Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

GS wymiata.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Grand Seiko fajne. Jak tam ghost ? emoji6.png Omega jakaś taka bidna emoji14.png

GS to taki słoń w składzie porcelany. Omega bidna, ale solidna. Daytona, szlif słoneczny przestał mi się podobać już jakiś czas temu. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Picy napisał(-a):

Ale na mnie pozytywne wrażenie zrobiły. 

IMG_4343.jpeg

IMG_4344.jpeg

Ten pierwszy to wersja mniejsza czy większa? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 minut temu, rafi napisał(-a):

Ten pierwszy to wersja mniejsza czy większa? 

Większa.

Sectora porównałem z Longinesem i wykonanie Raymonda zdecydowanie lepsze. Zwłaszcza tarczy jest lepiej zrobiona. 

Edytowane przez Picy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Picy napisał(-a):

Ale na mnie pozytywne wrażenie zrobiły. 

IMG_4343.jpeg

IMG_4344.jpeg

Ładnie się prezentują. Podobieństwa oczywiste, ale mimo wszystko zgrabne nawiązania.

Podobają mi się.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Tudory fajne ale ten deepsea to już trochę wioska

"Deepsea" jakoś zawsze kojarzył mi się z "Deep shit" i dlatego nigdy nie traktowałem tego modelu poważnie. To nie zmienia faktu, że to fajny zegarek i gdybym się zdecydował wywalić na niego kasę, to pewnie bym go nosił. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2025 o 20:44, mario1971 napisał(-a):

Dzisiaj takie trzy sztuki.

80600b854c2051f1f23f97baee0995f9.jpgaa878cf85429994cd01352f1264cd40b.jpgad39a2dbd890ac3098fb25f2d59a7788.jpg

W dniu 5.11.2025 o 21:28, Dorian06 napisał(-a):

Omega najlepsza. 

W dniu 5.11.2025 o 21:31, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Grand Seiko fajne. Jak tam ghost ? emoji6.png Omega jakaś taka bidna emoji14.png

W dniu 5.11.2025 o 21:37, Autor1984 napisał(-a):

GS wymiata.

W dniu 5.11.2025 o 21:53, mario1971 napisał(-a):

GS to taki słoń w składzie porcelany. Omega bidna, ale solidna. Daytona, szlif słoneczny przestał mi się podobać już jakiś czas temu. 

Mnie też najbardziej podoba się Grand Seiko. Ale ja jestem biased, bo na ogół wolę GS od Rolexa.

Daytona ładnie się starzeje i trzyma klasę ale to taki zegarek, który "podoba się wszystkim czyli nikomu". Dużo jest takich zegarków, samochodów, ubrań, itd. Wszyscy się zgadzają że są fajne, tylko jakieś takie... mało ekscytujące.

Planet Ocean podobała mi się kiedy byłem dużo młodszy, teraz ten projekt wygląda na przestarzały. Nadal wzbudza pozytywne emocje ale czuje się, że ta stylistyka jakby się wyczerpała. Trochę jak boombox z kieszenią na kasety, można sobie kupić egzemplarz w dobrym stanie i się ucieszyć, ale jednak na co dzień słucha się muzyki z czegoś innego. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dzisiaj Tudorowo, ale nie zabrakło Rolexa 😜

IMG_8493.jpeg

Rolex nie pasuje Ci do tej koszuli. Nie szedłbym tą drogą 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex nie pasuje Ci do tej koszuli. Nie szedłbym tą drogą 

To tylko oglądanie i przymiarki. Nie mój typ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pewnych źródeł wiem że mogę się go spodziewać pod choinką ☺️

20251027_134305~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, manwiththedog napisał(-a):

Omega Globemaster 39 mm, L2L 46,7 mm - chyba za mała, co Panie i Panowie myślą? Mam zegarki 43-45,5 mm, L2L 51-53 mm. Z tym czułem się jakbym założył zegarek dziadka...

20250917_155153_.jpg

Leży bardzo dobrze. Po prostu jesteś przyzwyczajony do noszenia busoli. 
Ile masz w nadgarstku? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rafi napisał(-a):

Leży bardzo dobrze. Po prostu jesteś przyzwyczajony do noszenia busoli. 
Ile masz w nadgarstku? 

Nie mam wielkiego obwodu - ok. 17,8 cm. Ale szerokość nadgarstka ok. 6,3 cm sprawia, że moją rękę lepiej wypełniają zegarki większe. Poza tym jestem dość wysoki (190 cm), choć w miarę normalnej budowy ciała (86 kg) i wydaje mi się, że na tle całej sylwetki Globemaster wygląda na zegarek po prostu za mały dla mnie, choć jest absolutnie fenomenalny i zawsze bardzo chciałem go mieć :(

Na tym zdjęciu zegarek jest za wysoko i za ciasno zapięty. Bransoleta była pełnej długości, więc żeby nie zjechał aż na dłoń, to do zrobienia zdjęcia musiałem się wspomagać metodami niekonwencjonalnymi i od spodu nadgarstka, między rękę a bransoletę wcisnąłem zwiniętą w rulon, jednorazową chusteczkę higieniczną :P  Może trochę lepiej wyglądałby, gdyby siadł niżej, jak zazwyczaj noszę zegarki na bransolecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Omega Globemaster 39 mm, L2L 46,7 mm - chyba za mała, co Panie i Panowie myślą? Mam zegarki 43-45,5 mm, L2L 51-53 mm. Z tym czułem się jakbym założył zegarek dziadka...

20250917_155153_.thumb.jpg.c30982b3d2a99f94e01d62ed557383e9.jpg

Wygląda dobrze, chociaż może jesteś przyzwyczajony do większych i dlatego kłuje w oczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, manwiththedog napisał(-a):

Nie mam wielkiego obwodu - ok. 17,8 cm. Ale szerokość nadgarstka ok. 6,3 cm sprawia, że moją rękę lepiej wypełniają zegarki większe. Poza tym jestem dość wysoki (190 cm), choć w miarę normalnej budowy ciała (86 kg) i wydaje mi się, że na tle całej sylwetki Globemaster wygląda na zegarek po prostu za mały dla mnie, choć jest absolutnie fenomenalny i zawsze bardzo chciałem go mieć :(

Na tym zdjęciu zegarek jest za wysoko i za ciasno zapięty. Bransoleta była pełnej długości, więc żeby nie zjechał aż na dłoń, to do zrobienia zdjęcia musiałem się wspomagać metodami niekonwencjonalnymi i od spodu nadgarstka, między rękę a bransoletę wcisnąłem zwiniętą w rulon, jednorazową chusteczkę higieniczną :P  Może trochę lepiej wyglądałby, gdyby siadł niżej, jak zazwyczaj noszę zegarki na bransolecie?

Nasze zdanie znaczy niewiele. To Tobie ma się podobać i masz się z nim dobrze czuć. Jeśli dzisiaj uważasz, że szału nie ma to będzie tylko gorzej. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie może tak być. Nie bierz w ciemno. Jak nie jesteś pewny, to idź drugi, trzeci, czwarty raz na przymiarkę aż będziesz pewny co do decyzji czy kupujesz czy dajesz sobie spokój. Pochopnie nie ma co kupować

Ja mierzyłem Globemastera i wydawał się w miarę ok, ale np JLC klasyk 39mm już wydawał mi się mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.11.2025 o 17:52, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dzisiaj Tudorowo, ale nie zabrakło Rolexa 😜

IMG_8481.jpeg

IMG_8482.jpeg

IMG_8483.jpeg

IMG_8484.jpeg

IMG_8485.jpeg

IMG_8486.jpeg

IMG_8487.jpeg

IMG_8488.jpeg

IMG_8489.jpeg

IMG_8490.jpeg

IMG_8491.jpeg

IMG_8492.jpeg

IMG_8493.jpeg

IMG_8494.jpeg

Wszystko ładnie pięknie, ale … najbardziej zaciekawił mnie budżetowy w tym towarzystwie Tudor Luna widoczny w tle 😉 Miałeś go w ręce czy nie interesował Cię ? Uparłem się na teraz na zegarek ze złotą tarczą i będzie albo Longines Conquest albo Tudor Luna. 

Edytowane przez Michal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Klasyczny zestaw forumowicza KMZiZ:

20251108_170029.jpg

20251108_170235.jpg

20251108_171737.jpg

No zwyklaki. Szczególnie ten Krayon widywany na co drugim nadgarstku. 

Fajne zabawki. Nosiłbym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi