeprowadzony serwis? itd prosze o porade,znalazlem OMEGE wyglada ze jest w idealnym jak na vintage stanie,czy koledzy znajacy sie moga ocenic czy mechanizm w nim jest dobry i jest z tych  lepszych, czy to jest prawdziwa Omega i jak to rozpoznac,czy  w Omedze stosowane byly lepsze i bardziej niezawodne w tym okresie mechanizmy,jak wyglada cenowo i ile warto zaplacic maksymalnie?

tutaj ta licytowana OMEGA

http://www.ebay.co.u...DAAAOSw44BYl2c5

Cena dopuszczalna zegarka kieszonkowego o ktorym pisze do 1000zl (jedno zero dopisalem za duzo) przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzyć na chwilę to nie to samo co ponosić dłużej, mnie się na początku zdawało że PO jest w sam raz a po kilku dniach zaczęła mnie drażnić. Na początku jest zachwyt i nic nie przeszkadza, dopiero po pewnym czasie okazuje się że jednak nie wszystko można zaakceptować - i bazarek ( albo rozwód ) ;)  

Tu masz rację, przy dłuższym użytkowaniu wychodzi czy jest idealnie. Ale pierwsze uczucie było pozytywne jak dla mnie. A mnie PO już drażniła jaką ją założyłem w salonie, i wiem że to już zegarek nie dla mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przymierzylem PO 43,5 po raz któryś tam i to nie zegarek dla mnie. Podoba mi się na wystawie ale jej proporcje na nadgarstku moim są do bani. Ona jest większa niż ten moon z fazami księżyca pomimo, ze ma 1mm mniej średnicy. Uszy nowej PO są zbyt potężne i źle moim zdaniem wyprofilowane. Za to 39mm dla mnie idealne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy. Po latach gonienia króliczka i obserwowania tego wątku jedynie biernie... mogę szczęśliwie do Was dołączyć :) Męczę już w niejednym wątku i obiecuję się uspokoić :) Niemniej jednak...

Omega_Speedmaster_Professional_Moonwatch

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest słuszna koncepcja Janku...

post-31778-0-42349500-1486835300_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Janek, super klasyk, nie nudzi się!

Ja dziś obfociłem kolegi:

GKPgBnm.jpg

NakJlin.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy. Po latach gonienia króliczka i obserwowania tego wątku jedynie biernie... mogę szczęśliwie do Was dołączyć :) Męczę już w niejednym wątku i obiecuję się uspokoić :) Niemniej jednak...

Dobrze dobrany pasek - to dobry sposób żeby " oklepany" zegarek się za szybko nie znudził ;-) Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :)

Mam jeszcze laickie pytanie związane z tym mechanizmem. Czy jeśli uruchomiłem stoper i zatrzymałem wskazówkę po np. 20 sekundach, ale nie wyzerowałem jej, to może pozostać w tej pozycji bez szkody dla mechanizmu? Czy może "czeka" on w tej pozycji na wyzerowanie i nie jest to jego naturalny stan? Pewnie to pytanie z tych niezbyt mądrych, ale byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś obfociłem kolegi:

Filip, z czego ten pasek bo fajny jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze laickie pytanie związane z tym mechanizmem. Czy jeśli uruchomiłem stoper i zatrzymałem wskazówkę po np. 20 sekundach, ale nie wyzerowałem jej, to może pozostać w tej pozycji bez szkody dla mechanizmu? Czy może "czeka" on w tej pozycji na wyzerowanie i nie jest to jego naturalny stan? Pewnie to pytanie z tych niezbyt mądrych, ale byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.

Może tak byc ustawiony przez 1000 lat bez uszczerbku dla mechanizmu- bez obaw. Świetny ten model jest - gratulacje. Ja po noszeniu na pasku jakos doszedłem do wniosku ze bransoleta od tego modelu jest chyba najlepszym rozwiązaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W brązie też jej dobrze! :P

post-22413-0-92844000-1486843508_thumb.jpg

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jemu jest we wszystkim dobrze, nawet na nato.

post-57210-0-64965600-1486845700.jpg

Edytowane przez zasadas

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak byc ustawiony przez 1000 lat bez uszczerbku dla mechanizmu- bez obaw. Świetny ten model jest - gratulacje. Ja po noszeniu na pasku jakos doszedłem do wniosku ze bransoleta od tego modelu jest chyba najlepszym rozwiązaniem

To prawda Paweł, lubię Moona na paskach (szczególnie Filipa) ale bransoleta jest bardzo dobra i spójna z zegarem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziś trafiłem takie damskie cudo

78ef94767ec16226342d4d938a87f1c4.jpgbac5bca1f120e742b4bcbc173b664208.jpg71fc05d0b260b637fa4bce801d07f6c1.jpg

Pytanko

Kogo polecicie do renowacji i naprawy ?

Może jakiś spec z Wrocławia ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze i drogo to będzie u Dolinskich. Na przeciw PKSu jest tez zegarmistrz i ja tam robiłem renowacje dwóch zegarków i było dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie używasz stopera to ta wskazówka może posłużyć do wskazywania daty ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś o tym słyszałem, że niektórzy tak robią, ale to dla mnie marny półśrodek ;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co jest tym mądrym, wiernym psem?

Dla mnie to taki Mercedes W123 "beczka" ale z silnikiem CDI, ABS, navi, poduszkami itp. Czyli nowoczesna wersja nieśmiertelnego klasyka.

post-1617-0-06531500-1486975526_thumb.jpg

Edytowane przez meXy

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to taki Mercedes W123 "beczka" ale z silnikiem CDI, ABS, navi, poduszkami itp. Czyli nowoczesna wersja nieśmiertelnego klasyka.

Świetne porównanie! Dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I u mnie dziś ceramika na nadgarstku;)

post-51540-0-13950200-1486980732_thumb.jpeg

Edytowane przez dawcaR6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi