Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Rolex bez lupy i mercedesa to prawie jak profanacja ;) Oczywiście nie w kazdym przypadku :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1337785901[/url]' post='813484']

To zależy przy jakim nadgarstku, bo przy moim, to raczej nie :)

Myślisz, że kiedyś mężczyźni nie mieli nadgarstków w rozmiarze Twojego? To o czym piszesz to tylko moda i kwestia gustu co nie zmienia faktu, że zegarki Rolexa w rozmiarze 36mm są męską linią ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś faceci mieli drobne łapki i mieli 160cm wzrostu:)Z czasem zmieniła się pasza i obecnie średnia wzrostu facetów to ok 180cm,myślę,że rolex powinien sobie z tego zdać sprawę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz, że kiedyś mężczyźni nie mieli nadgarstków w rozmiarze Twojego? To o czym piszesz to tylko moda i kwestia gustu co nie zmienia faktu, że zegarki Rolexa w rozmiarze 36mm są męską linią ;)

No co Ty nie powiesz, poważnie? :) Krystian, napisałem co ja sądzę, jakie jest moje zdanie, a że to kwestia mody, to oczywiście też prawda - sam nieraz pisałem, że nie ma zegarków za małych, że są tylko za duże :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
obecnie średnia wzrostu facetów to ok 180cm

Poważnie? Ja zawsze mam wrażenie, że ogólnie średnia wzrostu jest bardzo mała, ale może to dlatego, że sam mam blisko 2m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Silesia City Center w Katowicach otwarli salon Rolexa. Zerkam na Submarinera potem na cenę - potem znów na zegarek. Próbuję jakoś uzasadnić cenę i ....nic :), nie dam ray. Wzornictwo opatrzone bo skopiowane przez setki podróbek. Jedynie mechanizm in-house jakoś broni cenę...Kątem oka zerkam na Milgauss'a z zielonym szfirem - o ten jest w porządku. W przyszłości albo Milgauss albo Ingineur.

Generalnie Rolex to Rolex. Trzyma cenę więc nie stracisz - świetna lokata kapitału w zegarkowym świecie.

Pozdrawiam i zazdroszczę mimo wszystko!

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka cena w SCC? 31 czy wiecej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fanem Rolexa na pewno nie jestem,antyfanem raczej też,chociaż większość modeli mi się po prostu wizualnie nie podoba.Natomiast ten DJII z niebieską tarczą ewidentnie mnie urzekł (poza bransoletą).I jako,że fajnych zdjęć nigdy za wiele to przeklejam kilka znalezionych na rolexforums.com

Enjoy:)

Datejust_II-1.jpg

24001p.jpg

24011i.jpg

24031d.jpg

6573806835_cd7e4243c2_z.jpg

RSCN0195.JPG

2-6.jpg

DJIIBlueWeb.jpg

a tu wszystkie wersje tarcz z karbowanym bezelem.

2009-10DJIIDials.jpg

Ciekaw jestem czy wersja z gładkim bezelem będzie też dostępna ze wszystkimi tarczami które są do karbowanego bezela.Raz że bardziej mi się podoba,dwa że jest tańsza o kilkaset Euro bo jest stalowa a nie z białego złota.

I jeszcze jeden z innej beczki-fajnie świeci.

4480697882_2614c569fd_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznac że świeci naprawdę super.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tu wszystkie wersje tarcz z karbowanym bezelem.

2009-10DJIIDials.jpg

Ciekaw jestem czy wersja z gładkim bezelem będzie też dostępna ze wszystkimi tarczami które są do karbowanego bezela.Raz że bardziej mi się podoba,dwa że jest tańsza o kilkaset Euro bo jest stalowa a nie z białego złota.

czekam na te wlasnie informacje :)

Kruk odpisal ze 116300 jeszcze nie jest dostepny, dopiero na jesieni sie pojawi. zatem wstrzymuje sie z zakupem DJII do tego czasu. oby dostepne byly wszystkie tarcze bo wybralbym wlasnie niebieska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzyłem na ebay i chrono24 na ceny,te z karbowaną tarczą są do kupienia u włoskich i niemickich jubilerów/zegarmistrzów za 5 200e (oficjalna cena to chyba ponad 6 500e),pewnie z tego można by urwać jeszcze 200 może 400e,i tak sobie myślę że jakby ten z gładkim bezelem po negocjach kosztował w okolicach 4 000e to biorąc pod uwagę dzisiejsze szalone ceny zegarków,i fakt że jest to ponadczasow Rolex,który od kilkudziesięciu lat nie zmienia się za bardzo i pewnie nie zmieni,do tego całkiem dobrze trzyma wartość to jest naprawdę sensowny zakup.Oczywiście pod warunkiem,że się ten zegarek podoba.

Jeszcze żeby Euro było po 3,5 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzyłem na ebay i chrono24 na ceny,te z karbowaną tarczą są do kupienia u włoskich i niemickich jubilerów/zegarmistrzów za 5 200e (oficjalna cena to chyba ponad 6 500e),pewnie z tego można by urwać jeszcze 200 może 400e,i tak sobie myślę że jakby ten z gładkim bezelem po negocjach kosztował w okolicach 4 000e to biorąc pod uwagę dzisiejsze szalone ceny zegarków,i fakt że jest to ponadczasow Rolex,który od kilkudziesięciu lat nie zmienia się za bardzo i pewnie nie zmieni,do tego całkiem dobrze trzyma wartość to jest naprawdę sensowny zakup.Oczywiście pod warunkiem,że się ten zegarek podoba.

Jeszcze żeby Euro było po 3,5 zł :)

Zapomnij o cenie, o której piszesz ;)

Stawiaj raczej na okolice 5k euro.

Nie bierzesz pod uwagę, że ten pierwszy model jest od dawna, a drugi to nowość, a jak wiadomo nowości trzymają cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche sie orientuje w Rolkach I niestety nowosci zawsze do tej pory sprzedawaly sie po pelnym retail , no chyba ze Cellini :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij o cenie, o której piszesz ;)

Stawiaj raczej na okolice 5k euro.

Nie bierzesz pod uwagę, że ten pierwszy model jest od dawna, a drugi to nowość, a jak wiadomo nowości trzymają cenę.

3 lata,to nie powiedziałbym że to jest od dawna.Poza tym ja nie napisałem,że liczę na cenę w okolicach 4k ojro tuż po pojawieniu się na rynku tylko właśnie za 2 czy 3 lata.Mi się nie spieszy,poczekam,pomacam,ponamyślam się i jak będzie taka cena za jakiś czas to może się skuszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Około dwa lata temu jak bym usłyszał to pytanie to antyfan.

Teraz, między innymi przez Ciebie Michale, sam się zastanawiam.

Są modele super. Są też niestety nie (diamenty i bikolory).

Ale odpowiadając na Twoje pytanie to chyba jednak fan.

Choć jak bym miał kupić jakiś model, to na 100% najpierw bym odwiedził "konkurencje".

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, między innymi przez Ciebie Michale, sam się zastanawiam.

Bardzo mi miło i bardzo mnie to cieszy :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he Michał umie namięszać, m.in. jeśli chodzi o Rolexy,wiem coś o tym...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he Michał umie namięszać, m.in. jeśli chodzi o Rolexy,wiem coś o tym...

Szczerze mówiąc dla mnie mogłby nie istnieć inne zegarki. No, może jeszcze Paneraie i IWuCeki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc dla mnie mogłby nie istnieć inne zegarki. No, może jeszcze Paneraie i IWuCeki :)

A TH Monaco, GO, AP i jeszcze by się kilka znalazło?

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to ja bardziej gustuje w tych "mniej znanych", jednak Rolex hmm burzy mi całe szyki.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A TH Monaco, GO, AP i jeszcze by się kilka znalazło?

GO i AP robia fajne zegarki, ale skoro ich jeszcze nie mam, to znaczy, że nie należa do moich ulubionych. Natomiast rzeczywiscie bardzo wysoko sobie cenie zegartki Glashutte Original i kiedys zapewne sobie kupie jakis zegarek tego producenta. Tag Heuer, to dla mnie tylko Monaco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje '3 centy' do dyskusji na temat cen *fabrycznie nowych* rolkow (jako ciekawostka). W USA (z tego co sie orientuje) zaden szanujacy sie autoryzowany sprzedawca zegarkow marki Rolex nie moze dac wiekszego upustu na produkty tej firmy jak gora do 15%; a to dlatego, ze na dawanie takiego jedynie a nie wiekszego upustu firma Rolex zezwala i aRd ktory daje wiecej upustu niz 15% lamie prawo (lamie prawnie zawarta z firma Rolex umowe czyniaca go autoryzowanym dealerem produktow tej firmy, co moze zaowocowac w, jesli nie postepowaniu prawnym ze strony firmy przeciwko takiemu lamiacemu umowe prawna z firma sprzedawcy, to w odebraniu mu przez firme autoryzacji na bycie AD Rolexow tudziez pozbawieniu go zezwolenia na czynnosci zwiazane z byciem AD Rolexa, jak np. serwisowanie i wydawanie zwiazanej z tym gwarancji firmowej Rolexa, etc...). Jesli wiec zdarzy sie ze jakis aRd daje w USA wiekszy upust niz 15% to trzeba uwazac (liczyc sie z potencjalnymi efektami kupowania *fabrycznie nowych* czasomierzy tej marki u takiego dealera).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie IWC mogłoby nie istnieć, bo jakaś taka nijaka dla mnie ta marka. Robią dobre zegarki, ale mnie osobiście do nich nie ciągnie w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dla mnie IWC mogłoby nie istnieć, bo jakaś taka nijaka dla mnie ta marka. Robią dobre zegarki, ale mnie osobiście do nich nie ciągnie w ogóle.

Mam dokładnie tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.