Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no jak Florencja to obowiązkowo  :D :

cavx.jpg

Zdjęcie Chronos24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W San Francisco sobie trochę poprzymierzałem w zeszłym tygodniu.

Najpierw odwiedziłem Torneau na Market St, gdzie od ilości zegarków można dostać oczopląsu, siedziałem tam ponad godzinę, a przymierzałem:

- IWC portugalczyka na Ecie - całkiem nieźle się układał na moim małym nadgarstku

- JLC Master Moon Phase - piękny zegarek do garnituru, chociaż zbladł w świetle moich późniejszych oględzin :)

- Zenith Espada - nie zrobił na mnie wrażenia

- Tudor fastrider - ten najdłużej został na moim nadgarstku, szczególnie z beżowymi indeksami na alkantarze przypadł mi do gustu. Niestety na mój nadgarstek ten zegarek jest po prostu za duży... :(

- Tag Heuer Carrera trzywskazówkowy w odświeżonej wersji - ten z szarą tarczą jest rewelacyjny, poprawili indeksy i dodatkowo tarcza ma piękny słoneczny szlif. Chyba wpiszę go na listę celów.

- Ze 4 Rolexy (jest tam dla nich oddzielny butik) - jedynie zielony Millgaus pozostawił trochę emocji, DateJusty do mnie nie przemawiają, a nowy SD4000 mi nie leży, brakuje mi lupki, no i jest za gruby.

A na koniec zostawiłem sobie perełkę, poszedłem do Tiffaniego na Union Square pooglądać Patki i ... wpadłem.

Calatravę 5227 w białym złocie miałem na ręku z 15 minut, w pewnym momencie pewnie nawet bym go kupił, gdyby moja karta to udźwignęła :)

Rewelacyjny rozmiar, piękna koperta, cudowny mechanizm z ciekawym sposobem jego prezentacji. Nawet prostota tarczy z przepięknie obrobionymi indeksami i wskazówkami mnie urzekła. Po prostu zegarek idealny... Tylko do czego ja bym go nosił, skoro garnitur zakładam kilkanaście razy w roku?

Na koniec jeszcze odwiedziłem salon Grand Seiko, ale tu nie będę nic pisał, po prostu wszystkie ich modele tam wystawione mi się podobały. Ale po Patku to już nie to samo...

Jedynie L&S nigdzie nie obejrzałem i żałuję, ale trzeba by jechać do San Jose, a to kawał drogi.

Pozdrawiam

Tomek

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo się przejmujesz wyimaginowanym pozycjonowaniem takuego zegarka do bardzo eleganckiego stroju. Ja mimo iż często ubieram się oficjalnie i zwracam uwagę na dopasowanie zegarka do stroju, nie miałbym problemu w odnalezieniu tej Calatravy w zupełnie innych zestawach. Pamiętaj, że ładny zegarek czy buty mogą sporo dodać do wygladu, nie zepsuć.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w 100 proc. Calatrava to nie tylko zegarek do garnituru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie macie rację, ten model akurat pasuje do każdej koszuli, szczególnie w białym złocie.

Może kiedyś dorosnę do tego, żeby wydać 100 tys. na zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Wczoraj przypadkowo przechodziłem koło Jubitom-a i zobaczylem nowa Omege Speedmaster Mark II, na zdjeciach mega mi sie podobała. Na wystawie też. 

Przymierzyłem i …. lekko słabo, średnica mała i najwieksza wada dużo za gruby !! 

Ja nie wiem czemu omega w ostatnim czasie robi bardzo wysokie zegarki, jest to mega niewygodne.

mark-ii-showroom.jpg

Wczoraj przymierzałem i na fotkach zrobił na mnie zdecydowanie większe wrażenie niż w rzeczywistości.

Zgadzam się też, że Omega robi teraz zdecydowanie za grube zegarki. Podoba mi sie nowa PO i chciałem zrobić podmianę, ale gabaryty nowej wersji są dla mnie nie do przyjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe mechanizmy oparte na 8500 są takie grube, więc i koperta musi być gruba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ze nie. Mechanizm mają prawie identyczna grubość jak np werk 3135 Rolexa ale różnice w grubości kopert są znaczące. Dlaczego? Nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo taki design. Nie wiem czemu tak marudzicie. Mi nowe Omegi bardzo sie podobaja. Grubosc wcale nie przeszkadza.

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe mechanizmy oparte na 8500 są takie grube, więc i koperta musi być gruba.

Moim zdaniem to nie kwestia mechanizmu, mam Aqua terra na 8500 i jest stosunkowo chudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo taki design. Nie wiem czemu tak marudzicie. Mi nowe Omegi bardzo sie podobaja. Grubosc wcale nie przeszkadza.

Gusta i guściki ot tyle ... :)

Mi jakoś strasznie grubość nie wadzi ale jak są proporcje zachowane a nowa PO 42mm wg mnie je trochę zgubiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy zegarki, które mocno chodzą mi po głowie (kwarc oczywiście w wersji automatycznej i czarnej). Tylko czy aby nie są za duże na moje długie, ale kościste ręce?

post-64635-0-27707500-1405244494_thumb.jpg

post-64635-0-19363700-1405244507_thumb.jpg

post-64635-0-93304900-1405244516_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LLD wygrywa bezapelacyjnie.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz się co zastanawiać, sądzę zresztą, że wybór został już dawno dokonany, a teraz to tylko takie utwierdzanie się w słuszności wyboru.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7a4emeba.jpg

ruvagy5e.jpg

gu4usy8u.jpg

Takie przymiarki dzisiaj byly :)

Dodatkowo DeVille jasna na bransolecie.

Seadweller super, ale dla mnie za gruby. Stracil nieco z tej lekkosci suba.

Daytona w tym wypadku nieladna, ale chodzilo o ksztalt :) lezy super, pasuje :D

Rolek bicolor strasznie fajny, brakuje mi jednak nieco odwagi :)

Bransoleta w Deville to mistrzostwo, trzeba ja koniecznie pomacac, zeby to poczuc.

PS: I jeszcze jedno. Uszy w tych ceramicznych subach sa jednak tak opasle, ze psuja ten zegarek :( jedynie w kolorowych (zielona, niebieska) tarczach jakos to mniej widoczne.

Edytowane przez kroll_czarli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to nie jest ten słynny już na forum bi-color z krzywymi indeksami na bezelu?

To był bicolor ale GMT M II o ile pamiętam.

Zdaje się Karol,że Cię niechcący oszukałem mówiąc,że nie ma Daytony.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi