Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, ireo napisał(-a):

Jedna rzecz mnie w nim intryguje, mianowicie czy ten rogalik od rezerwy chodu zmienia pozycję. Wskazóweczka najwyraźniej działa normalnie czyli pokazuje rezerwę chodu, ale czyżby oprócz tego cała tarczka wykonywała obrót?

Chyba nie. Wydaje mi się że tak to jakiś geniusz designu zaprojektował. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Chyba nie. Wydaje mi się że tak to jakiś geniusz designu zaprojektował. 

Zanurkowałem w internecie i wyszło mi że jednak tak. 

Nie tylko wskazówka ale cała subtarcza rezerwy wykonuje obrót. Skądś musiała się wziąć zwyczajowa nazwa tego modelu ("Comet"). Wersja 3710/1A podobno występuje rzadko, nic dziwnego że nigdy jej nie widziałem.

Na tym zdjęciu może nie wygląda aż tak koszmarnie, ale te rozsypane byle jak rzymskie indeksy i jeszcze okienko daty, jakieś takie ni w pięć ni w dziewięć... No, naprawdę. 

3710s.jpeg

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ireo napisał(-a):

Nie tylko wskazówka ale cała subtarcza rezerwy wykonuje obrót. Skądś musiała się wziąć zwyczajowa nazwa tego modelu ("Comet"). Wersja 3710/1A podobno występuje rzadko, nic dziwnego że nigdy jej nie widziałem.

Na tym zdjęciu może nie wygląda aż tak koszmarnie, ale te rozsypane byle jak rzymskie indeksy i jeszcze okienko daty, jakieś takie ni w pięć ni w dziewięć... No, naprawdę. 

3710s.jpeg

Nie znasz się. Za 80k euro to musi być cudo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurochronos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Aurochronos?

Tak, wpadłem na chwilę 🙂

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, wpadłem na chwilę 

Też nie wiedzieli kiedy zorganizować…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, evilym napisał(-a):

Tak, wpadłem na chwilę 🙂

To napisz coś więcej a nie tylko suche fotki wrzucasz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, evilym napisał(-a):

IMG_1245.jpeg

IMG_1242.jpeg

IMG_1237.jpeg

IMG_1229.jpeg

IMG_1226.jpeg

IMG_1219.jpeg

IMG_1214.jpeg

IMG_1205.jpeg

IMG_1201.jpeg

IMG_1197.jpeg

IMG_1191.jpeg

IMG_1189.jpeg

IMG_1183.jpeg

Wrzucasz fajne przymiarki. Stowa, hanhart, formex. Dorzuć jeszcze laco jak masz 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, rafi napisał(-a):

Też nie wiedzieli kiedy zorganizować… emoji6.png

No ja generalnie nie planowałem, ale okazało się, że jednak sobota wolna to kupiłem bilet. Dodatkowo odwiedziłem Pałac Kultury i Nauki oraz Muzeum Narodowe. Tyle razy byłem w Warszawie a nigdy nie miałem okazji wstąpić.

4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

To napisz coś więcej a nie tylko suche fotki wrzucasz :P

O wydarzeniu? Chyba spodziewałem się czegoś więcej. Kilka marek była reprezentowana nie przez producentów a przez polskich dystrybutorów. Może była to wiedza wcześniej wszystkim dostępna, dla mnie jednak lekkie zaskoczenie. Samo miejsce też takie sobie. Czułem się trochę jak na szkolnym bazarku (ciasno, duszno i kręto).

A zegarki?

Chyba największe wrażenie zrobił na mnie Formex Reef zielony na gumie. Model na bransolecie (głównie z powodu braku zwężenia) był już mniej przyjemny. Fajna opcja zmiany bezela bez używania narzędzi. Szkoda, że nie mieli wersji 39mm.

Hanhart 415 bardzo fajny. Gdybym szukał chrono inspirowanego przeszłością, na pewno byłby mocnym kandydatem.

Yema Wristmaster Slim fajna. Ale chyba spodziewałem się czegoś więcej. Ciekawszy był chyba czarny Superman (cmm). Niby nic się nie działo na tarczy a jednak wykonanie i ogólna prezencja świetna. Jeden i drugi miał jednak problemy z wystającymi endlinkami. Tzn L2L było zdecydowanie większe niż sugerują to wymiary koperty.

Sternglass niby ok, ale jednak mu sporo brakuje do Nomosa. Zarówno pod względem designu jak i wykonania. Nie mówiąc o grubości zegarków.

Stowa fajna. Szczególnie brąziak.

1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Wrzucasz fajne przymiarki. Stowa, hanhart, formex. Dorzuć jeszcze laco jak masz 😀

Miałem chyba w ręce ale nie zrobiłem zdjęcia.

Trochę żałuje też, że nie przymierzyłem Perreleta żadnego. Ale ich stoisko było jakieś takie niedostępne (wszystko w gablotach, nikt nawet nie zagadał).

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem Worldtimera, do którego się przymierzam :) 

Strasznie lekka bransoleta, sprawiająca wrażenie delikatnej. Myślałem że jest masywniejsza. Spora grubość zegarka w stosunku do jego średnicy i L2L. Reszta super, nawet czytelność wskazówek na tak fikuśnej tarczy.

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, manwiththedog napisał(-a):

Strasznie lekka bransoleta, sprawiająca wrażenie delikatnej. Myślałem że jest masywniejsza. Spora grubość zegarka w stosunku do jego średnicy i L2L. Reszta super, nawet czytelność wskazówek na tak fikuśnej tarczy.

1.jpg

Poczekaj, to która tam jest godzina? 🤣

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, manwiththedog napisał(-a):

1.jpg

Przymierzasz go codziennie?

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Lubię ten zegarek i zawsze się łudzę, że mój nadgarstek go udźwignie…🫣

IMG_5128.jpeg

IMG_5134.jpeg

Edytowane przez Marcin C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Marcin C napisał(-a):

Lubię ten zegarek i zawsze się łudzę, że mój nadgarstek go udźwignie…🫣

IMG_5128.jpeg

IMG_5134.jpeg

Dlaczego miałby nie udźwignąć? To bardziej kwestia upodobań niż bezwzględnych wymiarów. 

Ta Omega to dobra propozycja dla kogoś kto po prostu lubi duże zegarki; na tym zdjęciu wygląda całkiem dobrze.

Jeśli wolisz coś mniejszego a niekoniecznie nowego, radzę się rozejrzeć wśród innych Seamasterów. Divery 300M występują w rozmiarach od 28 do 42 mm. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, ireo napisał(-a):

Dlaczego miałby nie udźwignąć? To bardziej kwestia upodobań niż bezwzględnych wymiarów. 

Ta Omega to dobra propozycja dla kogoś kto po prostu lubi duże zegarki; na tym zdjęciu wygląda całkiem dobrze.

Jeśli wolisz coś mniejszego a niekoniecznie nowego, radzę się rozejrzeć wśród innych Seamasterów. Divery 300M występują w rozmiarach od 28 do 42 mm. 

Dziękuję za opinię 🙂

Jestem w stanie podpisać się pod nią w 100%. 

Nadgarstek udźwignął, mentalność fana mniejszych zegarków, już nie 🫣 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.05.2025 o 15:09, Marcin C napisał(-a):

Lubię ten zegarek i zawsze się łudzę, że mój nadgarstek go udźwignie…

Oba wyglądają bardzo dobrze na Twoim nadgarstku - mój głos na wąskie fale bez daty  👌 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, manwiththedog napisał(-a):

Oba wyglądają bardzo dobrze na Twoim nadgarstku - mój głos na wąskie fale bez daty  👌 

Dziękuję za opinię 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.05.2025 o 21:37, ireo napisał(-a):

3710s.jpeg

Wygląda jak jakaś tania turecka podróbka, szczególnie ta przesunięta w lewo rezerwa chodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Muzzy napisał(-a):

Wygląda jak jakaś tania turecka podróbka, szczególnie ta przesunięta w lewo rezerwa chodu.

To celowy zabieg, który miał wizualnie zrównoważyć tarczę. Inaczej całość, z literkami na dole i białym oknem daty, za bardzo ciążyłaby w prawo. 

Rzymskie cyfry również zostały celowo tak porozrzucane, że niektóre nie odpowiadają swoim znacznikom godzinowym na ścieżce wokół tarczy. Całość miała zapewne robić wrażenie "ładu w chaosie".

To jest w gruncie rzeczy przemyślany i wyszukany projekt, ale efekt końcowy jest... powiedzmy, taki sobie. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi