Gość fidelio #4876 Napisano 1 Sierpnia 2019 Dla mnie też nie jet to do końca in house, bo podstawowy projekt tego mechanizmu nie należy do UN.I tym sposobem odpowiedziałem sam sobie na pytanie; "co jest nie tak" Jak to się mówi, po nitce do kłębka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27263 #4877 Napisano 1 Sierpnia 2019 Podają że w całości robiony jest przez UN, nie jest kupowany od zewnętrznej firmy.Masz źródło tej ciekawej informacji? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #4878 Napisano 1 Sierpnia 2019 Jak to się mówi, po nitce do kłębka W opisach jest że to in house, ale do końca to nie tak...Podobnie jak w TH z mechanizmem od Seiko, też podają że to pierwszy ich in house, owszem robiony w całości u nich, ale plany werku kupione od Seiko Masz źródło tej ciekawej informacji?https://watchtime.me/news/article/1168/presenting-the-ulysse-nardin-diver-42-mm-collection "The classic mid-20th century diver's watch aesthetics are fully backed by 21st-century technology as seen in the in-house Calibre UN-816, which though based on a Sellita SW300, features a silicon hairspring. A 4-Hz movement, it has a power reserve of 42 hours." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27263 #4879 Napisano 1 Sierpnia 2019 Dzięki, niezła bzdura. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4880 Napisano 1 Sierpnia 2019 Znaczy marketing 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #4881 Napisano 1 Sierpnia 2019 Dzięki, niezła bzdura.To prawda, w taki właśnie sposób producenci próbują "otumaniać" mniej świadomych klientów, nadużywając haseł typu "in house, limited edition", itp...Dotyczy to wszystkich producentów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27263 #4882 Napisano 1 Sierpnia 2019 To akurat wina jakiegoś pseudo dziennikarza, bo w press release było napisane, że bazą jest sellita sw300 co automatycznie wyklucza mechanizm z terminologii in-house. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #4883 Napisano 1 Sierpnia 2019 To akurat wina jakiegoś pseudo dziennikarza, bo w press release było napisane, że bazą jest sellita sw300 co automatycznie wyklucza mechanizm z terminologii in-house.Oczywiście, ale często artykuły pisane są na zlecenie, nie mnie dociekać czy to własna "inwencja" dziennikarza, czy artykuł sponsorowany.Trzeba po prostu pytać, szukać by nie wpaść "w sieć marketingowej papki" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #4884 Napisano 1 Sierpnia 2019 Fajna Wyhaczyłem - w sensie kupiłem czy jednak przymierzałem ? Jaka cena?Przymierzałem, przymierzałem... Cena 20k (Kruk, Jubitom). Na Chrono popatrzyłem i w granicach 14k się pojawiają W Jubitomie zawsze tak mówią (obiecują duże rabaty), a jak przychodzi do konkretów, bo wyczuli zainteresowanie klienta - wycofują się rakiem... W weekend w Jubitomie Galerii Mokotów i w Arkadii zapewniali, że na Omegę jedyne co mogą to -10% na kartę stałego klienta.... Więc, d-y nie urywa... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24287 #4885 Napisano 7 Sierpnia 2019 Się narobiło. Mój lorus chrono padł i nowy nabytek mi został zasugerowany. Więc szukam.. I sama nie wiem. Klasyk czy chrono tym razem "upstrzone" detalami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72557 #4886 Napisano 7 Sierpnia 2019 Z tej trójki jak dla mnie Bulova. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4887 Napisano 7 Sierpnia 2019 Bulova :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 88542 #4888 Napisano 7 Sierpnia 2019 Bulva. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24287 #4889 Napisano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Hehe, wygrał inny zawodnik. Hardlex 100m. I seiko all black. Zdjęcie nie oddaje "urody". Naciesze się w piątek jak sobie salony poprzesylaja. Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez lejdipik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6609 #4890 Napisano 7 Sierpnia 2019 Niech sie wybrane modele dobrze noszą, choć ja bym też wybrał Bulovę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #4891 Napisano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Pamietaj, ze to Ty kupujesz zegarek dla siebie i to Ty masz byc z niego zadowolony. Jesli Seiko podoba Ci sie bardziej to kup Seiko. To Ty bedziesz nosil ten zegarek a nie my. Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez maariusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slavko 34 #4892 Napisano 8 Sierpnia 2019 Ręka moja, zegarek kumpla, kupił go po mojej namowie. Kolega zadowolony. Miałem go przez godzinę na ręku i jest zaje... ale zupełnie nie nadaje się do tyrania - rysuje się od samego patrzenia. Chyba poczekam na wersję z gumowym bezelem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek_z 139 #4893 Napisano 9 Sierpnia 2019 Z wrazenia zapomnialem co to za model 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 222 #4894 Napisano 9 Sierpnia 2019 Fajny motyw z osłoną koronki. Zegarek fajny trochę błyszczący ale brałbym. A cenę pamiętasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27263 #4895 Napisano 9 Sierpnia 2019 Cartier Ballon Bleu. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #4896 Napisano 9 Sierpnia 2019 Cartier genialny! Na żywo wygląda jeszcze lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 13111 #4897 Napisano 10 Sierpnia 2019 Z wrazenia zapomnialem co to za model [Piękny jest ten model! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Zalewski 4 #4898 Napisano 15 Sierpnia 2019 Przymierzałem, przymierzałem... Cena 20k (Kruk, Jubitom). Na Chrono popatrzyłem i w granicach 14k się pojawiają W weekend w Jubitomie Galerii Mokotów i w Arkadii zapewniali, że na Omegę jedyne co mogą to -10% na kartę stałego klienta.... Więc, d-y nie urywa... W Kruku i Jubitomie regularnie pojawiają się rabaty minus 20% obejmujące Omegi , jednak czasami Jubitom wyklucza Omegę z promocji podejrzewam żę korzystają z dużego zainteresowania tak jak teraz Księżycem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83727 #4899 Napisano 15 Sierpnia 2019 Z wrazenia zapomnialem co to za model Hehe... Nie dziwię się, jest super. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #4900 Napisano 15 Sierpnia 2019 Trochę sobie popatrzyłem i pomierzylem na wakacjach. Aż żal ściska d., że u nas nie ma takich sklepów, gdzie można na raz zobaczyć tak wiele marek jak tu na Teneryfie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach