Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Właśnie zaczytywałem się Twoimi wpisami w tym wątku. I stwierdzam to, jak najbardziej subiektywnie!, nie przeszkadzaj. Załóż swój projekt gdzie się na pewno zrealizujesz. Nie zależy mi na kłótniach z osobami o przerysowanym ego. Prosiłem o wpisy zainteresowanych tematem. Przecież Ciebie to nie interesuje więc po co komentarze. Proszę się obrażać jeśli masz PMS. I zapraszam do tematu jeśli jesteś zainteresowany!

Teraz to mnie ręce opadły. JESTEM zainteresowany zegarkiem klubowym bazującym na regularnej wersji ze zmianami uwzględniającymi to, co wspólnie wypracujemy. NIE JESTEM zainteresowany wersją regularną choćby miała na tarczy prestiżowe (cokolwiek to znaczy) logo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proszę o głosy w nowych ankietach! O pomysły na PW jednak bo nam się straszne śmietnisko zrobi. Deklaracje i jakieś słowa otuchy bo mam chyba chwilowy kryzys po...

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Bo bredzisz kolego, bredzisz. Poczytaj Łukasza-nawet w tym wątku- potem siebie, zadaj pytanie , kto coś wnosi w temacie, potem sobie odpowiedz i już nigdy nie wracaj

Okay. Życzę powodzenia w realizacji projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ankiecie nie mogę nic zaznaczyć- pewnie dlatego, że z telefonu piszę. Ale jak wcześniej pisałem Vulcain żaden mnie nie interesuje, natomiast ta Eterna 1973- to może być naprawdę ciekawa koncepcja :D Od poniedziałku będę miał "normalny" dostęp do neta, to parę słów więcej dopiszę, a może przez weekend rozmowa zejdzie na fajne tory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ z takimi żądaniami możesz startować jak będziesz na innej pozycji. Nie widzisz tego , że nie możemy kupić 50 zegarków za 3000pln? Bo się nie podobają !!! Argumentacja godna przedszkolaka. Jak się ma w kolekcji >10 zegarków to prędzej czy później któryś się znudzi. Zenitha nie nosiłem od kilku lat bo za mały po Paneraiach. Nie znudził się ,ale jest mały i, ale ciągle ze mną. Oddam dzieciom , wnukom. Ale mam. I jeszcze kilka , które leżą sobie w banku . Kiedyś określiłem minimalną półkę zegarka, którą nałożę. Pominąłem kilka zacnych firm. W tym roku zdecydowałem się na projekt zegarka Steinharta bo był realizowany w klubie w gronie przychylnych sobie ludzi. Glycine klubowe pewnie wyląduje też w skrytce bo to nie moja półka ale moja bajka!!! Zegarki. Oddałem serce temu hobby. I kupę kasy. Czasem ponad stan.Chcę pomóc ludziom , którym zależy na zegarku nawet czasem "ponad stan" na wyjątkowym obiekcie miłości. Kilka osób to rozumie , kilka nie. Ale zrobię wszystko aby się w końcu udało . Zapiszę do klubu kilku znajomych jak będzie trzeba , żeby pomóc innym. Nie możemy co roku produkować swatcha ( choć bardzo lubię)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okay. Życzę powodzenia w realizacji projektu.

Naprawde nie zauwazyles,ze to ma byc zegarek dla kolegi @rtura,a wieksza liczba osob jest potrzebna,zeby zrobic limitowana edycje wieksza niz 1 sztuka?Nie ma sie co spierac,dajmy Panom w spokoju wrzucic kase w standardowy zegarek z grawerem na deklu/wachniku.Na powazniejsze projekty lub decyzje widocznie nie starczy wyobrazni,bo budzetu jest na wiecej niz jeden cholernie dobry zegarek na glowe jak narazie.

Kiedyś określiłem minimalną półkę zegarka, którą nałożę. Pominąłem kilka zacnych firm. W tym roku zdecydowałem się na projekt zegarka Steinharta bo był realizowany w klubie w gronie przychylnych sobie ludzi. Glycine klubowe pewnie wyląduje też w skrytce bo to nie moja półka ale moja bajka!!!

Damn,widze,ze naprawde malo wiesz o zegarkach.Zalozymy sie,ze znajde Ci zegarek ponizej 500zl, ktory bedzie mial lepszy mechanizm niz zegarki powiedzmy 5 razy drozsze?

Zaczyna mnie naprawde martwic fakt,ze pasja przeradza sie u niektorych w pokazywanie majestatu.Podobno przy zegarku ponizej 1000 zlotych usycha nadgarstek,ale moze to tylko angedota.

P.S.Zanim zaczniesz wyrzucac ile to pieniedzy masz w zegarkach i przez to sie znasz - kapital to nie wiedza.Za to wiedza jest kapitalem.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20koła - łał. Panowie lub Panie - skąd Wy macie tyle kasy ?

i tyle czasu na siedzenie na forum - interesy same się kręcą?

dajcie potrzymaćtongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde nie zauwazyles,ze to ma byc zegarek dla kolegi @rtura,a wieksza liczba osob jest potrzebna,zeby zrobic limitowana edycje wieksza niz 1 sztuka?Nie ma sie co spierac,dajmy Panom w spokoju wrzucic kase w standardowy zegarek z grawerem na deklu/wachniku.Na powazniejsze projekty lub decyzje widocznie nie starczy wyobrazni,bo budzetu jest na wiecej niz jeden cholernie dobry zegarek na glowe jak narazie.

Damn,widze,ze naprawde malo wiesz o zegarkach.Zalozymy sie,ze znajde Ci zegarek ponizej 500zl, ktory bedzie mial lepszy mechanizm niz zegarki powiedzmy 5 razy drozsze?

Zaczyna mnie naprawde martwic fakt,ze pasja przeradza sie u niektorych w pokazywanie majestatu.Podobno przy zegarku ponizej 1000 zlotych usycha nadgarstek,ale moze to tylko angedota.

P.S.Zanim zaczniesz wyrzucac ile to pieniedzy masz w zegarkach i przez to sie znasz - kapital to nie wiedza.Za to wiedza jest kapitalem.

Janek , jak na kogos kto nie jest zainteresowany zegarkiem klubowym bardzo duzo sie tu udzielasz .

Ogolnie jak by mnie ktos prosil o nieudzielanie sie w jego topicu to po pierwsze bylo by mi bardzo glupio a po drugie napewno bym sie tam nie pokazal . To tak troche jak by Cie ktos prosil zebys wiecej do niego do domu nie przychodzil , wydawalo mi sie to dosyc jasne .

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no komedia. Artur, Twoim (naszym) założeniem, był zegarek z wyższej półki, prestiżowy, który podniesie ego klubu, tak pisałeś. I z tym się w pełni zgadzam, popieram i jestem za. Ale pytam, co w takim razie robi tutaj w Twojej ankiecie zegarek, w którym jest tylko ETA 2824 ? To jest Twoim zdaniem ten prestiż? Litości. Skoro chcemy zegarek z wyższej półki, to powinniśmy brać pod uwagę tylko i wyłącznie zegarki z własnymi mechanizmami, tak uważam. Artur, mój post w żadnym wypadku nie jest złośliwy, ale zastanów się proszę raz jeszcze nad tym co piszesz/proponujesz, bo co jeżeli dla paru z ludzi kupno takiego zegarka (Eterny), będzie jedynym zegarkiem na lata, jakimś sposobem na niego ciężką pracą ktoś tam sobie uzbiera, a ten po kilku latach się rozleci? Bo z tym mechanizmem wszystko jest możliwe. Chcemy prestiż, to skupmy się na tym prestiżu, a nie wybierajmy zegarków na ecie. A po drugie zwiększmy budżet :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polish hell :D Uciekam stąd. Moje propozycje aktualne. Chrono Sinna ( na 80% zgodzili by się na limitkę) , i Zenith Elite Slim ( trzeba zapytać) - naprawdę tani zegarek na własnym werku. Eterna także mogła by być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro chcemy zegarek z wyższej półki, to powinniśmy brać pod uwagę tylko i wyłącznie zegarki z własnymi mechanizmami, tak uważam. Chcemy prestiż, to skupmy się na tym prestiżu, a nie wybierajmy zegarków na ecie. A po drugie zwiększmy budżet :D

RACJA W 100%

Eterna to żaden pretiż.

Natomiast Zenith lub JLC jak najbordziej jestem za.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ankiecie nie głosuję bo nie ma na co. W ostatechności jeżeli wygra president to też jestem raczej za

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rtur - dla tak nerwowych i agresywnych ludzi jak Ty, najodpowiedniejszym chyba zegarkiem na klubową limitacje byłby NODO "Dirty Leoncio" :D Tylko jest pewien problem. Ten zegarek jest znacznie tańszy niż zakładany budżet. Jednym słowem niegodny noszenia na Twoim szlachetnym nadgarstku.

Zenith to dla mnie aktualnie najciekawsza propozycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rtur - dla tak nerwowych i agresywnych ludzi jak Ty, najodpowiedniejszym chyba zegarkiem na klubową limitacje byłby NODO "Dirty Leoncio" :D

:) Dirty Arturro :)

Artur chce przeforsować Vulcaina nauticala.....nie jest to zły zegarek....mi nawet trochę się podoba....ma w sobie coś...ale zdaje sobie sprawę że bardzo wielu osobom tak charakterystyczny zegarek może się po prostu nie podobać. Zenith jest dużo bezpieczniejszy...i jestem pewien że bez problemu uzbierało by się 25 chętnych a może nawet 40 ;) ....taki zegarek zawsze warto mieć....klasyka klasyki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za Nauticala dziękuję. Nie wiem czemu akurat na niego jest takie ciśnienie, skoro już w ub. roku spotkał się z dezaprobatą.

Zenith to fajna propozycja, jest oprócz wersji białej i czarnej jeszcze niebeska, która mogła by być bazą dla limiacji. Jeśli tylko Zenith podjąłby się tematu, to jestem za.

Zgadzam się z Michałem, że jeśli mówimy o prestiżu to Etę sobie darujmy i nie trzymajmy się tak kurczowo budżetu. Albo zależy nam na czymś unikalnym i prestiżowym, albo bawimy się w półśrodki.

Dlatego od razu spodobał mi się pomysł z Presidentem, czy też np. gotów byłbym nawet wstępnie podejść do projektów Mcintosha, które na dzień dobry zostały zjechane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ z takimi żądaniami możesz startować jak będziesz na innej pozycji. Nie widzisz tego , że nie możemy kupić 50 zegarków za 3000pln? Bo się nie podobają !!! Argumentacja godna przedszkolaka.

Kiedyś określiłem minimalną półkę zegarka, którą nałożę. Pominąłem kilka zacnych firm. W tym roku zdecydowałem się na projekt zegarka Steinharta bo był realizowany w klubie w gronie przychylnych sobie ludzi. Glycine klubowe pewnie wyląduje też w skrytce bo to nie moja półka ale moja bajka!!!

Zegarki. Oddałem serce temu hobby. I kupę kasy. Czasem ponad stan.Chcę pomóc ludziom , którym zależy na zegarku nawet czasem "ponad stan" na wyjątkowym obiekcie miłości.

Artur, ja rozumiem ideę i jestem zainteresowany zegarkiem, o którym tu się rozmawia. Uważam, że usiłyjesz zrobić kawałek dobrej roboty.

Ale w pewnych kwestiach się z Tobą nie zgadzam.

Wcześniej napisałem, że zegarek klubowy nie ma szans w 100% spełnić oczekiwań wszystkich zainteresowanych. Osobiście jestem skłonny "przymknąć oko" na jakieś tam odstępstwa od mojej wizji, ale jednak zegarek musi mi się podobać. Nie uważam, że jest to przedszkolna argumentacja. Nie kupiłem Glycine, bo to zupełnie nie mój temat. I kasa nie ma tu nic do rzeczy. Za 500zł też bym go nie kupił.

Argument klubowości jest istotny, ale nie każdy ma w sobie tyle altruizmu, żeby kupić niepodobający się zegarek pro publico bono...

Słusznie napisałeś, że poszukiwany przez nas zegarek powinien być wyjątkowym obiektem miłości. A wiesz przecież, że do miłości nie można kogoś ani zmusić, ani przekonać :)

Proponowanej eterny nie jestem w stanie pokochać, nawet dla dobra Klubu. Nauticala też nie. Presidenta w tej sumie również raczej nie pokocham. Co do zenitha, to mógłby być przypadek "małżeństwa z rozsądku". Może bez szału, ale ewentualnie mógłby być.

Osobiście byłbym najbardziej zadowolony z klubowego regulatora, ale pomysł nie znalazł uznania.

Propozycje Mariusza uważam za interesującą. Tak, to mogłaby być miłość, ale patrząc realnie, to raczej taka klubowa limitacja nam się nie uda

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argument klubowości jest istotny, ale nie każdy ma w sobie tyle altruizmu, żeby kupić niepodobający się zegarek pro publico bono...

Słusznie napisałeś, że poszukiwany przez nas zegarek powinien być wyjątkowym obiektem miłości. A wiesz przecież, że do miłości nie można kogoś ani zmusić, ani przekonać :)

Proponowanej eterny nie jestem w stanie pokochać, nawet dla dobra Klubu. Nauticala też nie. Presidenta w tej sumie również raczej nie pokocham. Co do zenitha, to mógłby być przypadek "małżeństwa z rozsądku". Może bez szału, ale ewentualnie mógłby być.

Osobiście byłbym najbardziej zadowolony z klubowego regulatora, ale pomysł nie znalazł uznania.

Propozycje Mariusza uważam za interesującą. Tak, to mogłaby być miłość, ale patrząc realnie, to raczej taka klubowa limitacja nam się nie uda

Arturze , im więcej czytam tym więcej wiem. Mam nieodparte wrażenie, że mamy pewien problem. Zegarek klubowy kojarzy nam się z zegarkiem marzeń. Zegarek klubowy to zegarek w edycji limitowanej. Z wygrawerowanym przez firmę logo, dedykacją, czymkolwiek. Zegarkiem klubowym nie jest zegarek , który stworzymy , gdyż jako klub nie jesteśmy producentem zegarków!!! Łączy nas , mam nadzieję, miłość do zegarków jako dzieł sztuki. Są amatorzy obrazów, starych aut, piór, my - kochamy zegarki Marzę o chwili kiedy zaproponują nam wersję dla klubu. Ale robimy wszystko aby nikt nigdy nam tego nie zaproponował! Zaprosiłem do tego tematu wszystkich zainteresowanych. Piszą frustraci. Jeden wspomina o długości inny o ... kilka głosów jest w temacie. A ja prosiłem o pisanie w temacie zegarka klubowego za 8K!!!Nie o mnie! Uśmiercamy temat ... a co potem? Polish hell?? Tak napisał jeden z klubowiczów. Może coś w tym jest! Jeśli są jeszcze jakieś zainteresowane osoby proszę pisać w temacie, po literaturze od 1. strony . Ja na razie zamilknę bo są tacy , których boli....

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie na ten jest najwięcej głosów!

A dałeś szanse innym?

Skoro przez ten wątek przewinął się już pomysł Eterny, to chciałbym jeszcze zaproponować zegarek, który będąc ostatnio na wakacjach zrobił na mnie bardzo duże wrażenie, jeden z ładniejszych zegarków, które miałem okazje przymierzać. Topowy model Eterny (nie licząc Madison), na swoim własnym werku, Eterna Vaughan Big date :

ep04763041611185press.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ep063030toppress2625.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Są też inne wersje kolorystyczne, ale ta wklejona powyżej moim zdaniem jest zdecydowanie najładniejsza.

Jeszcze krótki film :

Przepiękny zegarek.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55150-zegarek-klubowy-2011-zapisy/page__st__180

Nie widzę cię chłopczyku na tej liście mimo , że pisałeś: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/47472-klub-milosnikow-zegarkow-doxa/page__st__140__p__697942#entry697942. Ale żal....jak mówi moje dziecko, wstyd mi za takich miłośników !!! Czego?

Wczesniej pisales tak:

Znasz mnie? Widziałeś ? Rozmawiałeś? Czytałeś? Jestem agresywny? Kiedy? Gdzie ? Zacytuj?

kiedy mowili o Tobie.Teraz mowisz o innych.

Twoja propozycja ma duzo glosow, bo jakbys nie zauwazyl,w ankiecie dales dwie opcje (trzecia narzucona przez prezesa) zegarkow,ktore podobaja sie Tobie.Bo to ma byc zegarek dla Ciebie.Po prostu chcesz miec "swoj" zegarek klubowy.

Ty non-stop decydujesz,ktora marka jest godna,z ktora nie wypali, ktora schowasz do skrytki,bo jest zbyt malo prestizowa i jak to vulcain na wszystkie rany.Dlaczego nie dopuscisz propozycji innych?Bylo tu proponowanych duzo zegarkow,wszystkie odrzuciles bo nie sa vulcainem president.Pamietaj,ze kazdy zainteresowany ma prawo glosu.I jakbym ja byl zainteresowany i powiedzial,ze chce,zeby tym zegarkiem byl plastikowy casio za 10 dolcow, to mialbym tak samo wazny glos jak Twoj.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.