ireo 3886 #7351 Napisano 4 Sierpnia 7 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): Czy jest związane z seksem? To się rozumie samo przez się. Trudno znaleźć inny powód zainteresowania tym zegarkiem. Longines LD niewiele gorszy, też mu się wskazówka godzinowa średnio udała. 0 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42811 #7352 Napisano 5 Sierpnia Jeśli mowa o wskazówkach. Minutowa jest jednoznaczna. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7947 #7353 Napisano 5 Sierpnia Amatorzy 😆 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 12364 #7354 Napisano 5 Sierpnia (edytowane) 56 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Minutowa jest jednoznaczna. a nie nie , gorsza jest godzinowa , ale nie podpowiem 😆 / trafiłem chyba na reddicie w wątku o wskazówkach Ranger'a / Edytowane 5 Sierpnia przez gszydlowsky 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9950 #7355 Napisano 8 Sierpnia Przymierzałem Pelagosa 39, ładnie , starannie wykonany, gdybym nie wiedział, że jest z tytanu, to chyba bym nie poznał. Sprawia dość surowe wrażenie, odbicia światła na szlifie tarczy sprawiają, że logo i pozostałe napisy "zanikają" i tarcza robi wrażenie sterylności. Przeczytałem kilka recenzji tego zegarka w Internecie, oglądnąłem kilkanaście recenzji na YT, powtarza się tam motyw, że jest to zegarek, który oddaje ducha pierwszych modeli Submarinera - prostych, niezawodnych zegarków, za jeszcze rozsądne pieniądze, te sformułowania sprawiły, że miałem chyba zbyt wygórowanej oczekiwania względem Pelagosa. Do Submarinera bym go jednak nie porównywał. Myślę że w przypadku tego zegarka lepiej przymierzyć go, bez tego całego "merytorycznego" przygotowania, to fajny, prosty zegarek, który może się podobać. 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8698 #7356 Napisano 8 Sierpnia Kolejny raz przekonałem się że ani DD 40mm nie jest dla mnie ani tym bardziej Sky-Dweller. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 62745 #7357 Napisano 8 Sierpnia Przegląd BaLL Podobno mają pojawić się nowości za jakiś czas. 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 7762 #7358 Napisano 8 Sierpnia Dzisiaj było Longinesowo 😉 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68813 #7359 Napisano 15 Sierpnia Pół godziny rozmów o zegarkach przy kawie i wodzie. Wszystko zostało przymierzone, omówione, a konkrety zamówione. Świetna obsługa w AP w Pradze. 24 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66927 #7360 Napisano 24 Sierpnia Takiego ostatnio mierzyłem, fajny 🤗🤗🤗 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 7762 #7361 Napisano 24 Sierpnia Takiego ostatnio mierzyłem, fajny Tarcza mi Czapka przypomina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66927 #7362 Napisano 24 Sierpnia 1 minutę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Tarcza mi Czapka przypomina Ale że co 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42811 #7363 Napisano 24 Sierpnia 2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Tarcza mi Czapka przypomina Tego❓️ 3 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66927 #7364 Napisano 24 Sierpnia 47 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Tego❓️ Aaa 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3914 #7365 Napisano 24 Sierpnia W dniu 8.08.2025 o 17:03, beniowski napisał(-a): Kolejny raz przekonałem się że ani DD 40mm nie jest dla mnie ani tym bardziej Sky-Dweller. Według mnie DD tylko w 36mm. 1 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 7762 #7366 Napisano 24 Sierpnia Tarcza mi Czapka przypomina Trochę inaczej wzór leci. Jest sporo różnic jak data czy sekundnik, ale to giloszowanie mi się skojarzyło Czapek dużo takich tarcz robi w swoich modelach 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8698 #7367 Napisano 24 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, mylof napisał(-a): Według mnie DD tylko w 36mm. Taki rozmiar kiedyś miałem w DD i kiedyś do niego wrócę. Edytowane 24 Sierpnia przez beniowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7247 #7368 Napisano 25 Sierpnia Tarcza mi Czapka przypomina Mi ta tarcza Citka przypomina tarczę Rolexa 1908.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lort 3164 #7369 Napisano 26 Sierpnia dla zabicia czasu kilka przymiarek: 2 x Aikon 1 x GS 1 x Oris 2 x Omega Aikona limitowanego w brązie kiedyś miałem, teraz mnie naszła ponownie ochota jednak rozmiar został ten sam co ostatnio 42 mm, stąd zaciągnąłem hamulec, wolałbym 38... a w takim rozmiarze jest Oris divers. Miałem limitkę Carl Brashear i jednak rozmiar 42 mm mi ciążył. GS całkiem wygodny, Omega trzyma poziom 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68813 #7370 Napisano 26 Sierpnia Biały Speedy robi robotę, podobnie jak i ten w full gold. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 7762 #7371 Napisano 1 Września Dzisiaj trochę pomierzyłem 🫠 🤩 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8698 #7372 Napisano 1 Września (edytowane) Ostatnio przymierzałem Land Dwellera w wersji 40mm i w złocie, a dzisiaj 36mm w stali. W stali dużo dla mnie stracił. Jakiś taki lekki i niepoważny się wydał. Chwilę później widziałem Tissota PRXa na wystawie i wydał mi się równie interesujący. Dodam jeszcze, że nie mam pojęcia po co Rolex zrobił w tym modelu przeszklony dekiel; naprawdę nie ma czego oglądać. Edytowane 1 Września przez beniowski 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17202 #7373 Napisano 1 Września Bo prx to ciekawy zegarek 😅 Ciekawe co piszesz o lekkości, mając obok siebie 40 i 36mm w stali nie miałem takiego spostrzeżenia natomiast 40 wydawała mi sie lepsza pod względem proporcji. Rozowe zloto nie robilo jakos wrażenia tzn wszystko było ok ale całościowo nie dla mnie. Dekiel cóż, pokazuje defacto to samo co w daytonie i 1908 🙂 "not bad not terrible" 9 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 7762 #7374 Napisano 2 Września Ostatnio przymierzałem Land Dwellera w wersji 40mm i w złocie, a dzisiaj 36mm w stali. W stali dużo dla mnie stracił. Jakiś taki lekki i niepoważny się wydał. Chwilę później widziałem Tissota PRXa na wystawie i wydał mi się równie interesujący. Dodam jeszcze, że nie mam pojęcia po co Rolex zrobił w tym modelu przeszklony dekiel; naprawdę nie ma czego oglądać. Chętnie przymierzyłbym platynową wersję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #7375 Napisano 3 Września też chętnie bym przymierzył PRXa w platynie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach