Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
dorian g.

Co chciałbym zmienić aby poprawić funkcjonowanie forum

Rekomendowane odpowiedzi

:)

"Lat parę już minęło, jak się wszystko zaczęło
Jedni przyszli i poszli, ale paru zostało.
Tak widać na tym świecie jeszcze ciągle dojrzewasz,
I w miarę jak dojrzewasz, przyjaciół dobierasz.
To co myśle o świecie nie musi być typowe,
Lecz ważne by rozumieć się, gdy padną pierwsze słowa.
Gdy źle napiszesz słowo, to szybko potem wróć,
Ale ważne jest by między sobą dobrze się czuć.

Zaprawdę, powiadam wam, nie ma takiej szajki jak ta

Gdy ktoś, kto patrzy z dala co mamy i robimy,
Głupawym stadem, wiem, niejednemu się jawimy.
Nie jest to duża rzecz, bo kod ma to do siebie,
Że sierżant go nie pojmie nim nie skręci się.
Lat parę już minęło i myślę że dokładnie,
Nie mam marzeń innych poza
Tej danej chwili trwaniem.
Gdy źle napiszesz słowo, to jednak potem wróć,
Ale ważne jest by między sobą dobrze się czuć.

Zaprawdę, powiadam wam, nie ma takiej szajki jak ta..."

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może postulat już kiedyś się pojawił, a ja go nie znalazłem:

czy nie można wydzielić w dziale "Sprzedam" poddziału dla zegarków i poddziału dla akcesoriów (paski, bransy, rotomaty itp.)? W jednym sprzedaż tylko zegarków, w drugim części i akcesoriów? Trzecim byłyby oferty niezegarkowe, czwartym "poszukuję", piątym oferty profesjonalne i byłby porządek.

Do tego byłoby zdecydowanie bardziej czytelnie...

Pozwolę sobie przypomnieć mój postulat. Czy naprawdę nie stać nas na tak proste (jak mniemam) usprawnienie na bazarku?

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie ,tylko ze mnożymy działy i podfora a miało być prościej 

poza tym z całym szacunkiem , ale jeden postulat trochę mało aby wprowadzić zmiany , to nie jest problem techniczny tylko globalny że się tak wyrażę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek,

ale prościej w tym przypadku to właśnie uporządkowanie. O ile inne działy ok - mamy zegarki szwajcarskie itd. i są to pojemne kategorie, o tyle w sprzedam podział wprowadza porządek i przejrzystość, a każdy szybko szuka tego, czego...szuka.

Rozumiem argument, ze tylko ja o to proszę - będę cierpliwie czekał, aż ktoś poprze ten postulat.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) dzięki za zrozumienie, po prostu nie chcę grzebać w strukturze forum na podstawie jednego postulatu , nawet gdyby wydawał się mi bliski sercu.. to nie moje prywatne poletko 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje możliwość włączenia ciemnej szaty graficznej. Aktualnie używana męczy oczy wieczorem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

PS. coś napisałem, ale po namyśle usunąłem uznając, że nie warto, nie ma potrzeby, skoro jest ok. Niemniej zostanie teraz dziwny post - może to być pretekst do wprowadzenia zmiany technicznej - możliwości usuwania własnych postów.

Aktualnie dyskutuję gdzie indziej, niż w dziale po godzinach i powiem tylko, że tam można podyskutować swobodniej, bez ograniczania się i wcale nie ma tam pyskówek czy wzajemnego obrażania. Kiedy zobaczyłem kłódkę w temacie nie jest OK, to przypomniałem sobie, dlaczego jednak dyskutuję gdzie indziej ;) Tam nie ma czegoś takiego jak zakaz komentowania decyzji, niezrozumiały zakaz pisania na tematy polityczne i zabraniania dyskusji o tym, o czym chcą dyskutować użytkownicy. Tam chyba obowiązuje zasada, ze kto nie chce czytać postów innej osoby, to sobie ta osobę blokuje, albo zmienia forum.... Oczywiście treści obiektywnie bezprawne są blokowane, czasem w decyzje wdaje się subiektywizm, ale można dyskutować.... 

pozdrawiam

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to korzystaj z FB do woli!

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na naszym forum tez można blokować tresci pisane przez konkretnego użytkownika.

To forum zegarkowe, posiada rownież dział 'Po godzinach"-miejsce gdzie mozna zamieścić ciekawe informacje z codziennego zycia, podzielić się z kolegami inna pasją czy hobby, zasiegnać porady w kwestiach nam nie znanych ( forum to skupisko ludzi róznych zawodów i profesji), napisać ciekawy, zasłyszany zart....

Tymczasem czy to wątek dotyczacy kupna tv, telefonu, czy porady dotyczącej gier video, zawsze wyskoczy jakiś znudzony, domorosły filozof ze swoimi opiniami na temat aktualnej sytuacji politycznej i ocenami dzialań w kraju i na swiecie..

A idz do jakiejś piwiarni, wejdz na krzesło i głoś swoje poglady-zobaczymy jak długo i w jakiej formie zostaniesz 'zbanowany' :)

Likwidować wszelkie objawy niesubordynacji w zarodku, konsekwentnie i bezwzględnie, nie akceptujesz ustalonych zasad, dziękujemy :);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A idz do jakiejś piwiarni, wejdz na krzesło i głoś swoje poglady-zobaczymy jak długo i w jakiej formie zostaniesz 'zbanowany' :)

Z tym bym uważał, bo był już taki jeden i dopiero pod koniec kwietnia '45 został zbanowany...

;)

Edytowane przez rinkazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym bym uważał, bo był już taki jeden i dopiero pod koniec kwietnia '45 został zbanowany...

;)

wiem :P

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram. Cholery można dostać jak się taki włączy. A jest kilku takich co gdzie nie wejdę to są. Kurczę jacyś agitatorzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem uściślić: nie mam nic do działów zegarkowych. Moje uwagi dotyczą działu po godzinach, w którym powoływanie się na stricte zegarkowy charakter Forum jest mało przekonujące. Gdyby dyskusje nie były tam blokowane, a nie istniałaby potrzeba wymiany myśli, to pewne tematy nie odradzały by się, to chyba logiczne. Po to jest własnie blokowanie użytkownika, aby odciążyć administrację od drobiazgowych interwencji.

To, co piszecie o piwiarni to popieranie cenzury prewencyjnej. 

MI w każdym razie odeszła już ochota na pisanie w dziale po godzinach, bo nie jest on taki, jaki być powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cale zdanie powinno brzmieć-"...nie jest taki, ja bym ja chciał by był"

:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Aktualnie dyskutuję gdzie indziej, niż w dziale po godzinach i powiem tylko, że tam można podyskutować swobodniej, bez ograniczania się i wcale nie ma tam pyskówek czy wzajemnego obrażania. Kiedy zobaczyłem kłódkę w temacie nie jest OK, to przypomniałem sobie, dlaczego jednak dyskutuję gdzie indziej ;) Tam nie ma czegoś takiego jak zakaz komentowania decyzji, niezrozumiały zakaz pisania na tematy polityczne i zabraniania dyskusji o tym, o czym chcą dyskutować użytkownicy.

Tomek, a Ty nadal swoje? To jest forum zegarkowe, a nie polityczne. Poza tym, dziwisz się, że temat został zamknięty, a nie powinieneś. Przejaskrawiając, dyskusje wyglądają u nas mniej więcej tak:

- Spokojnie głosuję na PiS. Pan Jarosław Kaczyński to mąż stanu.

- Kaczyński to szkodnik, niszczy demokrację, sądownictwo. To despota i dyktator.

Tu już niektórym żyła pęka więc...

- A ty co, lewak jakiś, że obrażasz Prezesa?

- Tylko motłoch głosuje na PiS. Oni ubrali Donalda Tuska w mundur SS.

- Prezes uchroni nas przed islamską zarazą, gender i innym pedalskim badziewiem z UE. Spokojnie głosuję na PiS. To napisałem ja, motłoch.

I tak w koło. Każdy w miarę trzeźwo myślący miałby tego dość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paru tu jest takich politycznie aktywnych. Można wskazać konkretnie. Dajcie spokoj już z tą polityką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas aktualne pozostaje pytanie, czy Ci co nie chcą, muszą korzystać z działu po godzinach. Bo jeśli nie muszą, a oburza ich, że ktoś chce rozmawiać o tym, to jak określić zabranianie temu komuś pisania i arbitralne ingerencje? 

Dział po godzinach nie jest zegarkowy. Tarant ma rację: zamknąć dział. Ja dodam, ewentualnie go poprawić.

Podałem przykład, jak to działa na innym forum. Osobiście mi nie zależy, bo jak pisałem, nie chce mi się już pisać w dziale, który notorycznie jest blokowany... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prewencyjnie :P ?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Cały czas aktualne pozostaje pytanie, czy Ci co nie chcą, muszą korzystać z działu po godzinach. Bo jeśli nie muszą, a oburza ich, że ktoś chce rozmawiać o tym, to jak określić zabranianie temu komuś pisania i arbitralne ingerencje? 

Dział po godzinach nie jest zegarkowy.

No i co z tego? My tutaj jesteśmy, bo łączy nas zamiłowanie do zegarków. Znajdź sobie jakieś forum politologiczne i tam pisz do woli. Dział "Po godzinach" jasno określa tematykę. Może przypomnę: "Tematy miłe, łatwe i przyjemne oraz towarzyskie bardzo". Polityka tylko nas poróżnia. Po co to kontynuować? No chyba, że pojawiłeś się na naszym forum żeby siać ferment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawdę tak ciężko odpowiedzieć jasno i precyzyjnie na tak proste i jednoznaczne pytanie: czy Koledzy są zmuszani do czytania niezegarkowego działu po godzinach?

Bo to nie ja sieję ferment, lecz Koledzy kneblują tych, którzy chcą porozmawiać. Skutecznie. I dlatego nie rozmawiam już w dziale po godzinach.  A że jestem uparty, to domagam się jedynie uczciwości, czyli przyznania tego tak, jak jest: tak, nie pozwalamy na to, by ktoś miał inne poglądy niż my. Tak nie jest to dla nas miłe i przyjemne. Nie tolerujemy tego, choćby w jednym temacie w dziale nie zegarkowym.

Czego brakuje odwagi czy uczciwości wobec siebie głównie? Ta dyskusja przypomina mi dlaczego NIE CHCĘ dyskutować na Forum na tematy "łatwe miłe i przyjemne" i utwierdza mnie w przekonaniu o słuszności rezygnacji z dyskusji w dziale po godzinach.

A Koledzy ciągle mantrują o tym forum stricte zegarkowym i narzucaniu tematu, trollowaniu, czy tym podobne. Tymczasem sprawa jest przeraźliwie prosta:

1. dział po godzinach nie jest działem zegarkowym

2. co dla jednego miłe i przyjemne nie musi być takie dla innego

3. nie ma przymusu pisania, ba, nie ma przymusu czytania wszystkiego, co jest w dziale po godzinach

4. tolerancja to przyznanie komuś prawa do wyrażania odmiennych poglądów

Proszę też odróżnić dwie rzeczy: to, co tu piszę NIE JEST domaganiem się jakichkolwiek zmian na forum, tylko stwierdzeniem faktów. 

EDIT: patrząc z innej strony, to sprawa wygląda następująco: zakaz dyskusji na niektóre tematy nie jest podyktowany dbałością o dobro forum i użytkowników, lecz blokowaniem dyskusji w sytuacji, gdy uczestnicy mają odmienne poglądy niż dominujące na forum. Regulamin jest chyba tylko w tym wypadku tak kazuistycznie przestrzegany.... 

EDIT2: Informacyjnie:  ignorowanie użytkownika działa, posty się nie wyświetlają :) A zatem to nie tutaj tkwi przyczyna blokad.... Wiem, tolerancja jest trudna, ale wykonalna zaś technika ułatwia nam zadanie :) I to naprawdę działa, na innych forach. Z mojej strony to naprawdę wszystko, obiecuję nie wracać do tematu, serio i pozdrawiam Kolegów :)

pozdrawiam i kończę dyskusję (która wedle mojego doświadczenia nie doprowadzi do konsensu)

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi