lobuz1 3 #4551 Napisano 15 Lutego 2014 (edytowane) @Dar Jasne w wolnej chwili cykne pare fotek i dam do galerii @lobuz1 Ten poprzedni UG co Ci sprzedalem troche mnie wnerwial turecka data a ja strasznie do takich pier**l przywiazuje uwage. Pozniej troche mi bylo szkoda, ze go sprzedalem bo to jednak kawal fajnego zegara a nie czesto trafia sie ten model. A tu mi sie taka okazja trafila z data w ludzkim jezyku i co wiecej model w zlocie podoba mi sie o wiele bardziej niz ten w stali. Kapitalna gra swiatla i nie chodzi o to, ze sie ten zegarek swieci jak psu jajka na wiosne tylko to, ze refleksy swietlne pieknie smigaja po koparcie, tarczy zalamuja na szkielku - stal tutaj niema zadanych szans. Od tego UG zaczynam inaczej patrzec na zegarki pozlacane.Jeszcze raz gratuluję. Dla mnie kalendarz w "innym" języku to zaleta i dodatkowy smaczek Ostatnio coraz częściej występuje ten model w zatoce. Tutaj aukcja, którą zakończyłem i później zrezygnowałem: http://www.ebay.com/itm/370997293800?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 jest jeszcze jeden do wzięcia. Kupujcie UG! http://www.ebay.com/itm/New-Universal-Geneve-Mens-Gold-Plate-Automatic-Polerouter-Watch-NOS-/370997308668?pt=Wristwatches&hash=item566129acfc Edytowane 15 Lutego 2014 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4552 Napisano 15 Lutego 2014 Eh... Żałuję wielu zegarków, których licytowanie odpuściłem, ale tego UG na kamertonie, który poszedł na alle chyba za 300 zeta najbardziej... Świetne zegarki robili. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #4553 Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) Jeszcze raz gratuluję. Dla mnie kalendarz w "innym" języku to zaleta i dodatkowy smaczek Ostatnio coraz częściej występuje ten model w zatoce. Tutaj aukcja, którą zakończyłem i później zrezygnowałem: http://www.ebay.com/itm/370997293800?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 jest jeszcze jeden do wzięcia. Kupujcie UG! http://www.ebay.com/itm/New-Universal-Geneve-Mens-Gold-Plate-Automatic-Polerouter-Watch-NOS-/370997308668?pt=Wristwatches&hash=item566129acfc Popieram.Ten UG jest rewelacyjny i nie sugerujcie sie zdjeciami bo na nich faktycznie wyglada slabo, mdlo. W realu szczena opada.Dziwi mnie ze koles chcial Cie naciac u mnie wygladalo to wrecz wzorowo. Edytowane 16 Lutego 2014 przez gniewko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4554 Napisano 16 Lutego 2014 Może nie ta półka co poprzednicy, ale dzięki różnorodności możemy mówić o półach . Kolejna Delbana do zbiorku. Koperta jest dość sfatygowana, ale na razie zostaje w swoim oryginalnym stanie. Bidynator jest natomiast bardzo ładny. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4555 Napisano 16 Lutego 2014 I jeszcze kilka zdjęć. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #4556 Napisano 16 Lutego 2014 Piękna tarcza-gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #4557 Napisano 16 Lutego 2014 Śliczności tu pokazujecie, i UG i Delbany są super. lobuz, załóż jakiś wątek o UG, sam jestem cichym wielbicielem tej marki, mam nawet kilka sztuk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wytrych 7 #4558 Napisano 16 Lutego 2014 Po waszych wspanialosciach budzetowka z okolic stanu wojennego. Zwracam uwage na design z epoki (kalkulator) ktory niczemu nie sluzy :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #4559 Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) Śliczności tu pokazujecie, i UG i Delbany są super. lobuz, załóż jakiś wątek o UG, sam jestem cichym wielbicielem tej marki, mam nawet kilka sztuk.Fajnie, że się ujawniłeś. Przed chwilą kupiłem kolejny Jak się uporam z remontem to założę temat dotyczący moich Universali. Pozdrowienia Edytowane 16 Lutego 2014 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4560 Napisano 16 Lutego 2014 Gratuluje Delbanki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #4561 Napisano 16 Lutego 2014 Fajnie, że się ujawniłeś. Przed chwilą kupiłem kolejny Jak się uporam z remontem to założę temat dotyczący moich Universali. PozdrowieniaKolega Zbyszke od zawsze był przodownikiem jeśli chodzi o UG, kiedyś nawet co nieco pokazywał.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/37299-pozlacany-cien-universal-geneve-gilt-shadow/?hl=universal 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #4562 Napisano 17 Lutego 2014 Pierwszy sprawny gazomierz w kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4563 Napisano 17 Lutego 2014 (edytowane) Jak to dobrze zakręcić się koło gazowników zawsze jakiś licznik znajdą na "zamiankę" A ten, to chyba po kapitalce z atestem do podłączenia zapalniczki wraz z butlą propanu. Tylko śrubunków nie widać. Jak nówka sztuka z depozytu na Okęciu, musi wygrałeś jakiś bagaż? Edytowane 21 Lutego 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4564 Napisano 17 Lutego 2014 Pierwszy sprawny gazomierz w kolekcji To ten co na Allegro teraz wisiał? Fajny.Jeśli to ten sam, to gościu jeszcze sprzedawał fajnego Ricoha i baaardzo zacnego Basisa na Bettlachu 17-kamykowym. Odpuściłem, bo namierzałem się na Luciena Piccarda hi-beata, który poszedł dziś cholernie tanio, ale sprytnym nie ustawiłem snajpera, wyszedłem z pokoju do pokoju z pracy i zapomniałem o aukcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #4565 Napisano 17 Lutego 2014 Powiem szczerze, że nawet nie pamiętam skąd go mam Zegarek leżał ze 2 miesiące u zegarmistrza. Podejrzewam, że jeszcze w tamtym roku kupiłem jakieś rupiecie i w tym złomie był ten Lucerne. A tak z ciekawości to ten z Allegro to za dużo poszedł? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4566 Napisano 17 Lutego 2014 Gazomierz tuż przed końcem aukcji stał za 110-120 zeta, o ile pamiętam. Nie wiem czemu, ale nie mogę znaleźć aukcji w obserwowanych/zakonczonych... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #4567 Napisano 17 Lutego 2014 Tu też się pochwalę... Conquistador z 79' z oryginalnym pudełkiem i dokumentami, nawet zawieszka jest... czeka go małe SPA...kolejny komplet upolowany Zakupiony 35 lat temu w moim rodzinnym mieście, Katowicach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4568 Napisano 17 Lutego 2014 Gratulacje, a może by tak zobaczyć mechanizm. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #4569 Napisano 17 Lutego 2014 Dzięki wielkie za podwójne gratulacje ... Jak najbardziej, w wolnej chwili odkręcę i wrzucę fotki...zegarek dziś do mnie dotarł, zdjęcia na szybko robiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #4570 Napisano 17 Lutego 2014 Cymka super bardzo lubie takie kompleciki. A ten jeszcze z ziemi Polskiej co tylko dodaje uroku.Graty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4571 Napisano 17 Lutego 2014 Tia......ta cyma Caliber cyma Pikna Panie, pikna!I w dodatku za Gierka kupiona. a mówią, że tak było źle. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #4572 Napisano 17 Lutego 2014 Dzięki wielkie Panowie ! ...Zegarek skromny w stosunku do wielu ostatnio tu pokazywanych...ale w komplecie sprawia wspaniałe wrażenie, a i sam w sobie prezentuje się bardzo ładnie na nadgarstku...wymaga czyszczenia i przeglądu ale jest w bardzo dobrym stanie i ma wszytkie elementy oryginalne ! To jest to, co tygrysy lubią najbardziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4573 Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Ładne sztuki pokazaliście, Panowie, ale coś przycichł temat.To ja się pochwalę - co mi tam Właściwie to nie ma czym, bo to taki budżetowy zakup, ale jak tylko go zobaczyłem na znanym portalu, to od razu wiedziałem, że będzie mój. Po prostu do mnie zagadał, no i jest.Taki krab Marvina z lat chyba jeszcze 40-tych na 565.Ma kropeczki na tarczy, trochę przytarty chrom, szkiełko do zmiany na niższe i w ogóle trochę spa mu się należy.Za to serce - jak dzwon. I jaki antyszok Mała rzecz, a cieszy: Edytowane 20 Lutego 2014 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4574 Napisano 20 Lutego 2014 Szokujący rzeczywiście ten antyszok , ale stan całkiem przyzwoity, można by nawet rzec, że mechanizm jak nówka. Tarcza natomiast ma niepowtarzalny układ malowanych indeksów godzinowych. Ogólnie gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4575 Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Szokujący rzeczywiście ten antyszok , ale stan całkiem przyzwoity, można by nawet rzec, że mechanizm jak nówka. Tarcza natomiast ma niepowtarzalny układ malowanych indeksów godzinowych. Ogólnie gratulacje. Dzięki, Staszku Mogę tylko powiedzieć, że moje kulawe zdjęcia robią mu dużą krzywdę. W rzeczywistości to taki prawdziwy vintage w bardzo dobrym stanie. Nie picowany, nie odnawiany, noszący ślady używania, ale te ślady raczej podkreślają autentyczność i dodają mu uroku, niż szpecą.W wolnej chwili dobiorę mu niższe szkiełko i może znajdę bardziej odpowiednią koronkę, chociaż z tą nie ma tragedii.A mechanizm pokazałem mojemu serdecznemu koledze (nie-zegarkowy, ale moje nabytki ogląda) - nie chciał uwierzyć, że to zawodnik po 60-tce Edytowane 20 Lutego 2014 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach