Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Janek siej zamęt na swoim "rewelacyjnym" forum ze swoim "rewelacyjnym" zegarkiem klubowym i nie wypisuj tu bzdur, o których nie masz pojęcia.

Pieprzysz bzdury o tym, że Artur narzuca Vulcaina i dla Ciebie to karygodne, a za chwilę chwalisz sprawną realizację Stowy, która też była od początku forsowana.

Strasznie żenujący jesteś również dlatego, że Artur na samym początku prosił o wypowiadanie się w wątku tylko osoby zainteresowane projektem, a Ty taką osobą na pewno nie jesteś.

+1

Gdyby był Vulcain, jestem za. VC czy JLC marnie widzę szansę, choć osobiście szczęściarzom będę kibicował ;)

Natomiast Sinny, meistersingery bym odpuścił. To jednak nie są zegarki z "wyższej" półki. :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak na razie z powrotem wycofuję się z tematu- będę spokojnie sobie obserwował jak się dalej sprawy potoczą,

a przede wszystkim kasuję swój głos z ankiety- wcześniej zagłosowałem na tak przy:

"Czy wydasz 8-10K na zegarek klubowy z wyższej półki", ale po zmianie ankiety chciałem dodać swój głos na Super Kon Tiki-

okazuje się, że NIE MOŻNA, gdyż trzeba zagłosować na wszystkie punkty, czyli trzeba też zagłosować na któregoś z Vulcainów,

więc choć żadnego z nich nie chcę, bo mi żaden nie pasuje, to muszę któregoś wybrać- więc dziękuję w ogóle.

Jeśli to ma być normalna, uczciwa ankieta, to jeśli koniecznie trzeba na wszystkie punkty oddać głos, to przy

punkcie 2 czyli "Jeśli Vulcain to" wypadałoby dodać odpowiedź "żaden z powyższych" lub "żaden"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo słuszna uwaga.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie brałem udziału w tym wątku, ale sporo tu nasmiecone, szczególnie przez osoby niezainteresowane. Takie bezinteresowne "szpile". Może ktos znajacy wątek poczyści go?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wycofałem się z grona chętnych na zegarek klubowy w momencie kiedy rozważaliście Vulcaina i MeisterSinger. Dzisiaj przebrnąłem przez nie przeczytane wypowiedzi i poza nie najlepszymi odczuciami związanymi ze stylem wypowiedzi i zachowaniem niektórych z kolegów mam takie odczucie, że dyskusja toczy sie cały czas w sferze trochę nierealnej.

Większość z Was pisze o tym, jakim zegarkiem byłby zainteresowany/jaki chciałby mieć, co nie przekłada się na faktyczną możliwość związaną z wykonaniem dla Nas zegarka klubowego.

Moja propozycja jest taka, jeżeli chcemy ruszyć z tematem gdzieś dalej, niż tylko określanie swoich gustów i preferencji zegarkowych, niezbędne jest wytypowanie kilku manufaktur uznanych powszechnie (oczywiście w gronie klubowiczów) za "godne" tego projektu a następnie ustalenie, czy wytypowane firmy byłaby zainteresowane wykonaniem limitacji klubowej.

Dopiero dysponując listą potencjalnych wykonawców klubowej limitacji, można zastanawiać się nad wyborem konkretnej z nich i nad modelem zegarka.

Pozwoliłem sobie zabrać głos w sprawie jako osoba teoretycznie zainteresowana projektem, jednak uzależniająca swoje uczestnictwo od sposobu prac nad projektem. Jestem gotów wydać proponowaną kwotę na zegarek klubowy, który nie będzie w 100% spełniał moich oczekiwań, jeśli zostanie wybrany/wypracowany przez Nas jako społeczność i będzie w pewnym sensie wizualizacją Naszego klubowego smaku i preferencji (oczywiście jeśli za takowy można przyjąć projekt zegarka klubowego "dla wybranych", bo ciągle nie mogę oprzeć się wrażeniu, że projekt ten nie do końca nosi znamiona "klubowego")

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100% racji Karolu , to wszystko cośmy przewałkowali w tym wątku można spokojnie wywalić do kosza. Najpierw trzeba wytypować marki i ktoś musi zapytać się tych producentów czy są w ogóle takim projektem zainteresowane !!!!. To ułatwi znacząco późniejsze dyskusje. Bo wiele marek nam zwyczajnie odpadnie z dywagacji. Obecnie mamy za duży wybór i osiągniecie kompromisu zajmie w przybliżeniu 65 lat - wtedy przeciętnie wszyscy poumieramy ;) i będzie możliwy kompromis pośmiertny :)

Gdy zostaną nam na placu boju powiedzmy 2 marki to wtedy zastanowimy się nad modelem z ich oferty...i modyfikacjami jakie byśmy chcieli....potem koeljne zapytanie do producentów czy takie modyfikacje są możliwe i ile by wyniosły! i kolejna eliminacja. Tylko taka droga prowadzi do sukcesu!

PS. nie wiem jak wy ale ja w tej obecnej w ankiecie w ogóle żadnego głosu nie mogę oddać...mam tylko przycisk usuń głos...cała ta ankieta tez jest do wywalenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Marki zostały wytypowane. Czekam na odpowiedź z JLC. Jak się zgodzą, to namiary na właściwe osoby przekażę Darkowi żeby prowadził z nimi rozmowy w imieniu Klubu. Chyba, że JLC nie chcecie.

Nie brałem udziału w tym wątku, ale sporo tu nasmiecone, szczególnie przez osoby niezainteresowane. Takie bezinteresowne "szpile". Może ktos znajacy wątek poczyści go?

Jestem przeciwny. Znowu dyskusja zostanie pocięta i nic nie będzie się trzymało ładu i składu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. nie wiem jak wy ale ja w tej obecnej w ankiecie w ogóle żadnego głosu nie mogę oddać...mam tylko przycisk usuń głos...cała ta ankieta tez jest do wywalenia.

Tak jak wszyscy. Ja też nie mogłem po zmianach w ankiecie na nic dodatkowego kliknąć, więc usunąłem swój głos

i wtedy chcąc jeszcze raz kliknąć, musisz oddać głos na wszystkie punkty tej ankiety :) więc nie zagłosowałem w ogóle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankiety zmienione zgodnie z sugestiami. Proszę usunąć swoje głosy i głosować ponownie.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie powinienem sie powtarzać, jednak ponownie sugeruję, że ankieta nie ma sensu.

Rozważcie proszę (zwracam się gł. do autora tematu) ankietę zawierającą wybrane manufaktury, które Naszym zdaniem spełniają kryteria prestiżu i głosujmy. W następnej kolejności zwrócimy sie z zapytaniem do najwyżej ocenionych firm z zapytaniem o możliwość wykonania limitacji i mamy jasna sytuację. Poza tym pytania w stylu czy tani czy drogi kompletnie nie wnoszą do tematu, skoro ustalono na wstępie, że zegarek ma być prestiżowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem za JLC i i VC może coś z tego będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosy oddane - pozostaje liczyć, że któraś z manufaktur zgodzi się pociągnąć temat.

I'm timeless like a broken watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith poszedł w odstawkę? W temacie wzbudził pewne zainteresowanie i może warto też o nim pomyśleć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith poszedł w odstawkę? W temacie wzbudził pewne zainteresowanie i może warto też o nim pomyśleć

Też tak uważam, propozycja Zenitha była bardzo ciekawa, tylko czy realna?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i Zenith

Artur może pogadał byś z Zenithem ?? Możesz przecież wysłać identycznie zredagowaną wiadomość co do Vulcaina.

Ja na Zenitha jestem w stanie wydać te 8 klocków mimo że to na granicy moich sił finansowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A proponowana przez Darka Super Kontiki już ostatecznie wyleciała? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wygląda to tak:

1. VC Patrimony - piękna klasyka i jedno z moich marzeń, ale ten zegarek ze względu na swój charakter superklasycznego garniturowca, wysoką cenę oraz złotą kopertę nie bardzo nadaje się do codziennego noszenia. A klubowy zegarek chciałbym nosić często, nie tylko trzymać w sejfie i zakładać od wielkiego dzwonu. No i cena pięciokrotnie przekracza zakładany początkowo budżet... Raczej odpada.

2. Vulcainy - Nautical zdecydowanie nie, zaś President raczej nie - ten zegarek wg mnie nie jest wart swojej ceny. Piszę "raczej" bo przecież tak naprawdę ceny nie znamy.

3. IWC i JLC - jestem zainteresowany, przy czym również nie jest wiadomo, czy w ogóle istnieje szansa na realizację i ile mogą kosztować. Obawiam się, że jeśli któraś z tych firm zgodziłaby się zrobić cos zgodnego z sugestiami Mariusza, to cena może nas powalić.

4. Zenith - jak wcześniej pisałem, nie zwala mnie z nóg, ale wydaje się rozsądną i realną propozycją, więc jestem zainteresowany

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith doszedł i fajnie, jednak to ciągle za mało by mówić o "wyborze" zegarka klubowego. Przecież kilka osób wyrażało np. zainteresowanie Eterną czy Omegą. W ankiecie powinny znaleźć się również takie marki jak PAM (osobiście nie przepadam, ale w klubie jest wielu zwolenników a taka 380-tka to całkiem rozsądna cenowo propozycja), Glashütte Original (podstawowe senatory są piękne i wcale nie takie drogie) Chronoswiss i pewnie jescze kilka propozycji ze strony klubowiczów padnie.

Jeżeli mamy stworzyć choć pozory pracy nad zegarkiem klubowym, to wysłuchajmy wszelkich propozycji osób deklarujących swoje zainteresowanie zegarkiem prestiżowym - czyli jak określono na początku droższym niż 8 tyś - i określmy swoje grupowe preferencje głosując w ankiecie. Po wyniku zobaczymy czego oczekujemy jako grupa i zwrócimy się do kilku najchętniej wybieranych producentów z zapytaniem i zobaczymy jaka będzie ich odpowiedź.

W obecnej postaci niestety wygląda to bardziej na zakup grupowy, tym bardziej, że zaczynają sie pojawiać propozycje znacznie przekraczające pierwotnie zakładany budżet.

Nie bierzcie tego prosze do siebie, ale wygląda to tak, że w społeczności liczącej prawie 15 tyś userów (teoretycznie) zegarek klubowy opracowuje dla siebie garstka osób mogąca pozwolić sobie na jego sfinansowanie .

Zdecydowanie jestem za tym by trzymać się początkowych założeń budżetowych, które i tak z punktu widzenia wielu klubowiczów są nie osiągalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karol, Panerai odpada, w zeszłym roku padł pomysł na klubową 111, wszyscy wiemy jak się to skończyło. Panerai się nie zgodzi zrobić dla nas takiej limitacji. Podobnie GO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał piszę czysto teoretycznie. Mi najbardziej pasuje pokazany wcześniej zenith i cieszę się, że znalazł się w ankiecie. Ty pisałeś o Eternie ktoś inny o Omedze i każdy z tych głosów powinien zostać uwzględniony w ankiecie. Jeśli pojawi sie taka sytuacja, o której piszesz to oczywiście powinna być uznana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, podzielam Twoją uwagę. Mi również pasuje ten Zenith, choć wolałbym Central Second.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith też się nie zgodzi ... IWC też nie a tym bardziej JLC też nie

Skoro jesteś tego pewny, to może Eterna? Mam na myśli model Vaughan Big Date.

EDIT : Co jest? Znikające posty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jesteś tego pewny, to może Eterna? Mam na myśli model Vaughan Big Date.

EDIT : Co jest? Znikające posty?

Tak napisałem i się rozmyśliłem, skoro macie plany nie chciałem psuć zabawy ale to są nierealne propozycje- było to ćwiczone juz.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC zrobi zegarek według specyfikacji przez nas podanej jednak minimum to 25-30 sztuk i to w cenie od 5.000 EUR ;)

Niestety inna opcja nie wchodzi w grę u tego producenta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.