Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zainteresowany klubowym Vacheronem

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

chcesz zegarka, którego nie ma w ofercie = chcesz nowego zegarka.

mrzonki o tym, że IWC Ci zrobi Marka w większej kopercie, możesz od razu porzucić - szkoda Twojego czasu.

Powtarzam - zerknij an zegarki dla Purystów. I podziel to przez 10.

Nie twierdzę, że nie masz racji. Liczę się z odmową. Może będziemy mieli szansę spróbować z JLC ?. Tarcza o jakiej myślę już jest w ofercie. Pozostaje tylko indeksy i wskazówki poddać rutenowaniu. Reszta to (prawie) ten sam Master Control co regularna wersja. Kopertę można by zapożyczyć od Master Calendar. Może warto spróbować ?. Choć i tu reakcja JLC nie musi być pozytywna. Pewien jestem Vacheron Constantin - oni by zrobili dla nas zegarek. Niestety cena dla wielu z nas będzie trudna do przeskoczenia :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jestem zainteresowany klubowym Vacheronem

Okay. Może podam coś bliżej. Chodziłoby o model Patrimony Contemporaine w grubszej kopercie w stosunku do wersji regularnej i na kalibrze 4400 zamiast 1400. Koperta z żółtego złota (niestety). Białe złoto mocno podnosi cenę, a o wersji stalowej w przypadku Patrimony w VC raczej nie będą chcieli rozmawiać. Dekiel przeszklony. Czy ktoś jeszcze jest chętny ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by sie miala sprawa z rozowym zlotem ?

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jak by sie miala sprawa z rozowym zlotem ?

Różowe złoto jest w tej samej cenie co żółte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janek siej zamęt na swoim "rewelacyjnym" forum ze swoim "rewelacyjnym" zegarkiem klubowym i nie wypisuj tu bzdur, o których nie masz pojęcia.

Pieprzysz bzdury o tym, że Artur narzuca Vulcaina i dla Ciebie to karygodne, a za chwilę chwalisz sprawną realizację Stowy, która też była od początku forsowana.

Strasznie żenujący jesteś również dlatego, że Artur na samym początku prosił o wypowiadanie się w wątku tylko osoby zainteresowane projektem, a Ty taką osobą na pewno nie jesteś.

Mariusz, nie wieżę żeby IWC, JLC, Zenith itd. zrobiły nam limitację na 25szt., a już tym bardziej w rozsądnej cenie. Powiem więcej, moim zdaniem nawet Omega nie zrobi Ci takiej limitacji chociaż bardzo bym chciał.

Nie wiem jakie masz układy z Vacheronem, ale też wydaje mi się mało realna limitacja do 25szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okay. Może podam coś bliżej. Chodziłoby o model Patrimony Contemporaine w grubszej kopercie w stosunku do wersji regularnej i na kalibrze 4400 zamiast 1400. Koperta z żółtego złota (niestety). Białe złoto mocno podnosi cenę, a o wersji stalowej w przypadku Patrimony w VC raczej nie będą chcieli rozmawiać. Dekiel przeszklony. Czy ktoś jeszcze jest chętny ?.

Jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też byłbym zainteresowany.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie wiem jakie masz układy z Vacheronem, ale też wydaje mi się mało realna limitacja do 25szt.

Relacje z VC mam bardzo dobre, ale to nie ma większego znaczenia (chyba). Oni przecież powołali do życia AC właśnie po to, by realizować takie projekty. Chwalą się wykonanymi wielkimi komplikacjami, ale mają już dużo zrealizowanych prostszych zleceń. Może się do nich zgłosić każdy, kto jest zainteresowany takim zegarkiem. Oczywiście czasomierz wykonają tylko wtedy, gdy design będzie wpisywał się w DNA firmy. Inaczej odmówią. Co do limitacji to 25 sztuk raczej nam "nie grozi". Niestety. Trzeba też liczyć się z długim terminem oczekiwania na zegarek.

