Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Płodna marka, płodna... Chrono Conquesta Radek już wrzucał w jednej wersji kolorystycznej, reszty jeszcze nie było. 

Te Hydroconquesty GMT zapowiadają się ciekawie.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z małą sekundą piękny, ale co z tego jak rozmiar nienoszalny;/

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Ten z małą sekundą piękny, ale co z tego jak rozmiar nienoszalny;/

Czemu? Ile to ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam, że max 40mm.
Mnie się Conquesty chrono podobają, wreszcie fajne chrono bez datownika, ale ten to dopiero będzie nienoszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, just_nobody07 napisał(-a):

Czemu? Ile to ma?

Zakładam, że 40mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego o 40mm mówicie nienoszalny jak to jest prawie, że mój max :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego, że jest to dla mnie za duży zegarek jak na model w założeniu elegancki, a dodatkowo potęguje to bardzo duże szkło/cienki bezel. 

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pardon, myślałem o Hydroconquescie GMT :)!
Tutaj apropo eleganckiego zegarka 100% zgody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pierwsze wrażenie - Hydroconquest bez wyeksponowanej "12" w indeksie traci trochę swój charakter. Typowe indeksy upodabniają go do peletonu diverów wielu marek, tu tylko zmieniono układ okręgów i kresek. Do tego osłony koronki też jakieś takie zbyt subtelne. I po co mieszać divera z GMT? Wersja chrono, którą pewnie za rok pokażą, wyjdzie paskudniejsza niż Tudory...

Conquest Heritage, mój naj naj naj, bez daty jest fajny, ale też jakiś taki duży się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oglądałem dzisiaj zielonego Conquesta w Kruku w GalMoku. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony całością. Świetnie wykończony i bardzo wygodny zegar. Subiektywnie patrząc to Longines z tym modelem skoczył poziom wyżej. Zwłaszcza bransoleta zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Lekka, dobrze wykończona, ładnie opinała dłoń. Niestety mieli tylko zielony.

Dobrze wiedzieć, że już je u nas mają. Dzięki.
Cena na metce 10k?

Jaki masz nadgarstek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, rafi napisał(-a):

Dobrze wiedzieć, że już je u nas mają. Dzięki.
Cena na metce 10k?

Jaki masz nadgarstek?

Z tego wszystkiego nie zapytałem :)  Pewnie tak.

Swoją drogą patrzę na strony sklepów i powoli pojawiają się nowości:

https://www.longines.com/pl/p/watch-longines-spirit-l3-802-4-93-6 Longines Spirit Zulu 39mm

https://www.zegarki.zgora.pl/nowosci/Longines/ - Nowe Conquesty i Conquesty Chrono

Nie zsynchronizowane pomiędzy sklepami, widać dodają pojedynczo.

Nadgarstek 17-17,5. Duży ale nie wystaje za obrys. Bransoleta ładnie opada i opinia rękę (nie jak w Spiricie).

Edytowane przez jakubjj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jakubjj napisał(-a):

Oglądałem dzisiaj zielonego Conquesta w Kruku w GalMoku. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony całością. Świetnie wykończony i bardzo wygodny zegar. Subiektywnie patrząc to Longines z tym modelem skoczył poziom wyżej. Zwłaszcza bransoleta zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Lekka, dobrze wykończona, ładnie opinała dłoń. Niestety mieli tylko zielony.

IMG_7854.jpeg

Cholera, niestety tak jak myślałem podoba mi się 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cholera, niestety tak jak myślałem podoba mi się 

Ja się jeszcze pocieszam, że może być za duży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, jakubjj napisał(-a):

IMG_7854.jpeg

Dzięki za info i fotkę👍. Wypada się cieszyć, że nowy Conquest prezentuje się dobrze. Zapytam jeszcze jak zapięcie, bo z poprzednimi było zdaje się średnio. 

Mnie bardziej podoba się niebieski lub czarny, ale na zdjęciu zielony też się nieźle prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.05.2023 o 17:57, piku napisał(-a):

Dzięki za info i fotkę👍. Wypada się cieszyć, że nowy Conquest prezentuje się dobrze. Zapytam jeszcze jak zapięcie, bo z poprzednimi było zdaje się średnio. 

Mnie bardziej podoba się niebieski lub czarny, ale na zdjęciu zielony też się nieźle prezentuje.

Szczerze mówiąc skupiłem się na tarczy i bransolecie. Z tego co widziałem to zapięcie to motylek. Było porządnie zabezpieczone i wyglądało ok.

Tez czekam na niebieskiego :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś coś słyszał czy będzie wersja na kauczuku?
Zdjęcie z mojego ulubionego sklepu z zegarkami z okolic polsko-niemieckiej granicy :P0601706563135cff1dc04dbef1b6a2fb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.05.2023 o 11:49, Mirosuaw napisał(-a):

Mnie się Conquesty chrono podobają, wreszcie fajne chrono bez datownika, ale ten to dopiero będzie nienoszalny.

Ja tam conquestów nie lubię, ale za to zachwyciła mnie prawidłowa forma zaimka na początku zdania.

Rzadkość na tym forum, na każdym zresztą. Widać, że Kolega Mirosuaw dobrą szkołę skończył.

(Idę, zanim założą mi szlaban za "pisanie nie na temat".)

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To i ja wrzucę zdjęcia z przymiarki nowego Conquesta. Najbardziej w tym zegarku zaskoczyła mnie bransoleta. Jest bardzo delikatna i cienka. Mamy tu wrażenie lekkości. Wrażenie to było dodatkowo spotęgowane tym, że przed nim mierzyłem Spirita. Sam zegarek wg mnie nabrał przez to mocno biżuteryjnego charakteru. Motylkowe zapięcie nie zrobiło na mnie dobrego wrażenia. Cena z metki to równe 10k.
IMG_20230526_203622359.thumb.jpg.b5b288477b55c381838df884742e5173.jpg
IMG_20230526_203614993.thumb.jpg.df9673a6778202a844d1e9927149d6ca.jpg

Z tą bransoletą spoko, w zestawieniu ze szlifem słonecznym i polerowanymi elementami koperty wyjdzie z niego fajny, lekko biżuteryjny EDC. Tylko pewnie dopiero, jak dadzą go w nieco mniejszej kopercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi