Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

QuadrifoglioVerde może coś bardziej w rolkowym stylu?

Rolex-5513-Tropical-Dial-No-Date-thumb-450x620-14083.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kolor rozchodzi mi się, w nawiązaniu do wojskowo - pustynnych inspiracji kilka postów wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja niebiesko-bialo-zlota mi sie bardzo podoba - byl bym zainteresowany.

Generalnie starajmy sie moze tak dobrac kolory by byl zachowany klimat vintage :)

P.S. Co do trzymania sie stylistyki rolkowej to jestem zdecydowanie na nie - juz tyle innych podobnych zegarkow jest, ze chyba nie potrzeba dokladac kolejnego(ale kolorystyka powyzszego rolka jest bardzo ok ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolkom mówimy stanowczo nie .

Zgadzam się z Toba :D

Mnie się podoba czerwony. Nawet bardzo.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Offtopując ten Tropical Submariner poszedł na aukcji za prawie 15tys. $ i nie wiem co się wam w nim nie podoba. Super kolorystyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też uważam, że to najfajniejsza, jak do tej pory, propozycja.

Też się pod tym podpisuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli niebieski to czy można zobaczyć bezel dwukolorowy - najlepiej naprzemiennie jaki i z wycięciem do 20s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie najbardziej rusza biało granatowy. Chętnie bym zobaczył wersję ze srebrnymi wskazówkami. Fajny jest też ten żółty.

Zgadzam się, z założeniem, że powinno być wintydżowo na maksa.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie temu bialo granatowemu nic zarzucic nie można...bezpieczna kombinacja. Tylko wlasnie co z tymi wskazowkami?

Srebrne, pociagniete zlotym pvd ( mocno podroży pewnie zegarek) czy też maźnięte farbą imitującą złoto...tzn odcień żółtego zblizony do odcienia realnego zlota np:

colo_577_scan.jpg

lub:

322-gold%20colour%20bkg%20lge.jpg

18.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie najbardziej rusza biało granatowy. Chętnie bym zobaczył wersję ze srebrnymi wskazówkami. Fajny jest też ten żółty. Zgadzam się, z założeniem, że powinno być wintydżowo na maksa.

Popieram - biały środek i niebieski bezel (naprzemienny z białym lub po całości niebieski).

Wskazówki - złote czy srebrne - się jeszcze zobaczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z trytem ?

pytałem już o to wcześniej czy mają coś takiego czy to błąd w opisach na przedstawionej stronie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, kolory jeszcze do negocjacji

skupmy się na cenie i tym co w niej dostaniemy - czyli specyfikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, kolory jeszcze do negocjacji

skupmy się na cenie i tym co w niej dostaniemy - czyli specyfikacji

Założenie jest takie aby zegarek nie przekroczył 2300zl. A najlepiej aby kosztował ok 2000zl.

Ciężko na tym etapie jeszcze okreslic ostateczną cenę. Zalezy ona miedzy innymi od kursu walut...nie wiemy jaki będzie po euro...tym bardziej że z powodu Grecji może być naprawdę różnie...

Do tego modelu jak już wspominałem będzie dostępny zarówno firmowy mesh jak i bransoleta tradycyjna oraz kolorowe gumy. Bransolety być może beda platne dodatkowo...ale to bedzie zalezec jaki bedzie zestaw startowy. Byc moze uzgodnimy ze standardem bedzie bransoleta...a paski we wlasnym zakresie...lub tez standardem guma a bransoleta/mesh na specjalne zyczenie do dokupienia. Na razie bransolety do tego modelu sa dopiero w produkcji i nie sa okreslone nawet ceny...wiec ciezko powiedziec....ale bede staral sie wycisnac producenta jak cytryne :)

Tryt jest niemożliwy...luma ktorą stosuje squale swieci naprawde dobrze...nie mozna miec zarzutów.

Co do oznaczenia na tarczy T swiss made T - historycznie literki T oznaczaly tryt....zgadza się!....Producent jednak postanowil uzywac takiego historycznego oznaczenia na tarczy ale zrezygnowac z trytu....jak to okreslił..." tryt przepadł na przestrzeni lat :) "

Nasza wersja wcale tych literek T nie musi posiadac...to szczegół...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej jestem za czerwoną tarczą

w drugiej kolejności biała z granatem

w trzeciej biała lub szara z pomarańczą, która leży mi najmniej... chyba, że jako dodatek w postaci np. wskazówek (wskazówki).

Deklaracja - DOBRZE ZAPROJEKTOWANĄ I WYKOŃCZONĄ nabędę każdą z powyższych wersji.

Proponuję skupić się na 3 wersjach, dopracować je kolorystycznie i zrobić głosowanie - kto kupi jaką wersję (jakie wersje), a której (którym) powie stanowcze NIE. Wtedy będziemy mogli łatwiej wybrać złoty środek.

Jak znajdę chwilę dzisiaj, to zrobię 3 najbardziej mi odpowiadające zestawienia kolorystyczne, bez szczegółów i dopracowania oczywiście.

na chwilę obecną pasują mi te wersje (z tego, co jest już wklejone w temacie)

InpUR.png

ZHzoz.png

prawa górna:

sqalleee11.jpg

LKH8l.png

i moje wcześniejsze propozycje z pomarańczem tylko na wskazówce

a1.jpg

a2.jpg

I MÓJ NR JEDEN: (do dołożenia indeksy i wskazówki - dzisiaj postaram się to zrobić

squale-500m-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I MÓJ NR JEDEN: (do dołożenia indeksy i wskazówki - dzisiaj postaram się to zrobić

Zgadzam sie z Tobą. Do tego mesh i jest odlot.

Tylko datownik TEŻ czerwony. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko wam wszędzie zamiast czerwonego bordowy wyszedł. zróbcie naprawdę dobrą wizualkę z czerwoną ( nie bordową ) tarczą to może mnie przekonacie ;)..na razie jestem na NIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biało/szaro-niebieska i szaro/biało-z pomarańczowymi wstawkami

czerwonej - Mówię stanowcze NIE - powodów chyba łato się domyślić, ale nie będę używał niecenzuralnych przymiotników z czym i kim mi się kojarzy! tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biało/szaro-niebieska i szaro/biało-z pomarańczowymi wstawkami

czerwonej - Mówię stanowcze NIE - powodów chyba łato się domyślić, ale nie będę używał niecenzuralnych przymiotników z czym i kim mi się kojarzy! tongue.gif

Z Palikotem ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Obserwuję od początku zmagania z tym projektem i jestem pełen podziwu dla twórczej inwencji kolegów. Nie zamierzam przeszkadzać,proponuję jednak rozpatrzyć opcję koperty w czarnam PVD z białą tarczą ( jak 3 posty powyzej) i z czarną gumą. Wiem , że to bardzo zachowawcza propozycja, ale może warto ją rozważyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi czerwony bardziej do sportowego zegarka pasuje...a nie divera..mości Panowie ;)

Formula1-Watch-red-dial.jpg

Właśnie taka czerwień :P

Tag to potrafi robić piękne zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobta dobrą wizualkę to moze dolacze do ankiety czerwoną wersję :).

Ten tag którego wkleiłem ma 200m wiec to taki pół sportowy pół diver zegarek :D ...Ja bym nie kupił...ale jesli znajdzie sie przynajmniej 30 chetnych to zrobimy :)....w co wątpię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ten tag którego wkleiłem ma 200m wiec to taki pół sportowy pół diver zegarek ...

Wiem bo mam, tylko chrono i biały. Przepiękny. Dla tego Taga czerwonego już nie chcę.

Ale Twój/Nasz "projekt" czerwony to bym przytulił. Znając życie to nawet nie będzie 5 chętnych :( a co dopiero 30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwukolorowy bezel jest według mnie nie od rzeczy, to się wpisuje w styl dwukolorowych wkładek Squale. Naprzemienne kolory do tego wyróżniałyby wersję specjalną, taka inspiracja połączona z unikalnością i świeżością.

Z tego co widzę, u Squale napisy na bezelu są zwykle białe/srebrzyste, nawet na jasnych tłach. To też można by spróbować zachować i nie robić czarnych albo kolorowych.

W związku z tym:

Uber-vintage ze srebrnymi wskazówkami (postarzanie we własnym zakresie ;) )

E90Zx.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.