Darek, Irek, Mirek,

jeżeli zbierze się większa grupa osób zainteresowanych, to założę oddzielny wątek. Trzeba będzie mówić kwestię designu, określić jakieś wytyczne. Muszę wiedzieć o czym mam z nimi rozmawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Uderzę jeszcze do JLC. Myślę, że idea zegarka klubowego będzie miała sens wtedy, gdy będzie nas jak najwięcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VC to oczywiście dobry pomysł i zegarek zacny ale z uzbieraniem 25 osób na ten projekt raczej zapomnijcie. Nie każdy jest w stanie wydać na zegarek kwoty nowego auta dobrej klasy z salonu.

10 max 15 osób pewnie udało by się uzbierać...i o takiej limitacji możecie pomyśleć.

Podstawowy JLC to kwota 4x mniejsza i tutaj nie było by problemu. Rozmawiamy o naprawdę dużych rozpiętościach cenowych....tu nie chodzi o tysiąc w tą czy w tamtą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko proponuje wrócić na ziemie i pomyśleć o JLC, IWC, Zenithcie, Vulcainie (President), czy pięknej Eternie Vaughan Big Date.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko proponuje wrócić na ziemie i pomyśleć o JLC, IWC, Zenithcie, Vulcainie (President), czy pięknej Eternie Vaughan Big Date.

też jestem tego zdania. Podstawowy JLC jest cenowo i jakościowo tym samym co pokazywany przez mnie zenith. Eterna jest znacznie mniej prestiżowa...mimo własnego werku....piekny zegarek ale.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy chcemy podstawowy model Zenitha, JLC, czy topowy model Eterny. Ja bym postawił na Eterne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy chcemy podstawowy model Zenitha, JLC, czy topowy model Eterny. Ja bym postawił na Eterne.

A ja mimo wszystko na Zenitha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Koledzy, zdecydujcie się.

1. Czy mam rozmawiać z JLC ?

2. Czy mam zacząć rozmowy z Vacheron Constantin ?. Może w przypadku VC jakaś personalizacja zamiast zegarka klubowego ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiaj z JLC, ktoś tam pisał, że porozmawia z Zenithem, niech rozmawia. VC sobie darujmy, bo chętnych może się znajdzie dziesięciu? No chyba, że to wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLC model Reverso, oczywiście manualny naciąg. Duo czy też Grande Duo hmm piękne czasomierze.

to niestety już nie ten pierwotny budżet do 8 k.

LORT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zainteresowany VC, choć mając wybór wolałbym coś z oferty JLC (np Master Control).

What we do in life, echoes in eternity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej strony zarówno JlC jak i Zenith są dobrymi pomysłami na zegarek klubowy. Co do VC - wydaje mi się, że nie uzbieramy wystarczającej liczby chętnych.

@McIntosh, jeśli wchodzi w grę personalizacja Patrimony, za rozsądną cenę przy niewielkiej liczbie chętnych to dlaczego nie ? Osobiście zakochany jestem w tym zegarku.

I'm timeless like a broken watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

@McIntosh, jeśli wchodzi w grę personalizacja Patrimony, za rozsądną cenę przy niewielkiej liczbie chętnych to dlaczego nie ? Osobiście zakochany jestem w tym zegarku.

Co masz na myśli pisząc o rozsądnej cenie ?. Poniżej 10.000 Euro ciężko będzie zejść. Właściwie to przy werku 4400 z personalizacją zegarka jest to chyba nierealne. Rozsądną cenę można by osiągnąć przy podstawowym modelu Overseas, ale ponieważ wiemy co misio ma w środku więc moim zdaniem nie ma sensu przepłacać. Zwłaszcza, że w niższej cenie możemy mieć zegarek od JLC z lepszym pod kilkoma względami mechanizmem. W 889 podobał mi się naciąg dwustronny, ale dobra... zatrzymam się, bo to nie jest temat na tę dyskusję. Porządkując dyskusję... najpierw zobaczymy co odpowie Jaeger. Później pomyślimy o personalizacji w VC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem świadom pułapu cenowego Patrimony, chodziło mi jednak o obawę, że przy personalizacji cena mogłaby poszybować mocno w górę. Ale faktycznie zostawmy ten temat, póki nie ustalimy czegoś z potencjalnym zegarkiem klubowym.

I'm timeless like a broken watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.