Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

a co powiecie o Zenithcie ?

Super, tylko którego masz na myśli?

Captain Central Second - miodzio :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że się uparłeś na Nauticala. Rozumiem, podoba Ci się, ja w takim razie rezygnuje, mnie się ten zegarek niestety w ogóle nie podoba.

NA NIC SIĘ NIE UPARŁEM. Wg mnie ma największe szanse powodzenia. Prosiłem o kontrpropozycje. President to raczej podwójny budżet. Możemy o tym pomyśleć ale czy zbierzemy 25 chętnych? Mam wrażenie , że stoimy w miejscu. Projekt jest drogi - najdroższy w historii. Liczę, że przy niższej kwocie znajdzie się więcej chętnych. Jeśli się mylę to poproszę o deklaracje ilu jest chętnych na w/w Presidenta za 16-20 K - trzeba byłoby porozmawiać z firmą. Przypominam , że Vulcain zgodził się zrobić 25 sztuk limitacji!!!! A Vulcain jest u nich najtańszy. Jeśli ktoś z kolegów ma jakieś kontakty u producentów niech zacznie od tematu ilości. Niektórzy o klubie jak widzę nawet nie słyszeli! Chętnie kupię kolejnego Zenitha- klasyka i na pewno się wszystkim spodoba. Tylko czy im się zechce zrobić 25 sztuk ???

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budżet można zwiększyć. Obawiam się tylko, że o ile przy budżecie 8kzł potencjalny kupujący mógłby pójść na pewne kompromisy ("nie spełnia moich oczekiwań w 100%, ale ogólnie mi się podoba i jest klubowy, więc biorę"), to przy powiedzmy 20 czy wiecej kzł nikt na takie kompromisy nie pójdzie, w związku z czym zebranie 25 chętnych może być mało realne.

Żeby nasze rozmowy stały się konstruktywne, potrzebna jest wspominana przeze mnie lista kilku konkretnych propozycji - kto, za ile jaki model zgodzi się zrobić.

W przeciwnym razie przez kolejne 50 stron będziemy wrzucać podobające się nam zegarki bez ładu i składu.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budżet można zwiększyć. Obawiam się tylko, że o ile przy budżecie 8kzł potencjalny kupujący mógłby pójść na pewne kompromisy ("nie spełnia moich oczekiwań w 100%, ale ogólnie mi si się podoba i jest klubowy, więc biorę), to przy powiedzmy 20 czy wiecej kzł nikt na takie kompromisy nie pójdzie, w związku z czym zebranie 25 chętnych może być mało realne.

Żeby nasze rozmowy stały się konstruktywne, potrzebna jest wspominana przeze mnie lista kilku konkretnych propozycji - kto, za ile jaki model zgodzi się zrobić.

W przeciwnym razie przez kolejne 50 stron będziemy wrzucać podobające się nam zegarki bez ładu i składu.

Podpisuję się pod tym obiema rękami. Liczyłem ,i nadal liczę, że znajdzie się 25 klientów !!! ( nie potencjalnie zainteresowanych) na zegarek klubowy za 8 tysięcy. Ale tak jak w mój imiennik liczę , że mniejsze znaczenie będzie miało to czy jest to czyjś zegarek marzeń czy nie. Za 20 to już będzie grymaszenie dla zasady. Może , żeby ruszyć do przodu- z kopyta, że tak powiem- niech każdy z piszących napisze co jest w stanie kupić . I od razu w dwóch grupach : tej "tańszej" 8-10K i droższej 16-20K. Unikniemy niepotrzebnej paplaniny i kolejnych stron o niczym, a przy okazji wtykalskich w nie swoje tematy komentatorów.

Zacznę od razu w takim razie:

8-10K Vulcain, Zenith,Omega, czy cokolwiek w tej półki bez względu na model i moje gusta

16-20K - Vulcain, Zenith, JLC i będę edytował kiedy coś wrzuci nowego. Będę grymasił

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, który Zenith za 8 koła? :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, który Zenith za 8 koła? :D

W Aparcie najtańsze Elite są po 11-12tys. Więc przy zamówieniu grupowym prosto od producenta 8tys mogło by być do uzyskania. Wszystko zależy od producenta.

zenith10.jpg

Tyle że to bardzo klasyczny model. Ale w sumie na co dzień też się nadaje nie jest przesadnie nobliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli byłoby to możliwe, to biorę w ciemno.

Marcin, wolałbym Central Second, jest ciut grubszy, przez co bardziej uniwersalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zmieszczenia się z Zenithen w cenie to nawet nie trzeba się specjalnie starać aby od dystrybutora dostać za 8k

http://www.chrono24....--id1833291.htm

Central jest trochę droższy...ale tez realny.

W Zenicie niedawno zmienił się CEO więc być może jest szansa aby nam strzelili limitkę....byłby to duży sukces dla Klubu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy realny to zobaczymy. Raczej obstawiam, że nie. Pamiętaj, że to nie zakup grupowy, w którym chcesz kupić 25szt. seryjnie produkowanych zegarków, a limitacja. Takie firmy jak Zenith moim zdaniem za limitację do 25szt. prędzej podniosą cenę (o ile w ogóle się zgodzą) o około 25-30% niż obniżą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że Artur wstawił nową ankietę dotyczącą konkretnych modeli, z tym, że nie mogę zagłosować ! Pisze że nie mam uprawnień, dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny:

FOTO01.JPG

FOTO05.JPG

W mojej opinii jest to zegarek o bardzo dobrym stosunku cena/jakość/prestiż . Świetnie nadaje się jako baza na limitkę. Wystarczył by grawer na szerokim obwodzie dekielka :D

Ja niestety nie podejmuję się rozmowy z Zenithem.....mój angielski jest niezły ale mało ''biznesowy'' ...tutaj trzeba albo zadzwonić albo zredagować dobrze ułożoną wiadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith'a i ja biorę w ciemno (ponieważ zakładam, że żaden Defy nam nie grozi :D

Na JlC też się piszę.

Generalnie zakładając budżet w granicach 20k jestem w stanie zgodzić się na większość rozsądnych propozycji (choć dla mnie Zenith, czy któryś z podstawowych modeli JlC jest zdecydowanie lepszym pomysłem, niż President).

I'm timeless like a broken watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki Zenith w tym budżecie to bardzo ciekawy pomysł - byłbym zainteresowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki Zenith w tym budżecie to bardzo ciekawy pomysł - byłbym zainteresowany

Moim zdaniem- skromnym i tylko spekulując- nie ma szans na limitację ani u Zenitha a tym bardziej u JLC. Bądźmy realistami. Kłócimy się o zegarek z 2 tysiące EU !!! Prezes zaproponował Eternę Super Kon Tiki limited edition 1973

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja po przemyśleniu sprawy byłbym zainteresowany limitowaną edycją IWC Mark XVI.

Proponowane zmiany w stosunku do wersji regularnej: średnica koperty 44 mm, koronka w takim kształcie jak w modelu Big Pilot. Zachowany pełny dekiel, ochrona antymagnetyczna. Mechanizm: najchętniej 80110, ale i 30110 przeboleję gdyby cena przy własnym werku za bardzo poszybowała w górę.

Druga opcja: Jaeger-LeCoultre Master Control.

Proponowane zmiany: grubsza koperta w stosunku do wersji regularnej. Wahnik o zmienionym kształcie z logiem KMZiZ. Zamiast szlifu słonecznego tarcza o ziarnistej fakturze. Kolor tarczy: jasny, indeksy oraz wskazówki rutenowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po przemyśleniu sprawy byłbym zainteresowany limitowaną edycją IWC Mark XVI.

Proponowane zmiany w stosunku do wersji regularnej: średnica koperty 44 mm, koronka w takim kształcie jak w modelu Big Pilot. Zachowany pełny dekiel, ochrona antymagnetyczna. Mechanizm: najchętniej 80110, ale i 30110 przeboleję gdyby cena przy własnym werku za bardzo poszybowała w górę.

Druga opcja: Jaeger-LeCoultre Master Control.

Proponowane zmiany: grubsza koperta w stosunku do wersji regularnej. Wahnik o zmienionym kształcie z logiem KMZiZ. Zamiast szlifu słonecznego tarcza o ziarnistej fakturze. Kolor tarczy: jasny, indeksy oraz wskazówki rutenowane.

możesz mi podać adres swojego dilera ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zaraz pęknę ze śmiechu !!! Przecież to już nawet nie jest śmieszne kolego. O czym piszesz? Ludzie ręce mi opadają jak czytam takie coś.

[...]

Nikomu nie zależy na prestiżu klubu i limitowanym , bardzo wyjątkowym zegarku na nadgarstku? Kupionym , poza tym , za cenę hurtową? Nie realizujemy tutaj swoich marzeń zegarkowych , nie projektujemy wszystkiego od początku. JEŚLI projekt się powiedzie to zacna firma z rodowodem , z klasy wyższej zrobi nam niewielką limitację z personalizacją. Będę dumny nosząc go !

Chciałem jeszcze dodać, że szkiełko w MC mocno wypukłe, jak w starych zegarkach.

A Tobie na czym zależy ?. Jeżeli ma to być LIMITOWANA edycja zegarka zrobiona SPECJALNIE DLA NAS, to niech czymś odróżnia się od wersji regularnej. W przeciwnym razie, możesz iść do Apartu, kupić Zenitha, a następnie udać się do grawera żeby wyrył na deklu logo Klubu. I będziesz miał zegarek jedyny w swoim rodzaju - "Klubowy". Twoja propozycja bardziej przypomina zakup grupowy, a nie zrobienie czegoś wyjątkowego dla KMZiZ. Jaki to ma sens ?. Gadanie o limitacji i wyjątkowości zegarka można włożyć między bajki. Chcesz kupić standardowy model w dobrej cenie ?. To zwróć się do firmy SwissDirect. Dostaniesz super cenę i będziesz obsłużony z klasą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

możesz mi podać adres swojego dilera ?

Zapytał gość, który nic nie kupuje i doradza ludziom, bo widział zegarek przez 5 minut na wystawie sklepowej.

Łukasz, ja też potrafię być złośliwy więc daruj sobie takie teksty. Ostatnio cały czas mnie atakujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.