OmegaDeVille 59 #451 Napisano 8 Czerwca 2014 Piękny! Tylko daj go na pasek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5164 #452 Napisano 8 Czerwca 2014 Cisza przed burzą, pasek na pewno, a w środku? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #453 Napisano 8 Czerwca 2014 cisza jakaś taka..... ..............mistrzostwo świata...............można na Nato? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 378 #454 Napisano 8 Czerwca 2014 Wiedziałem ,że czymś przydzwonisz. Dawaj serducho!!! Coś mi jednak mówi ,że to jeszcze nie ten kroliczek .Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #455 Napisano 8 Czerwca 2014 ..............mistrzostwo świata...............można na Nato? nienawidze nato...strasznie podnosza zegarek.. 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #456 Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) nienawidze nato...strasznie podnosza zegarek.. Dokładnie, dlatego polecam "mój" system półnato. Jedyna wada - pasek bardzo się przyzwyczaja do danego ułożenia, więc ciężej potem z przekładaniem go do zegarka z innym lug2lug, ale poza tym noszę już dłuższy czas paski w tym systemie i sprawdza się świetnie ® Zegarek: Wasyl, Pasek: Igory76 Edytowane 8 Czerwca 2014 przez MateuszDabrowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #457 Napisano 9 Czerwca 2014 Gratulacje,,Piękny zegarek ,,Moim zdaniem w środku jest mechanizm CH27 wzbogacony o totalizer godzin czyli Lemania CH27 C12 T2 ,,bliski krewny werku Omegi 321.Jest to jeden z najbardziej cenionych i poszukiwanych mechanizmów w klasycznych chronografach i sprzedawca rezygnując z umieszczenia jego fotografii i opisu w tej aukcji strzelił sobie w stopę ,gdyż sam kompletny mechanizm jest wart tyle ile zapłaciłeś za cały zegarek w stalowym korpusie,,.Co do paska to dla mnie taki zegarek najlepiej wygląda na bransoletach typu mesh milanese,,Tego typu bransolety byly dawniej przy Omegach,,Ja mam podobny dylemat ponieważ w zeszłym tygodniu nabyłem cztery chronografy z tego co najmniej do trzech muszę znaleźć odpowiednie bransolety.Jeden z moich nowych nabytków Gallet MultiChron 45 z 1942r. ma podobny design koperty do Twojej Lemani i do niego planuje zakupić mesha od Omegi(tymczasowo wrzuciłem go na ruski mesh od Poljota de Luxe) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #458 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Dziekuje mesz mi nie leży do niej. Mysle o skórzanym prostym bez przeszycia - moze jakies semi-NATO Mateusz pasek jest mocno sztywny ? Do poczytania w wolnej chwili... http://watchguy.co.uk/guest-post-lemania-273000-the-moon-watch-caliber-321s-lesser-known-cousins/ Nie pojmuje tego fenomenu Galleta czy Wakmana w USA..jednak to jest zupełnie inny rynek niż Europa Edytowane 9 Czerwca 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #459 Napisano 9 Czerwca 2014 Niezla ta Lemania. Gratulacje.Super jest ten sekundnik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #460 Napisano 9 Czerwca 2014 Nie pojmuje tego fenomenu Galleta czy Wakmana w USA..jednak to jest zupełnie inny rynek niż EuropaChronografy Galleta swoja reputacje w USA zawdzięczają Harremu S.Trumanowi,i zegarkom Flight Officer z werkiem Venus 150-http://www.galletworld.com/gallet_watch_flight_officer_truman.html ,,Z kolei Wakmann w latach 1940-1970 byl dystrybutorem Breitlinga w USA i ma opinie "Breitlinga dla ubogich",,,W chronografach Wakmann za niewielkie pieniądze można spotkać drogie mechanizmy VJ-a ,Venus,a nawet Lemanii,,Ja sam niedawno zaliczyłem wtopę .,Nabyłem chronograf Wakmanna ,który wyglądem przypominał Breitlinga Cadette licząc na znalezienie w środku werku Venus 175.,,Niestety po odkręceniu dekla czar prysł -zegarek jest wyposażony w mechanizm typu "poor man's chrono movement" Landeron 149 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #461 Napisano 9 Czerwca 2014 samo życie ja czekam teraz na crotona nivade nurka który teoretycznie powinien miec V92, ale może mieć też v23 a w najgorszym przypdku venus to o Wakmannie wiedziałem, natomiast o Gallecie to jest nowinka - dzięki 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #462 Napisano 9 Czerwca 2014 samo życie ja czekam teraz na crotona nivade nurka który teoretycznie powinien miec V92, ale może mieć też v23 a w najgorszym przypdku venus to o Wakmannie wiedziałem, natomiast o Gallecie to jest nowinka - dziękiCroton NG Chronomaster Aviator Sea Diver to prawdziwa loteria ,,W tych zegarkach stosowano zarówno mechanizmy najwyższej jakości Valjoux 92,,VJ23 z kołem kolumnowym ,,średniej jakości Venus 188 i Valjoux 7733 z krzywkami a w najgorszym wypadku tanie Landerony 248,,A ostatnia wersja tego chronografu z 1977r była wyposażona w rzadkie mechanizmy Valjoux 7765 czyli 7750 pozbawione automatu,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #463 Napisano 11 Czerwca 2014 Może mały konkursik bez nagród , co to za zegar ? 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #464 Napisano 11 Czerwca 2014 jakiś żółty, może nawet, ze skośnymi oczkami. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #465 Napisano 11 Czerwca 2014 Będe STRZELAŁ !!! .... ... Chronograf Vintage ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #466 Napisano 11 Czerwca 2014 Tytus Romek i Atomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebhucz 0 #467 Napisano 11 Czerwca 2014 Daleko jej do cudów pokazywanych przez Was, ale od pewnego czasu Dugena - już z nowym paskiem - nie chce mi zejść z ręki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1448 #468 Napisano 11 Czerwca 2014 Panowie pamietacie tego DUCADO z tego watku?http://zegarkiclub.pl/forum/topic/53780-nasze-chronografy-vintage/page-17 .Zeby go otworzyc musialem go oddac na trzy dni na specjalna maszyne.Dwuch zegarmistrzow sie wczesniej poddalo.Daje zdjecie mechanizmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 378 #469 Napisano 12 Czerwca 2014 No co?Valjoux 7760 w jednej ze swoich wersji , pożądny werk montowany od 85 roku.Miałem zeno na tym werku i dawało świetnie radę.Wysmarować i nosić! A dugena , wcale nie taka szara mysz .Świetna kolorystyka i ładny stan zachowania. Gratki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #470 Napisano 12 Czerwca 2014 Dugena super! Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1448 #471 Napisano 12 Czerwca 2014 Dzieki kol Lamwoj.Zmylilo mnie to ze kolo balansu jest napis 77odwrocona trojka 5. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #472 Napisano 12 Czerwca 2014 Może mały konkursik bez nagród , co to za zegar ? Chronograf Swiss na Landeronie.... w złotej "wydmuszce" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #473 Napisano 12 Czerwca 2014 Chronograf Swiss na Landeronie.... w złotej "wydmuszce"Blisko Cook, coraz bliżej....... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #474 Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Cook i Robredo ! Gratuluję wygrania konkursu, nagrody jak zwykle wyślemy pocztą mailową ! Titus Geneve Chronographe Landeron 48, 17 jewels Edytowane 13 Czerwca 2014 przez grig1970 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #475 Napisano 13 Czerwca 2014 pikny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach