Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja chronofila.....z Regulatorem bardzo dobra ale może nie koniecznie te modele które pokazał :)

Powiem tak - zakup regulatora chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu. Gdyby mógł to być regulator klubowy, to miałbym dwa w jednym :)

Przy regulatorach Sinna się nie upieram. Po prostu ktos wcześniej wspomniał o tej firmie, więc wrzuciłem. Być może z Sinnem udałoby się zrobić taka limitację, a cena pewnie wyszłaby akceptowalna. Nie proponuję Portugalczyka ani Chronoswissa, bo - wiadomo.

Jasne, że regulator nie każdemu musi przypaść do gustu, jednak wg mnie te zegarki mają w sobie to coś. Moim zdaniem bardzo pozytywnie wyróżniają się na tle wszechobecnych, a przez to banalnych, chronografów i diverów.

Nautical ma plusy przedstawione przez Artura. Jest to z pewnością jakiś pomysł, ale w mój gust nie trafia. Po co mi na tarczy tabele dekompresyjne? Z wanny się będę wg nich wynurzał? Równie dobrze mogłyby tam być tabele gwintów albo sinusów :)

A Azimuth to - nomen omen - ciekawy azymut. Warto rozważyć.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pociągnę temat Azimuth'a, jak dla mnie propozycji niezmiernie ciekawej i unikatowej:

Uploaded with ImageShack.us

aaapm.jpg

aaaaiu.jpg

regulretrominjournuitb.jpg

Co do Tudora to skoro uważacie, że nie pdjęli by rozmowy w sprawie limitacji to pewnie macie rację :D

trzy ostatnie które prezentujesz(a zwłaszcza pierwszy z cytowanych) idealnie pasują do mojego wątku "Edycji limitowanej 2012" w wersji space

http://zegarkiclub.p...imitowana-2012/

po ile stoją ?

jeśli zamierzasz coś dalej, zapraszam pod podany link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns

Powyżej 10k PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki

coś w ten deseń

jak już pisałem, może te dwie myśli przewodnie połączą się kiedyś w całość; chociaż autorom inne przyświecają cele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P. Janek Sarnowski /mam nadzieję, że nazwiska nie przekręciłem/ widzę, że ma jakieś problemy ew. kompleks i to bynajmniej nie jeden.

Tak,brak mi prestizu. :D

Moim zdaniem sytuacja wyglada tak: Pan @rtur ma do wydania 8k na zegarek (stad taki budzet) i chce,zeby byl to zegarek klubowy.

Dziekuje,

Dobranoc

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meistersinger to półka według mnie ta sama co Stowa. Też niemieckie , też niszowe. Ale za mało prestiżowe. Przypominać historii z serwisem Meistersingera chyba nie muszę ? warto taki aspekt brać pod uwagę aby potem nie było niespodzianek jak z niedoróbkami w Stowach.

Azimuth z całym szacunkiem za mało rozpoznawalna marka jak na kluba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez parę dni nie śledziłem wątku, ale widzę że na razie przez 11 stron wątku "bijemy pijanę" i nic nie ruszyliśmy z miejsca. Mówi się o zegarku z "wyższej półki". Z całym szacunkiem ale różne Sinn-y, Fortis-y, Dox-y itp. to wg. mnie rzadna wyższa półka.

Uważam, że pozostaje albo zwiększyć budżet i próbować ciągnąc temat zegarka klubowego z wyższej półki, albo dać spokój i zrobić jakiegoś Sinn-a czy co innego za 3-4K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez parę dni nie śledziłem wątku, ale widzę że na razie przez 11 stron wątku "bijemy pijanę" i nic nie ruszyliśmy z miejsca. Mówi się o zegarku z "wyższej półki". Z całym szacunkiem ale różne Sinn-y, Fortis-y, Dox-y itp. to wg. mnie rzadna wyższa półka.

Uważam, że pozostaje albo zwiększyć budżet i próbować ciągnąc temat zegarka klubowego z wyższej półki, albo dać spokój i zrobić jakiegoś Sinn-a czy co innego za 3-4K

Jak na razie nie mówimy o Sinnie tylko czekam na głosy za Vulcainem Nauticalem bądź jakąś sensowną kontrpropozycję.!!!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, skoro Vulcain jest realny, to zrób ankietę - President vs Nautical. Zobaczymy kto co woli i ilu jest potencjalnych zainteresowanych.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, skoro Vulcain jest realny, to zrób ankietę - President vs Nautical. Zobaczymy kto co woli i ilu jest potencjalnych zainteresowanych.

Niestety President nie jest realny . Za mały budżet.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to trzeba zwiększyć budżet. Temat Nauticala był już wałkowany i nic z tego nie wyszło.

I odnoszę wrażenie, że nie ze względów finansowych tylko wielu osobom po prostu nie "przypasował".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że się uparłeś na Nauticala. Rozumiem, podoba Ci się, ja w takim razie rezygnuje, mnie się ten zegarek niestety w ogóle nie podoba.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Niestety President nie jest realny . Za mały budżet.

Pisałem, że to się nie uda. A może warto byłoby spróbować z podstawowym Master Control JLC ?. Myślę, że to nie jest pozbawione sensu. Ewentualnie w bardziej przystępnej cenie można by pogadać z Omegą. Chyba, że Omega za "cienka" na ramy tego tematu.

Albo może modyfikacja IWC Portofino ???. Mnie się marzy IWC Mark XVI w średnicy koperty 44 mm i na kalibrze 80110. Niestety na taki zegarek trzeba by podwoić budżet. Zenith ma też przystępne ceny. Jest trochę opcji wartych rozważenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Pomyślałem jeszcze o którymś z modeli Eberhard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem, jestem, i będę za zwiększeniem budżetu, z ośmioma tysiącami zł. nie poszalejemy, taka prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozmawialem z Eberhardem nie chca podjac tematu zadnych szans

tez tak myslalem i zadzwonilem i mi powiedzieli NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem, jestem, i będę za zwiększeniem budżetu, z ośmioma tysiącami zł. nie poszalejemy, taka prawda.

Jedyne słuszne stwierdzenie.

JLC jaki by nie był biorę w "ciemno"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

rozmawialem z Eberhardem nie chca podjac tematu zadnych szans

tez tak myslalem i zadzwonilem i mi powiedzieli NIE

Nie rozumiem, ale to już ich sprawa. Widać nasz Klub nadal nie znaczy tyle ile wszyscy byśmy sobie tego życzyli. Gdyby Puryści wystartowali do nich z podobną propozycją, to przypuszczam, że nie byłoby problemu. Ja mam dobrych znajomych w AP i VC, ale przy kwocie 8000 - 10000 zł nawet nie będę podejmował tematu. To jest nierealne. Mark XVI na kalibrze 80110 i w kopercie o średnicy 44 mm byłby super, ale i tu nie wyrobimy z kasą. Potrzeba by gdzieś ze 20.000 zł na taką zabawę. Podobnie sprawa wygląda z czymś w stylu Portuguese Pure Classic. Czyli pozostaje przystępna cenowo Omega, Maurice Lacroix lub brzydki jak noc listopadowa Nautical.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mark XVI na kalibrze 80110 i w kopercie o średnicy 44 mm byłby super, ale i tu nie wyrobimy z kasą. Potrzeba by gdzieś ze 20.000 zł na taką zabawę. Podobnie sprawa wygląda z czymś w stylu Portuguese Pure Classic. Czyli pozostaje przystępna cenowo Omega, Maurice Lacroix lub brzydki jak noc listopadowa Nautical.

ML to raczej wyższa półka nie jest, na Nauticala pewnie zbyt wielu chętnych nie będzie. Raszta propozycji jest bardzo sensowna.

Czyli pozostaje zwiększenie budżetu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo president :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.